Influencerlar Aldıkları Ücretsiz Estetik Cerrahi Tedavi Sonuçlarını Takipçileriyle Paylaşıyor


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Influencerlar Aldıkları Ücretsiz Estetik Cerrahi Tedavi Sonuçlarını Takipçileriyle Paylaşıyor

Influencer kelime olarak sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan “etkileyici” kişi anlamına geliyor. Takipçi sayıları çok fazla ve giydiklerinden, sürdüklerine, gittikleri mekanlara kadar iş birliği başlığı altında tanıtım yaparak para kazanıyorlar.

Günümüzde ise estetik cerrahi yeni iş birliği modeline dönüştü.
influencer
Influencerları incelediğimizde genellikle dış görünüşü çok iyi ve mükemmel görünmeye odaklı bir yaklaşıma sahip olduklarını far ediyoruz.

Yüz veya bedenlerindeki en ufak kusuru dahi ya kullandıkları filtrelerle düzeltiyorlar ya da dediğimiz gibi estetik cerrahiden yardım alıyorlar.

Influenserlardan NBC News’a İtiraf

NBC NewsNBC News, gerçek hayatta ve çevrimiçi ortamda mükemmel görünmeye nasıl zorlandıklarını ayrıntılı olarak anlatan, 100.000'den az takipçisi olan ve 10 milyona kadar takipçiye sahip 12 sosyal medya kişiliğiyle konuştu.

Bu, genç içerik oluşturucuların, 20'li yaşların başında, dudak dolgusu enjeksiyonlarından plastik cerrahiye kadar değişen estetik prosedürleri yaptırdıklarını söyledi.

Çoğunu ücretsiz ya da indirimli olarak yaptırdıklarını söyleyen içerik oluşturucular bazı prosedürler hakkında pişmanlık duysalar da, anlaşma yaptıkları için, tanıtmaya devam ettiklerini itiraf ettiler.

12,8 milyon takipçisi olan TikTok yıldızı Sebastian Bails, ilk estetik prosedürü olarak dudak dolgusu yaptırdığını ve henüz 18 yaşındayken ona gelen bir teklifle yola çıktığını söylüyor.

"Dudaklarımı yaptırdım, güvensiz olduğum için değil, bana özgür ücretsiz ve tanıtımını yapacağım dudaklar teklif edildi. Ücretsiz özgür dudaklara kim hayır der?”

Plastik Cerrahi Endüstrisi Yıllardır Sosyal Medya Tarafından Destekleniyor

plastic surgery and influencerPlastik cerrahi endüstrisi yıllardır sosyal medya tarafından destekleniyor ve güzellik standartları geliştikçe belirli prosedürleri popüler hale getiriyor.

Bu da bu prosedürlerin pazarlanma şeklini değiştirdi. Güzellik odaklı bir YouTube kanalı işleten kozmetik cerrahi meraklısı Lorry Hill, kozmetik prosedür sağlayıcılarının sosyal medya fenomenleri aracılığıyla reklam verme istekliliğinde önemli bir artış gördüğünü söyledi.

“Eskiden cerrahlar reklam yapmıyordu. Artık gençlerle reklam yapıyorlar ve TikTok ve Instagram gibi tüm sosyal medya ağlarında popülerler."


Yayınlanma tarihi: 28/04/2022

-

Son Güncellenme: 09/01/2024

Başa Dön