Juvéderm Dolgu Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gereken 8 Konu

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Metehan Özgür tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Juvéderm Dolgu Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gereken 8 Konu

Juvéderm, dünya üzerinde en popüler dermal dolgu maddesi markalarından biri olsa da, çoğumuz tam olarak bizleri nelerin beklediğini bilmiyoruz.

Ne kadar acıtıyor ne işe yarayacak ve sonuçları gerçekte ne kadar sürecek? Medikal Estetik Hekimi Dr. Metehan Özgür bu popüler enjekte edilebilir marka için görüşlerini paylaşıyor:
Dr. Metehan Özgür whatsapp

1. Juvéderm Sadece Kırışıklıklar İçin Değildir

juvederm ve kırışıklıklarBirçok insan, kırışıklıkları ve çizgileri tedavi etmek için hyaluronik asit bazlı bir dolgu maddesi olan Juvéderm'i yaptırıyor. Ama ayrıca dudakları büyütmek, kıvrımları doldurmak ve konturları düzeltmek için de kullanılır.

Hatta akne izlerini doldurmak, yanakları kaldırmak, burnun şeklini değiştirmek ve hatta yüzdeki yağ kaybına neden olan lipodistrofi gibi tıbbi durumları tedavi etmek için de kullanılabilir.
 

2. Juvéderm Acıtır Mı?

juvederm acısıHerhangi bir enjeksiyon ağrılı olabilse de, bunu azaltmanın yolları vardır. Juvéderm XC ürünleri lokal anestezik yani likodain içerir.

Ayrıca bir titreşim cihazı kullanma veya cildi bir buz torbasıyla soğutma da yardımcı olabilir. Talkathesia yapma da fayda sağlar.

Talkestezi, sohbet ederek hastanın dikkatini herhangi bir acıdan uzaklaştırmak anlamına gelir.

3.  Morarma ve Şişme Nasıl En Aza İndirilir?

juvederm ve ödemJuvéderm enjeksiyonları genellikle iki haftaya kadar sürebilen bir miktar morarma ve şişmeye neden olur.

Morarma eninde sonunda geçecektir, ancak bunu azaltmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Randevunuzdan bir hafta önce, "kanı incelten şeylerden kaçının. Aspirin alkol gibi…
 

4. Küçük Topaklar ve Tümsekler Normal ve Geçicidir

dolgu sonrası geçici şişlikEnjeksiyonlardan sonraki ilk hafta küçük topaklar çok normaldir. Enjeksiyondan hemen sonra bunları yumuşatmak için genellikle nazikçe masaj yaparız.

Eğer iki haftadan uzun sürerse, bunları doğru ve güvenli bir şekilde düzeltmek için doktorunuza görünmenizi tavsiye ederim.

5. İyileşme Sürecine Hazırlıklı Olun

juvederm sonrası iyileşmeJuvéderm enjeksiyonları minimal invaziv bir prosedür olsa da, dediğim gibi topaklar ve morluklar görülebilir. Kolayca kapatıcıyla kamufle edebilirsiniz. 

6. Başka Bir Yüz Tedavisi Yaptırmadan Önce Ne Kadar Beklenmelidir?

medikal işlemlerLazer tedavisi, kimyasal peeling veya mikrodermabrazyon gibi işlemleri yaptırabilirsiniz. Fakat dolgunun ek prosedür tarafından bozulmaması için 1 hafta beklemenizi ya da daha evvel diğer tedavileri yaptırmanızı öneririm.

7. Juvéderm Güvenli Mi?

juvederm güvenli miJuvéderm güvenli olarak kabul edilir; FDA tarafından onaylanmıştır ve kanıtlanmış bir güvenlik kaydına sahiptir. Uygun şekilde enjekte edildiği sürece endişeye mahal yok.

8. Hiyalüronidaz İle Eritebiliriz

dolgu eritmeJuvéderm'in sonuçları istediğiniz gibi değilse, hyaluronidaz ile çözülebilir. Bu hyaluronik asidi çözen bir enzimdir. Juvéderm'deki birincil bileşen hiyalüronik asittir.


Yayınlanma tarihi: 12/05/2022

-

Son Güncellenme: 29/06/2022

Başa Dön