Kafamız Çok Karışık: Yağ Transferi, PRP ve Kök Hücre, Rejeneratif Tedavi

PRP

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kafamız Çok Karışık: Yağ Transferi, PRP ve Kök Hücre, Rejeneratif Tedavi

Hemen her gün duyduğumuz 4 tane farklı, ama birbirine girmiş tedavi… Yağ transferi, PRP, rejeneratif tedavi ve kök hücre.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor Yeniben’e bu 4 tedavi hakkında bilgiler verdi:
Dr. Sevgi Ekiyor whatsapp
“Kafanızın karışmasına gerek yok zira bu 4’ü temelinde farklı uygulamalardır. Hatta uygulama ve hazırlanma şekilleri de birbirinden farklıdır.

Önce şunu belirtmekte fayda var kendi yağlarınız kök ve rejeneratif hücreler bakımından zengindir, bu nedenle basitçe ifade edersek yağ transferi uygulaması içinde kök hücre barındırır.

Yağ Kök Hücre Deposudur

yağ dokusuYağdan kök hücreleri ayrıştırabiliriz, hatta kök hücreyi bile kendi içinde ayrıştırabiliriz, bu sefer bu da rejeneratif hücre kapsamına girer.

Rejeneratif tıp, vücuttaki dokuları onarma, yeniden büyütme ve değiştirme sürecini ifade eder. Ayrıca kök hücreleri vücudun sadece yağından değil, kemik iliği ve deri dokusunda da elde edebiliriz.

Estetik uygulamalarda doku restorasyonunu sağlamak için hepsinden yani trombositten zengin plazmadan da, kök hücreden zengin yağ transferinden de yararlanıyoruz.

Amacımız genellikle yaşlanma ile ortaya çıkan doku değişikliklerini tersine çevirmek, saçları güçlendirmek farklı vücut bölgelerine hacim sağlamak ve hatta hem cerrahi hem de cerrahi olmayan prosedürlerden sonra iyileşmeye yardımcı olmaktır.

PRP

PRPTrombositten zengin plazma (PRP), yüzünüzdeki yumuşak doku kalitesini iyileştirmek, saçları büyütmek veya prosedürlerden sonra sonuçları ve iyileşme sürelerine fayda sağlamak için kendi kanınızdaki konsantre büyüme faktörlerini kullanan bir yöntemdir ve tüm bu seçenekler içinde uygulaması en basit olanıdır.

PRP'nin ameliyattan sonra kullanılmasının, lazerle cilt yenileme ve diğer benzer prosedürlerin faydaları vardır, ancak aynı zamanda, saçların yeniden uzaması ve güçlenmesi gibi, zarar görmemiş dokular üzerinde restorasyonu yürütmek için güçlü bir etkiye sahiptir.

Yağ Transferi

yağ enjeksiyonuŞimdi PRP'den birkaç adım öne geçelim. Yağımız birçok adiposit türevi kök hücre içerir ve bu kök hücreleri yağ transferi yaparak farklı vücut bölgelerine uygulayabiliriz.

Liposuction uygulaması ile yağ alınır, hatta kök hücreden zengin bir konsantrasyon hazırlanabilir. Yağ transferini yüze, çarpık bacaklara, memelere, popoya kısaca vücuda hacim vermek istediğimiz her alana kullanabiliriz.

Kendi dokunuz olduğu için alerjik reaksiyon söz konusu olmaz, profesyonel bir şekilde yapıldığı takdirde güvenli bir işlemdir.

Kök Hücre Tedavileri

kök hücreŞimdi geçelim kök hücre tedavilerine… Kök hücre tedavilerini estetik tedaviler açısından incelediğimizde ise, karşımıza yağdan, ilikten veya dokudan elde edilen kök hücreler çıkar.

Fakat diğerlerinde olduğu gibi anında tedavinin yapılmasından ziyade, kök hücrenin bir laboratuvar ortamında çoğaltılması, pasajlanması ve 3 hafta kadar bir süre sonra hazır hale getirilmesi gibi aşamaları var.

Fibroblast olarak uyguladığım ve Güzellik Sigortası olarak isimlendirdiğim tedavi ise tam olarak bunu ifade ediyor.

Bunun yanında yakın zamanda geliştirilen modern kitler ile yağ dokusundan dakikalar içerisinde kök hücreden zengin karışımlar (SVF; stromal vasküler fraksiyon) elde edilebilmektedir.

Dikkat Ettiyseniz Hepsi Birbirinden Farklı

aestheticPRP, yağ transferi ve kök hücre prosedürleri dikkat ettiyseniz aynı değil. Potansiyellerinden yararlanmak için çok temel mekanizmalar vardır, ancak daha sofistike yaklaşımlar, daha derin bilgiler ve rafine uygulamalar ve protokollerle, daha optimal sonuçlara ulaşabiliriz.

Estetik açıdan bedeninizde ya da vücudunuzda yaşadığınız herhangi bir kaygı için, bu 4 farklı tedavi seçeneği yerine göre kullanılabilir.

Bu konuların hangisinin sizin için uygun olduğuna doktorunuz karar verebilir, sizi doğru tedaviye yönlendirecektir."


Yayınlanma tarihi: 24/08/2022

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön