İşte Korelilerin 8 Güzellik Sırrı


CNN Türk Korelilerin güzellik sırlarını listelemiş. Korelilerin cilt güzelliklerinin namını hepimiz biliyoruz. Hayran bırakan kusursuz ciltleri adeta gençliğin ve sağlığın aynası gibi... İşte Korelilerin 8 güzellik sırrı…

10 saniyelik altın kural

İşte Korelilerin 8 güzellik sırrı

Sağlıklı, ışıl ışıl parlayan cilt görüntülerinin arkasında yatan ilk kural, cildin temiz ve aydınlık görünmesini sağlamak için uyguladıkları nemlendirme uygulaması. Duş aldıktan sonra gözenekleriniz sağlıklı bir biçimde açılır. Bu durumu günlük temizleme rutinlerinde yakalayamayabiliriz. Duştan çıktıktan 10 saniye sonra yüzünüze tampon hareketlerle uygulayacağınız nemlendirici krem çok sağlıklı bir görünüm elde etmenize yardım edecek.

Sıcak havlu masajı

İşte Korelilerin 8 güzellik sırrı

Pamuklu bir havluyu sıcak suda bekletin ve temizliğini önceden yaptığınız yüzünüze kapatın, havlunun üzerinden nazik bir biçimde ovun. 15 dakika boyunca aynı işlemi tekrarlayın. Ardından, nemlendirici bir krem uygulayın. Bu uygulama cildinizin hava almasına yardımcı olur ve kan dolaşımını hızlandırır.

Jamsu uygulaması

İşte Korelilerin 8 güzellik sırrı

Makyajınızın daha sağlıklı görünmesini sağlamak ve mat bir görünüm elde etmek için yapılan bu uygulama oldukça ilginç. Yüzünüzü sokabileceğiniz cam bir kaseye soğuk su doldurun, yüz makyajınızı tamamlandıktan sonra yüzünüzü suya batırıp 15 ile 30 saniye arası bekleyin. Bu işlemi göz makyajı yapmadan uygulamanız gerekmektedir. Daha kadifemsi pürüzsüz bir ton elde edeceksiniz.

Tuz ile tonik uygulaması

İşte Korelilerin 8 güzellik sırrı

Akne ve sivilce problemi yaşayan ciltler için önerilse bile her cilt tipinin uygulaması önerilen bu yöntem deriyi dezenfekte eder, siyah noktaları zamanla yok eder ve sivilcelerin kurumasını sağlar. Uygulaması oldukça kolay olan tuz toniğini hazırlamak için yapmanız gerekenler; 1 su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı deniz tuzu ekleyerek karıştırın. Karışımı bir pamuk yardımıyla temizlenmiş cildinize tampon hareketlerle uygulayın.

Soya sütü uygulaması

İşte Korelilerin 8 güzellik sırrı

Soya cildi gençleştirir, besler ve korur. Koreli kadınların vazgeçilmez uygulamalarından biri olan soya sütünü cilde uygulamanız oldukça kolay. Gazlı bezi soya sütünün içine batırın, yaklaşık 15 20 dakika yüzünüzde bekletin. Bu işlemi haftada 1 veya 2 defa tekrarlayın.

İpek böceği kozası uygulaması

İşte Korelilerin 8 güzellik sırrı

İpek böceği kozaları cildi derinlemesine temizlemek için harika bir tercih olabilir. Parmağınıza geçirdiğiniz ipek böceği kozasıyla temiz cildinize 10- 15 dakika boyunca masaj yaparak uygulayabileceğiniz bu ilginç yöntem, hücre yenilemesi, gözenek sıkılaştırıcı ve siyah noktalarla savaşmanız için harika bir çözüm.

Yosun maskesi

İşte Korelilerin 8 güzellik sırrı

Yosun cilt için çok faydalıdır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu kadar cildi besleyip koruyan anti bakteriyel özelliği de vardır. Tek yapmanız gereken bir miktar yosunu ılık suyla ıslatıp 15 dakika boyunca yüzünüze uygulamak.

Traş köpüğü uygulaması

İşte Korelilerin 8 güzellik sırrı

Evet bildiğiniz traş köpüğü. Koreli kadınlar traş köpüğünü içerisinde antiseptik özellikler barındırdığı için, ciltlerinin yağlanma dönemlerinde adeta bir silah olarak kullanıyorlar. Parmak uçlarıyla yüze uygulayıp 5- 10 dakika beklettikten sonra yıkanarak uygulanan yöntemi.


Yayınlanma tarihi: 02/10/2017

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön