Irak’ta Estetik Fetvası Verildi


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Irak’ta Estetik Fetvası Verildi

Irak’ın kuzey bölgelerinde yaşayan kesimin estetik uygulama ve operasyonlara olan ilgisi günden güne artıyor. Estetik tercih edenlerin sayısının artması ile bundan rahatsızlık duyanlar oldu. Vatandaşların başvuruları sonucunda Fetva Yüksek Kurulu toplandı ve bir fetva yayımladı.

ıraklı kadın estetik

Ankara’dan Namık Durukan’ın haberine göre bu fetvada şunlar yer aldı;

İnsan sağlığı amacıyla uzman doktorlar tarafından yapılan tüm ameliyatlar doğru ve caizdir fakat sağlık açısından elzem olmayan “burun, dudak, kulak, yanak, kaş kaldırma ve kırışıklıkları giderme gibi” uygulamaların Allah’ın yaratımına müdahale olması nedeniyle büyük günah ve haram olduğu ifade edildi.

27 Temmuz tarihinde yayımlanan fetva, ülke ve dünya genelinde sosyal medyanın da gündemine oturdu. Sosyal mecralarda fetvayı eleştiren bazı kesimler; “karar verilmesi gereken daha önemli konular varken bu konuya girilmesini gereksiz buluyoruz” diyerek tepkilerini belli etti.
 

Yılda 300 Bin Operasyon

ırakta bir ameliyathane

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin açıklamasına göre bölgede senede yaklaşık 300 bin estetik ameliyatı yapılıyor. Dernek Başkanı Şakvan Saib, estetik ameliyat yaptıranların yüzde 70’inin kadın olduğunu, burun ameliyatlarını ise en çok erkeklerin tercih ettiğini duyurdu.

Fetva Kurulu’nun bu kararını desteklemediklerini ve güzel görünmenin dine aykırı olmadığını dile getirdi.

Şakvan Saib; “Kozmetik cerrahi, kişinin güzel kalabileceği bir araç. Şeriatta haram kılan hiçbir şey yok. Kendi bedenlerinden rahat olmayanlar, onu istedikleri gibi değiştirmeli.” dedi.


Yayınlanma tarihi: 04/08/2021

-

Son Güncellenme: 05/10/2021

Başa Dön