İnsanların Dudak Dolgusu Yaptırmasının 4 Nedeni

Dudak Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

İnsanların Dudak Dolgusu Yaptırmasının 4 Nedeni

Son aylarda, daha fazla insan aşılandıkça, daha sosyal ortamlara girmeye başladıkça ve haliyle dikkatli olarak maskelerimizi açmaya başladıkça şaşırtıcı bir eğilimi fark etmeye başladık: Dudak dolgularına talep arttı.

Dudak dolgusu hem gençler hem de ileri yaştaki insanlar arasında popüler olsa da, çoğu zaman klişelere kurban gidiyor.

Pek çok instagram hesabında anti estetik söylemler dolanadursun, oldukça fazla insan, dudak dolgusunu yaptırıyor.

Peki neden? Sorumuzu Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a sorduk ve 4 yanıt aldık:
Gokce Haspolat
“Dudak dolgusundan yararlanan son derece geniş bir hasta yelpazesi var. Yalnızca daha büyük dudaklara sahip olmak için cevabı aslında geçmişte kaldı. Elbette bu da var ama bakın ben size 4 farklı neden daha söyleyebilirim:

1. Dudak Dolgusu Dudak Asimetrilerini Düzeltir

dudak asimetresiHerkesin yüzü biraz asimetriktir, bu nedenle hafifçe düzensiz dudaklar çok canımızı sıkmaz ancak orta derecede orantısız dudaklar, kişinin özgüvenini etkileyen ciddi bir endişe kaynağı olabilir.

Birinin bir tarafı diğeri kadar dolgun değilse veya birinin yarası veya dudağın şeklini etkileyen bir kusuru varsa, bunlar dudak dolgusu ile düzeltebileceğimiz asimetrilerdir.

Bu hastalarda dudaklarının şeklini diğerine uyacak şekilde değiştirebiliriz kısaca onları rahatsız eden şeyi düzeltiriz ve amaç burada sadece dudakların birbiriyle orantılı görünmesini sağlamaktır.

2. Dudak ve Ağız Bölgesindeki İnce Çizgilerin Görünümünü Azaltır

dudak çevresiçizgilerDudak dolgusu, genellikle 50'li yaşlarında ve sonrasında yaşlanma belirtileri göstermeye başlayan kadınlar için inanılmaz derecede gençleştirici bir tedavidir.

Yapılan çalışmalardan, yaşlanmanın en belirgin belirtilerinden birinin dudak incelmesi olduğunu görüyoruz. Dudak dolgusu bu profildeki hastalar için harikadır. Dudak dolgusuyla hastanın ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlı olarak uygulama yapıyoruz.

Birçok ileriki yaştaki hastam ağız çevresindeki ince çizgileri gidermek için kliniğime geliyor. Çoğu teknik olarak sigara içen kişiler olmasa da, dudağın kenarından yukarı doğru çıkan dikey çizgileri hedefliyorlar çünkü bu çizgilerden rahatsızlık hissediyorlar.

Sigara içenler olsun ya da olmasın, çoğu insan ağzını çevreleyen bu ince çizgileri zaman içinde görecektir çünkü bunlar onlarca yıllık aktivite ile kas kalınlaşması ve doğal olarak yaşla birlikte gelen cilt incelmesi arasındaki dinamik dengesizliğin sonucudur.

İşte dolgu uygulaması, yaşlanma belirtilerini tersine çevirmek için bu ince çizgileri yumuşatmak ve tedavi etmek için muazzam bir imkan sunuyor.

3. Dudak Şeklini ve Cupid's Bow'u Yeniden Tanımlayabiliriz

dudak şekliAsimetrik dudaklara sahip olmayan başka bir hasta kategorisi daha vardır, bunlar dudak üst sınır çizgisi yani cupids bowları olmayanlardır.

Doğal dudak çizgisini keskinleştirmek için stratejik olarak yerleştirilmiş bir miktar dolgu ile boyut katabiliyoruz. Bu noktada hemen uyarmak isterim. 

Farklı dolgu türlerinin nüanslarını, üzerinde çalıştığı anatomiyi ve ilgili tüm farklı unsurları anlayan ve eğitim almış bir hekime gitmenizi öneririm.

4. Doğal Dolgunluk ve Nem Katar

doğal dolgunluk ve nemDaha dolgun bir dudak isteyen genç kadınlardan daha tazelenmiş bir görünüm isteyen daha yaşlı kadınlara kadar, hatta erkeklere kadar…

Kısaca dolgu için iyi bir aday olmayan belirli bir grup neredeyse yok. Dudak dolgusu her zaman hastanın durumuna göre özelleştirilmesi gerekir.

Dudağa sadece dolgunluk vermekle kalmaz, içeriğindeki HA sayesinde, dudağa nem katar, taze gözükmesini sağlar.


Yayınlanma tarihi: 27/10/2021

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön