İşte O Gün Geldi! Saç Ekimi Operasyon Gününde Başınıza Gelecekler

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

İşte O Gün Geldi! Saç Ekimi Operasyon Gününde Başınıza Gelecekler

İşte o gün geldi çattı artık saçlarınıza tekrar kavuşacaksınız! Saç ekimi yaptırmaya karar verdiğiniz andan beri, bugünü beklediğinizi biliyoruz.

Peki ya neler yaşanacak, saç ekimi operasyonu günü sizi neler bekliyor? Emphair Saç Ekimi Merkezi saç ekiminin yapılacağı günü ve detaylarını anlattı:
Emphair whatsapp
“Emphair’e saç ekimi için gelen hastalarımıza hemen ilk cümlemiz şu oluyor: “Kesinlikle endişe etmeyin, uzman ve güvenli ellerdesiniz.”

Saç ekimi cerrahisi günümüzde çok az ağrıya neden olan minimal invaziv bir prosedürdür ama lütfen unutmayın bu bir tıbbi tedavidir.

Saç ekiminin iyi geçmesi çok büyük oranda saç ekimi merkezinin ustalığına ve cerrahın tecrübesine bağlıdır. Bizler, kendimizi hastalarımızın iyi sonuçlar almasına ve işlem sırasında rahat, olduklarından emin olmaya adadık.

Saç Ekimine Başlamadan Önce

saç ekimi öncesiİşleminiz başlamadan önce, doktorunuz hedeflerin ve beklentilerin net olduğundan emin olmak için işleminizin ayrıntılarını son bir kez gözden geçirecektir.

Saç çizginizi, donör alanı ve diğer tüm sorunlarınızı veya sorularınızı tartışacaktır. Doktorunuz, belirtilen konulardan tamamen memnun olduğunuzdan ve anladığınızdan emin olana kadar tedaviye başlamayacaktır.

Emphair’e Geliş

saç ekimi öncesi tıraşGeldiğiniz gün, bazı formları doldurmanızı istiyoruz. Ardından teknik ekip tansiyon ölçme gibi yaşamsal belirtilerinizi kontrol eder.

Nasıl hissettiğinize bağlı olarak, hafif bir yatıştırıcı önerilebilir. Saç kesiminiz yapılır ve ekim işlemi için odaya alınırsınız.

Donör Alandan Saçların Toplanması ve Ayrıştırılması

donör bölgeLokal anestezi ile çalışılacak alanlar uyuşturulur. FUE uygulamasından sonra dikiş veya yara izi oluşmaz. Donör alandan greftler tek tek alınır ve kök sayılarına göre ayrıştırılır.

Saç Greftlerinin Yerleştirilmesi

greft yerleştirilmesiSaç ekiminde, yerleştirilecek foliküler ünitelere yerler oluşturmak için özel bir mikroskobik kesi yapma aleti kullanır. Bu konumlar farklı derinlik ve çaplarda deliklerden oluşur.

Ayrıca kafanızın neresinde bulunacaklarına bağlı olarak farklı açılarda yerleştirilirler. En iyi saç ekimi için uygun saç açısının sağlanması, foliküler ünitelerin çevredeki foliküllerle eşleşmesi ve doğal bir saç çizgisi elde edilmesi açısından kritik öneme sahiptir.

Çoğu durumda, tek saçlı foliküler üniteler doğal durması için saç çizgisinin yakınına ekilirken, iki, üç ve dört ünite içeren foliküler karışık olarak dağıtılır doğru yerleştirilir.

İşlem Sırasında ve Mola

saç ekim işlemiFoliküler üniteler yerleştirilirken lokal anestezinin etkisiyle ağrı oluşmaz. Dilerseniz işlem yapılırken film izleyebilirsiniz. Ayrıca verilen öğle yemeğini yiyebileceğiniz bir mola var.

Ve Saç Ekimi Biter

saç ekimi bitimiSaç ekimi tamamlandıktan sonra, donor alan bandajlanır. Ödem oluşmaması için bir elastik bandaj kullanılır. Sonra evinize gidebilirsiniz.”


Yayınlanma tarihi: 16/03/2022

-

Son Güncellenme: 29/06/2022

Başa Dön