Estetik Tedaviler İçin İlgi Çekici ve Yaratıcı Instagram Güncellemeleri


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Tedaviler İçin İlgi Çekici ve Yaratıcı Instagram Güncellemeleri

Pandemiyle birlikte daha fazla dijital mecralarda vakit geçiriyoruz ve en fazla kullandığımız kanalsa Instagram. Özellikle estetik ile alakalı herhangi bir araştırma yapan potansiyel hasta da aynı şekilde Instagramı oldukça sık kullanıyor.

estetik arayışı olan hasta

Instagram, estetik doktorları içinse favori bir dijital ortam, sosyal etkileşim için güçlü bir kanaldır. Uygulamalarınızın sonuçlarını göstermek, becerilerinizi sunmak, kendiniz ve tedavileriniz hakkında bilgiler aktarmak içinse şahane bir çözüm ortağıdır aslında.

estetik intagram kullanımı
Yapılan son araştırmalar ışığında, estetik araştıran potansiyel hastanın, araştırmasını yaptığı doktorun mutlaka Instagram hesabını incelediğini, verilen cevapları okuduğunu ve mutlaka her gün paylaşımları incelediğini görüyoruz, üstelik diğer sosyal medya platformlarına kıyasla açık ara en yüksek etkileşim de burada yer alıyor. 

Bunun aslında açıklaması çok basit: çünkü instagramda görsel önceliklidir. Estetikse ise görselliğin merkezindedir.

Instagram 2017 senesinde hızlandırılmış bir şekilde bizlere hemen her ay yeni bir özellik sunmaya, kullanıcılara içeriklerini yeni ve ilgi çekici şekillerde yayınlamaları için yeni özellikler vermeye başladı.

Peki siz kendi pratiğinizi tanıtmak, sergilemek için Instagramın bu yeni özelliklerinden yararlanıyor musunuz?

1 milyar kullanıcısı ile en yüksek katılım oranına sahip bu platform sadece büyümekle kalmıyor, aynı zamanda gelişiyor.  Instagramın son zamanlarda piyasaya sürdüğü yeni özellikler ve güncellemelere yakından bakalım istiyoruz.

Uygulama içinde meydana gelen tüm değişiklikleri takip etmek oldukça zor, bu yüzden bilmeniz gereken tüm yeni Instagram güncellemelerinin bir listesini yaptık.

  • Profesyonel Kontrol Paneli
  • Önerilen yayınlar
  • Yeni Instagram Hikayesi Özellikleri: Çıkartmalar
  • Facebook Mağazaları
  • Birden Çok Hesaba Gönderme
  • Yeni Instagram Hikayesi Özellikleri: Bildirimler
  • Hikâye Şablonu Oluşturun
  • IGTV Ön izlemesi
  • Takibi Bırakma Önerisi
  • Instagram Alt Metni
  • Hesapları Kısıtlayın

Haydi sırasıyla inceleyelim:

Profesyonel Kontrol Paneli

Profesyonel Kontrol PaneliInstagram, Professional Dashboard adında yeni bir sekme başlattı. Bunu uygulama içindeki ana kontrol paneliniz olarak düşünün. En son Instagram güncelleme özelliğinin içinde, tüm ana araçları ve kaynakları bulacaksınız.

Burada, genel hesap performansı, instagram insights, promosyonlar, markalı İçerik onayları, instagram alışveriş, kaydedilen cevaplar gibi kısımlar var. Ayrıca, Instagram pazarlama stratejiniz için bazı ipuçlarına ver veriliyor.

Burada yaptığınız paylaşımların istatistiklerini inceleyip, ileride hazırlayacağınız içeriklere yön verebilirsiniz.

Önerilen Yayınlar

Önerilen hikayeler InstagramÖnerilen gönderilerde takip ettiğiniz hesaplara göre neyi sevdiğinize ve kimi takip ettiğinize bağlı olarak size gösterim yapıyor. Önerilen gönderiler özelliği maalesef kapatılamıyor.

Tek yapabileceğiniz Instagrama belirli gönderilerle ilgilenmediğinizi bildirmek. Bunu yapmak için, gönderinin üzerindeki üç noktaya ve ardından "İlgilenmiyorum" seçeneğine tıklayın.

Yeni Instagram Hikayesi Özellikleri- Etkileşimli Çıkartmalar

Son bir yıl içinde Instagram, daha iyi bir etkileşim ve kullanıcı deneyimi sağlayabilecek pek çok yeni Story çıkartması ekledi.

  • Bağış Çıkartması

İnsanların bağış yapacağı kâr amacı gütmeyen bir kuruluş seçebiliyorsunuz. Tüm kar amacı gütmeyen kuruluşlar topladığınız paranın % 100'ünü alabiliyor.

  • Challenge Çıkartması

challenge
Pandemiyle birlikte challenge Türkçe çevirisiyle “Meydan Okuma” hareketleri daha popüler hale geldi.

Bu özel hikâye etiketi, “Challenge” ınızı daha tanınabilir hale getirmek ve erişimini artırmak için katılmanıza ve ardından diğer kullanıcıları aday göstermenize olanak tanıyor.

Estetikle alakalı bir challenge başlatarak, siz de bu akıma katılabilir, daha fazla kitleye ulaşabilirsiniz.

  • DM Me Çıkartması

DM me özelliğiMesajlaşma etkileşimine insanları teşvik etmek için oluşturulan yeni DM Me çıkartması ise marka perspektifinden bakıldığında, 'Daha fazla bilgi al' ve benzeri CTA oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Örneğin bir hastanızın öncesi sonrası fotoğrafını paylaştınız ve DM ME eklediniz. Estetik dikeyinde en fazla gelen soruların başında "fiyat" konusu olduğunu hepimiz biliyoruz.

DM Me çıkartmasına tıklayarak DM'e gelen potansiyel hastalarınızın büyük bir çoğunluğu fiyat soracak. Bunun için hazırlanmış telefonlarını iletmeleri gerektiğini yazan matbu bir paragraf ile, leadlerinizi toplayabilirsiniz.

Facebook Mağazaları

Facebook, hem Facebook hem de Instagram üzerinden erişilebilen Facebook Mağazalarını tanıtarak e-ticarette büyük bir adım attı.

Basit bir deyişle, işletmeler artık kullanıcıların göz atabilecekleri, kaydedebilecekleri, paylaşabilecekleri ve satın alabilecekleri, ürünlerinin özelleştirilebilir kataloglarını oluşturabilirler.

Sergilemek istediğiniz ürünleri seçin, bir kapak resmi ekleyin ve çevrimiçi mağazanıza benzersiz bir görünüm ve his eklemek için bir renk teması seçin. Bu alanda eğer varsa bir ürününüz, kitabınız, satışa çıkartabiliyorsunuz.

Eğer yoksa, bu güncelleme çok da işinize yaramayacaktır.

Birden Çok Hesaba Gönderme

Çok hesap için Instagram Bu oldukça zaman kazandıran bir özellik. Aynı tür içeriği farklı Instagram hesaplarınıza göndermeyi planlıyorsanız, tek clickle yapabiliyorsunuz.

Temel olarak, bir hesabınızdan bir gönderi oluşturuyorsunuz ve ardından diğer göndermek istediğiniz hesapları da işaretliyor ve gönderiyorsunuz. Estetik doktorlarının çoğunluğunun bir şahsi, bir de klinik hesapları oluyor.

Hem şahsi, hem de klinik hesabınız için bu özelliği kullanmak zamandan tasarruf etmenize faydalı olabilir.

Yeni Instagram Hikayesi Özellikleri - Bildirimler

Birinin sizi etiketlediği hikayeleri yeniden yayınlamak, son derece popüler. Esasen, sosyal medya pazarlamasının çok etkili bir biçimi olduğu bilinen ve kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin bir parçası.

Dolayısıyla Instagram, bir hikâyede etiketlenip etiketlenmediğimizi fark etmemizi kolaylaştırdı. Daha önce, gelen kutumuza gitmek zorunda kalıyorduk ve takip etmediğimiz biri tarafından etiketlendiysek, bunu görmemiz çok daha zor hale geliyordu.

Şimdi sadece beğeniler sayfamıza erişmemiz yeterli. Özellikle hastalarınızın sizi etiketleyerek yaptıkları paylaşımları buradan takip edebilir, bu değerli içeriği siz de hemen storynize ekleyebilirsiniz. 

Hikâye Şablonu Oluşturun

Yeni oluşturma modu ile Instagram kullanıcıları, hikâye gönderileriyle daha da fazla oynayabilir, tasarım yapabilir.

Bu özelliğin temel amacı, arka planda bir fotoğraf veya video bulundurmaya gerek kalmadan etkileşimli çıkartmaları (örn. Soru etiketi, anket), metni ve çizimleri birleştirmektir.

Özellikle öncesi sonrası fotoğraf paylaşırken kullanabileceğiniz farklı şablonlarla içeriğinizi zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca anket yaparak, takipçilerinizi daha yakından tanıyabilir, soru sorabilmeleri için başka bir story oluşturarak, derhal ilgilerini çekebilirsiniz.

IGTV Ön İzlemesi

IGTV önizleme özelliğiInstagram'da daha uzun video formları yani 60 saniyeden uzun videolar olarak açıklanabilecek IGTV videoları, son zamanlarda daha fazla ilgi görüyor.

Bu nedenle, IGTV gönderilerini diğer kullanıcılar için daha görünür kılmak ve organik erişimleri artırmak için Instagram, onlara normal Instagram gönderileri gibi davranmaya karar verdi.

Bu da yeni yayınlanan IGTV videonuzun takipçilerinizin haber akışında ve profil akışınızda görebilecekleri anlamına geliyor. Tek bir fark var. Kullanıcıları tam videoya yönlendirirken, 60 saniyelik bir ön izleme olarak yayınlanıyor.

Hikâye yayınlarınızda da bu ön izlemelerden yararlanabilirsiniz. IGTV gönderinizi Instagram hikayenizde paylaştığınızda, otomatik olarak 15 saniyelik bir önizleme oynatıyor.

Potansiyel hastalarınıza anlatacağınız estetik tedavi seçenekleri için son derece uygun bir araç olan IGTV'yi mutlaka denemenizi öneriyoruz. 

Takibi Bırakma Önerisi

Neden birdenbire takipçi kaybettiğinizi merak ediyor olabilirsiniz veya belki de en az etkileşimde bulunduğunuz hesapları takip etmekten vazgeçmek istiyorsunuz.

Durum ne olursa olsun, Instagram bu sinsi küçük özelliği ile hangi insanları takip etmeyi bırakmanız gerektiğini artık size öneriyor. 

Instagram Alt Metin Özelliği

Bildiğiniz gibi bir web sitesi resimlerine alt metinler ekleyerek, daha iyi bir SEO sıralaması yakalayabiliriz.

Post paylaşımı sırasında fotoğrafı koyarken ekleyeceğiniz ekstra açıklamalarla veya belirli hashtaglerde daha iyi bir sıralama elde edebilirsiniz. Instagramın resmi olarak ifade ettiği bir şey değil bu ama yine de denemeye değer.

Özellikle paylaştığınız estetik uygulama ile alakalı olarak hastaglarinizi buraya yazabiliyorsunuz.

Hesapları Kısıtlayın

Bu özellik, bir hesabı bloke etmek zorunda kalmadan çevrimiçi zorbalıkla mücadele etmek için sunulmuştur. Birini kısıtlarsanız, gönderilerinizin altına yorum yapamaz. Ayarlar ve gizlilik bölümünden yapabiliyorsunuz. 


Yayınlanma tarihi: 22/02/2021

-

Son Güncellenme: 09/10/2023

Başa Dön