İşe Yarayan 3 Saç Dökülme Tedavisi

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Etkili 3 Saç Dökülme Tedavisi

Saçlar her gün aynada gördüğümüz ve kişisel tarzımızdan özgüvenimize kadar her şeyi etkileyen bir konuma sahip.

Saçlarımızla aşk nefret ilişkisi kurduğumuz da bir gerçek, üstelik beklenmedik bir zamanda veya erken saç dökülmesi, kelleşme sorunu yaşandığında psikolojimizi de derinden etkiliyor.

Saçlarınız dökülüyorsa yalnız değilsiniz zira milyonlarca insan bu sorunu yaşıyor. Yapılan araştırmalar neticesinde 35 yaş üzeri erkeklerin %66’sında kadınların ise %40’ında saç seyrelme sorunu yaşanıyor.

Saç dökülmesini kabul etmenin kolay bir yolu olmasa da, neyse ki farklı çözümleri var.

Gold City Saç Ekimi Merkezi genetik saç dökülmesinde işe yarayan 3 saç dökülme tedavisini açıkladı: 
Gold City Hair

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu veya FUE

Saç ekimi tedavileri değişiklik gösterir, ancak en popüler seçeneklerden biri FUE saç ekimi olarak da bilinen Foliküler Ünite Ekstraksiyonudur.

FUE minimal invaziv tedavi olarak yani ameliyatsız olarak ifade edebileceğimiz, bireysel foliküler ünitelerin doğrudan hastanın donör bölgesinden alınması ve bunların daha sonra kafa derisine yeniden ekilmesiyle yapılıyor. 

Sonuçların en azından Kinyas Saç Ekimi Merkezi’ nde oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Çok az ağrı ve yüksek başarı oranı vardır.

Saç ekimi sonuçları ayrıca çok doğal veya tespit edilemez yani saç ekimi yapılmış olduğu anlaşılmaz. FUE’de minimum yara izi ve gerçek sonuçlara ulaşılır. Bugün FUE tedavisinin farklı tekniklerle yapabiliyoruz.

Söz gelimi DHİ saç ekimi, iğnesiz saç ekimi, altın uçlu ya da safir FUE gibi… Bu saç ekimi çeşitleri hastanın durumuna göre ve hangisinin ona uygun olacağını analiz ettikten sonra belirlenir. 

Trombosit Açısından Zengin Plazma Enjeksiyonları veya PRP

saç dökülme problemiEvet, saç büyümesini teşvik etmek için kendi kanımızı bile yeniden kullanabiliyoruz. Trombositler kanımızın plazma bileşeninde dolaşır ve büyüme faktörleri içerir.

Bu büyüme faktörleri konsantre edilebilir ve saçları büyütmek için kullanılabilir. Trombosit açısından zengin plazma enjeksiyonları, hastanın kanının biraz alınmasını, sadece zenginleştirilmiş hücreler kalacak şekilde işlenmesini ve kişiye geri enjekte edilmesini içerir.

Saçlar yavaş uzar, ortalama olarak ayda 1,25 cm kadar uzadığını söyleyebiliriz. En iyi sonuçları görmek için, her dört ila sekiz haftada bir aralıklarla üç PRP seansı önerilebilir.

PRP'nin sonuçları sürekli olarak değerlendirilir, ancak en iyi altı ay sonra sonuçları gözlemleriz. Hastaların kabaca yüzde 70'inin PRP'ye yanıt verdiğini, tatminkâr sonuçlar aldığını söyleyebiliriz.

PRP enjeksiyonları son derece güvenlidir çünkü hastanın kendi kanı kullanılır. PRP tedavisinden sonra hemen sosyal hayata geçiş yapılabilir. 

Saç Dökülmesine İyi Gelen İlaçlar: Prokopil, Finasteride, Minoksidil

Genetik saç dökülmesi durdurulabilir mi sorunuzun cevabına tam olarak yanıt vermek mümkün değil.

Saç dökülmesini tedavi etmenin yanı sıra, onu önlemeye yardımcı olan bir dizi cerrahi olmayan seçenek de var.

Genetik saç dökülmesinde yani androjenik alopesi dediğimiz erkek- kadın tipi kellik sorununu önlemek için Finasteride ve Minoksidil artı PRP kullanılıyor. Fakat sürekli kullanmak gerekiyor.

Ayrıca burası çok önemli, mutlaka ve mutlaka bir doktor tavsiyesi ile kullanmalısınız zira bunlar özellikle Propecia markasının bir ilacı olan Finasteride, hormonu baskılayarak, yani erkek cinsiyet hormonu DHT'nin (dihidrotestosteron) dönüşümünü engelleyerek çalışır ve saç dökülmesini önlemeye çalışır.

Minoxidil ise minyatürleştirmenin saç üzerindeki etkilerini tersine çevirmek için Rogaine markasına ait bir ilaç.

Traksiyon alopesi yani saç çekme hastalığına bağlı ya da hatalı saç toplama gibi saç dökülmesi türlerinde bunların hiç birisinin fayda sağlamadığını da belirtmek isteriz.


Yayınlanma tarihi: 29/11/2023

-

Son Güncellenme: 29/11/2023

Başa Dön