İyi Bir SEO Uzmanı Nasıl Seçilmelidir, Nelere Dikkat Edilmelidir?


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

İyi Bir SEO Uzmanı Nasıl Seçilmelidir, Nelere Dikkat Edilmelidir?

Muhtemelen şimdiye kadar, SEO konusuna çok iyi odaklanamadıysanız, potansiyel hastaların web sitenize ulaşmakta zorlanacağını siz de biliyorsunuz.

Konuştuğumuz hemen hemen her doktorun SEO Uzmanı konusunda sorun yaşadığını ve çok fazla güvenemediklerini, paralarının heba olmasını istemediklerini duyunca, bu içeriği oluşturmaya karar verdik.

Evet konumuz bir SEO Uzmanı nasıl seçilmelidir, nelere dikkat edilmelidir?

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. SEO çalışmalarının aldığı süre, bunu gerçekleştirmek için gereken teknik uzmanlık ve sık arama motoru algoritması değişiklikleri, web sitenizi zaman içinde SEO için optimize edilmesini zorlaştırabilir.

Ancak tüm çevrimiçi deneyimlerin %93'ü bir arama motorunda başladığından, doğru kişilerin sizi çevrimiçi bulabilmesi için web sitenizin arama motoru görünürlüğünün güçlü bir konumda olması gerekiyor. Kısaca SEO şart!

SEO Uzmanı Nedir?

seo expertSEO, '' Arama Motoru Optimizasyonu '' anlamına gelir. SEO, arama motoru sonuçları aracılığıyla web sitesi trafiğini artırma sürecidir.

 

SEO bağlamında, SEO uzmanları, daha yüksek arama motoru sıralamaları elde etmek için web sitelerini optimize etme konusunda çalışırlar.

SEO Danışmanı, SEO Uzmanı veya SEOcu

SEOBazı SEO uzmanları freelance olarak çalışırken, bazıları bir SEO ajansı veya dijital pazarlama ajansı ile çalışırlar.

SEOcu Hangi Alanlarda Uzmanlaşmıştır?

SEOSEO'ya aşina iseniz, pek çok şeyi kapsadığını biliyorsunuzdur. Bu nedenle, potansiyel SEO uzmanınızın hangi alanlarda uzmanlaştığını belirlemek çok önemlidir.

En yaygın SEO türleri şunlardır:

  • Teknik SEO

  • Sayfa İçi SEO

  • Sayfa Dışı SEO

  • Yerel SEO

  • Mobil SEO

Çoğu SEO Uzmanı, web sitelerinin optimize edilmesi gereken en önemli üç SEO türünde uzmanlığa sahiptir. Bunlar: 

  • Teknik SEO

  • Sayfa İçi SEO

  • Sayfa Dışı SEO

İdeal olarak, bir web sitesinde bu alanların üçü de optimize edilmiş olmalıdır. Biri eksikse, web sitesi olabildiğince yüksek sıralamaya girmeyecektir.

Örneğin, bir web sitesi teknik olarak sağlam olabilir, ancak sayfa içi SEO zayıfsa, sayfaları iyi sıralama almayabilir.


Yayınlanma tarihi: 28/07/2022

-

Son Güncellenme: 28/07/2022

Başa Dön