Kadınlara Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kadınlara Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Kadın saç ekimi, saç dökülmesi yaşayan birçok kadın için harika bir çözüm olabilir. Eskiden kadın saç ekiminden çok başarılı sonuçlar alınamazken artık günümüzde, gelişen teknolojinin de katkısıyla, daha doğal görünen sonuçlar alınabiliyor.

Kadınlarda saç ekimi tanınmış kadın ünlülerden bazılarının tedavi görmesiyle birlikte yavaş yavaş popülerlik kazanmaya da başladı.

"Kadınlarda saç ekimi nasıl yapılır?” sorusunu Gold City Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk:
Gold City Hair
“Saç dökülmesi söz konusu olduğunda, erkeklerde saç dökülmesi ile kadınlarda saç dökülmesi arasında bazı benzerlikler var. Bununla birlikte, ikisinin nedenleri arasında ise büyük farklılıklar da var.

Kadınların Sadece %2 ila 5'i Tedavi İçin Uygun Adaydır

kadınlarda saç ekimiErkek tipi kellik, erkeklerde saç dökülmesinin %95'inden fazlasını oluştursa da saç ekimi çoğuna yapılabilir. Fakat kadınların sadece %2 ila 5'i tedavi için uygun adaydır.

Hem erkekler hem de kadınlar, tıbbi olarak androgenetik alopesi olarak bilinen saç dökülmesini yaşayabilir, bunu genellikle erkek veya kadın tipi kellik olarak adlandırıldığını da duyabilirsiniz.

Hem erkekler hem de kadınlar için, bu tip saç dökülmesi tipik olarak genetik, yaş ve hormonların bir kombinasyonu nedeniyle ortaya çıkar.

Ancak kadınlarda birkaç ek hormon ve enzimin üretilmesi, saç dökülmesinin kesin nedeninin teşhis edilmesini zorlaştırdığı gibi, kendini farklı şekilde ortaya koymasına da neden olur.

Kadınlarda Sadece Tepede Değil Başın Her Tarafında İncelme Görülür

saç ekimi öncesi ve sonrasıErkek tipi kellik klinik olarak kendini gösterme eğilimindedir. Bu, bir uzmanın genellikle saç dökülmesinin arkasındaki nedenleri sadece hastaya bakarak, aile ve tıbbi geçmişiyle ilgili birkaç rutin soru sorarak anlayabileceği anlamına gelir.

Çoğu erkek için saç dökülmesi, genellikle başın önünde ve tepesinde incelme veya kellik şeklindedir. Arka ve yanlardaki saçlar genellikle sabit kalır, dökülmezler.

Fakat kadınlarda saç dökülmeye başladığında, sadece tepede değil başın her tarafında incelme ve seyreklik olarak gözlemlenir.

Erkeklerde başın arkasında ve yanlarında kalan saç kökleri, saç dökülmesinin nedeni olduğu düşünülen dihidrotestosteron hormonuna (DHT) dirençli olduğu için bu şekildedir.

Kadın saç ekiminde ise bu durum çok belli değildir yani başın arkasındaki saçın DHT'ye dirençli olup olmadığını anlamak güçtür.

Bu sebeple kadınlara öncelikli olarak genel saç dökülme sorununun anlaşılabilmesi için test yaparız. Kadın saç dökülmesini tetikleyen, altta yatan bir hastalığın var olup olmadığını öncelikli olarak araştırırız.

Kadın Hastanın Tercihine Göre Tıraşlı ya da Tıraşsız Saç Ekimi

kadınÖncelikle, kadınlar için saç ekiminin tipik olarak sadece başlarının tepesinde saçlarını kaybedenler için uygun olduğunu, arka ve yanlardaki saçların hala yoğun, güçlü ve DHT'ye dirençli olması gerektiğini belirtmekte fayda var.

Tüm hazırlıklar bittiğinde, test sonuçlarından kadın saç ekimine uygun bir aday olduğu anlaşıldıktan sonra kadın hastanın tercihine göre tıraşlı ya da tıraşsız saç ekimi seçenekleri sunularak, kadın saç ekimi yapılır.

Kadın saç ekiminin erkek saç ekiminden bir farkı yoktur. Aynı şekilde kafa arkasından saç kökleri alınarak, saçsız alana transfer edilir. Kadınlarda saç ekimi sonrası oldukça konforlu geçer, ortalama 1 sene içerisinde sağlıklı saçlara kavuşulur.


Yayınlanma tarihi: 22/05/2023

-

Son Güncellenme: 22/05/2023

Başa Dön