Kadınlarda Burun Estetiğinin İncelikleri

Burun Estetiği
Burun Estetiği tedavisinde öne çıkan merkezler

Kadınlarda Burun Estetiğinin İncelikleri

Star Gazetesi'nde yer alan haberde Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, kadınlarda burun estetiği kriterlerinin erkeklerden daha farklı olduğunu belirtti.

Sizler için kadın ve erkek burun estetiği arasındaki farkları ve kadınlarda burun estetiğinin sahip olması gereken kriterleri anlattı.


Anatomik Yapısı Daha Farklıdır

burun estetiği

Kadın burun estetiği söz konusuysa burun sırtı ve burun ucu aynı düzlemde olabilir ya da burun ucu burun sırtından yaklaşık 1-2 mm daha yüksek yani yukarıda olabilir. Ama genel olarak burun estetiği kişilerde yüz şekline ve karakterine göre karar verilmesi gereken bir işlemdir.

Kimi zaman düz burun sırtı ya da hafif kavisli burun sırtı da yapılabiliyor.

Burun ucuyla üst dudak arasındaki mesafe ise %110 civarında olması gerekir.
 

Simetri ve Orantı Çok Önemli

burun estetiği önce sonra

Kadın tipi burun estetiğinde burun delikleri, yan profilden bakıldığı zaman simetrik ve elips şeklinde ön profilden bakıldığı zamansa burun deliklerinin kımen gözüktüğü, kanatlarını açmış bir kuş misali görünmesi gerekir.

Yüz ve kafa altın oranları, dengesi, simetrisi uyumlu olmalıdır. Tüm bunların göz önüne alınmadığı durumlarda ideal bir tasarımın ya da görünümün yakalanması pek mümkün değil.


Yüzün Geneliyle Uyumlu Olmalı

kadın burun estetiği

Burun yapısını (uzunluğu, kısalığı, genişliği, çıkıklığı, eğriliği ya da uç düşüklüğü) yüz çehresi faktörleri belirler. Elmacık kemikleri, kaş, alın, çene ucu yapısı çok iyi değerlendirilmelidir.

Burun tüm bu faktörlerle uyumlu hale getirilmelidir.


Mimiklerle de Uyumlu Olmalı

Burun tasarımı yapılırken burun sadece cepheden ve profilden değerlendirilmemelidir. Mimikler sırasında da burnun nasıl şekil aldığına bakılması gerekir.

Örneğin gülerken burnun aldığı şekil, alttan, üstten ve çapraz burun görüntüsü de burun tasarımında değerlendirme alınmalıdır.

Burun Estetiği tasarımı ayrıntılarda gizlidir. İyi tasarlanarak ameliyat edilmiş bir burunda, yüzde bir burun ön plana çıkmaz.

Orantılı bir yüzde ilk dikkati çeken kısımlar gözler ve dudaklar olmalıdır. Gözlerin ve dudakların ön planda olduğu bir yüz daha etkili, anlamlı, estetik ve daha güzeldir.


Doğru Cerrah Seçimi Önemli



Burun estetiği sadece çok iyi teknik bilmekle değil, çok iyi bir tasarım bilgisine de sahip olmayı gerektiriyor. Burun estetiği fiyatları olarak değerlendirildiğinde ise genellikle yapılacak işlemin içeriğine göre şekil alıyor. 

Alanında tecrübeli, bilgili bir cerrah ve tam donanımlı bir hastane ortamı operasyonların başarısını ve güvenilirliğini artırıyor. Bu nedenle cerrah ve hastane seçiminizde çok dikkatli olunmalıdır.


Yayınlanma tarihi: 10/07/2018

-

Son Güncellenme: 12/10/2021

Başa Dön