İlkbahar Hazırlıkları Başlasın! 8 Cilt Bakımı Tüyosu

Cilt Bakımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

İlkbahar Hazırlıkları Başlasın! 8 Cilt Bakımı Tüyosu

Bahar bir yenilenme hareketidir ve doğayla birlikte canlanmanın tam zamanı! Yoğun kış günlerini yakında geride bırakacağız ve cildimizi kozasından çıkarmaya yardımcı olabiliriz.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat, ilkbahara çok az kalan şu günlerde 8 cilt bakımı önerisi verdi:
Gokce Haspolat“Pandemi sebebiyle, geçmiş senelere nazaran daha farklı bir cilt tonuna sahip olduk farkında mısınız? Daha fazla dijital ortamdayız, daha fazla kapalı kapılar ardına sığındık.

Dışarı çıktığımız zamanlarda da yüzümüze maske takmak zorunda kaldık. Şimdi tüm bu negatif etkilerden kurtulma, cildimizi mevsimsel cilt bakımıyla parlatma zamanı.

Hadi cildimizi kış uykusundan uyandıralım…

1. Cildinizden Ölü Hücreleri Arındırın

Parlayan bir cilde giden yolda ilk adım, kıştan kalan ölü hücrelerinden cildi arındırmaktır. Cilt hücreleri sürekli yenilense de, yoğun kışlık giysileriniz, sürekli taktığımız maskeler ölü derinin etkili bir şekilde dökülmesini engelliyor.

Cildi pul pul dökmenin en iyi yolu, sıcak bir banyo beraberinde, nazik bir ovalama ile, belki ipek bir kese yardımıyla tam vücut peelingi yapmaktır.

Her yeri, özellikle dizler, dirsekler, ayaklar, eller ve sırt gibi lekelere meyilli olan yerleri fırçalayın. Çoğu vücut kesesinin yüzünüze kullanılamayacak kadar sert olduğunu unutmayın. Daha hassas ve yumuşak bir ürün tercih edin.

2. Cildinizi Nemlendirin

Dikkat edin, her diyetin, egzersizin ve cilt bakımı rutininin temelinde su içmek vardır çünkü vücudunuz için gerçekten harikalar yaratır!

Organlarınızın çalışması için hidrasyona ihtiyacı vardır ve cildiniz vücudunuzun en büyük organıdır. Ne kadar çok su içersen, cildinin kurumasını ve pul pul olmasını önlemek o kadar kolay olacaktır.

Ayrıca biolift aşısı ile cilde ihtiyacı olan nemi tekrar vererek oldukça güçlü bir bakım sağlayabiliyoruz. Cilde nemini veren hyalüronik asittir.

Biolift aşısının içinde trihaloz denilen bir madde var, suyu yoğun olarak tutar ve cildin bu nemi hapsetmesini kolaylaştırır. Sadece 6 noktadan girerek yüze bu uygulamayı yapıyoruz.

Cilde dolgunluk vermeyen biyolojik lifting aşısı yaptıranlar gerçek anlamda sonuçlardan da son derece memnunlar. Bu bahar deneyimlemenizi tavsiye ederim.

3. Güneş Kremini İhmal Etme

Güneş kremi sadece sahil, plaj günleri için değildir. Bulutlu günler bile cildinize saldırmak için zararlı UV ışınlarını gönderebilir.

Cildinizi güneşin zararlarından korumak için bahar aylarında, bulutlu günlerde bile güneş kremi kullanmanızı öneririm. 

4. Taze Meyve ve Sebzeler Yiyin

taze besinleer tüketmeHidrasyondan bahsetmişken, bedeninize daha fazla su almanın bir başka yolu, taze meyve ve sebzeleri atıştırmaktır.

Taze meyveler ve sebzeler lezzetli bir atıştırmalık olabilir ve sisteminizin ihtiyaç duyduğu su, vitaminler ve besinlerle ekstra fayda sağlar.

Su ayrıca cildinizin esnekliğini korumasına, bu da yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir. 

5. Daha Hafif Bir Nemlendirici Kullanın

Kışın, baştan ayağa yoğun nemlendiricileri sürdük fakat artık havalar ısındıkça aynı ürünler cildinizde yağlı bir tabaka bırakmaya başlayabilir.

İlkbahar cilt bakımı rutininizin bir parçası olarak, cildinize ağırlık yapmadan sağlıklı ve nemli tutmak için daha hafif bir nemlendirici seçmenizi öneririm.

6. Yüzünüzü Biraz Toparlamaya Ne Dersiniz?

6d liftingKış mevsiminden çıkarken, hemen hepimiz aynada gördüğümüz yüzümüzden muzdaribiz zira kaşlarımız, yüzümüz, gözkapaklarımız pandeminin psikolojik etkisiyle, dijital ekranlara daha fazla bakmanın etkisiyle iyice düştüler.

Bu bahar biraz canlı bakışlar yakalamak için, ameliyatsız yüz germe işlemlerinden faydalanabilirsiniz. 6D Star Askısı ile, hem kaşları, hem yüzü, hem de gözkapaklarına ameliyatsız bir şekilde fark katabiliyoruz.

7. Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği

Gözkapaklarına ayrıca Plexr uygulaması ile daha canlı bir form kazandırmak, bir miktar sarkmış olan deriyi toparlamak mümkün.

İlkbaharın serin havasını fırsata çevirip, ameliyatsız estetik tedavilerle yenilenmek mümkün.

8. Makyaj Fırçalarınızı Temizleyin

Dolaplarınızı bahar temizliği ile arındırırken kozmetik ürünlerinize de dikkat etmeyi unutmayın. Makyaj fırçaları ve süngerler, ciddi miktarda görülmesi zor kir ve bakteri biriktirebilir ve her kullanımda yüzünüze mikrop bulaştırırlar.

Fırçalarınızı doğal bir temizleyiciyle nazikçe yıkayın, ardından 24 saat kurumaya bırakın. Özellikle makyaj fırçalarının temizliğinde bebek şampuanı bizim gizli silahımızdır çünkü %98 oranında doğaldır ve boyalar, parabenler, hayvansal yan ürünler ve diğer birçok tahriş edici madde içermez.”


Dersimiz: C Vitamini
Konumuz: Antioksidanlar
Yeniben soruyor: “Neden antioksidan serum kullanmalıyım?”


 


Yayınlanma tarihi: 09/02/2021

-

Son Güncellenme: 10/11/2022

Başa Dön