Hyalüronik Asit Nedir?

SkinCeuticals
SkinCeuticals tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Hyalüronik Asit Nedir?

Hyalüronik asit, disakkarit zincirinden (şeker) oluşan ve tüm vücut dokusunda doğal olarak bulunan bir moleküldür. Cilt ve göz çevresindeki sıvı/eklem kısımlarda daha yüksek oranda bulunur.

Vücudun doğal nemlendiricisi olarak, kendi ağırlığının 1000 katı kadar suyu çeker ve cildin uzun süreli nem deposu olarak çalışır.
 

Hyalüronik Asidin Görevi Nedir?

hyalüronik asit

Hyalüronik asit cilt dokusunu iyileştirir ve daha dolgun görünmesini sağlar. Vücudun başka alanlarında eklem ağrıları gibi yaşlanmaya bağlı sağlık problemlerini gidermek için kullanılır.

Vücutta doğal olarak üretilen bir moleküldür. Kolajen miktarının korunmasının, nem seviyesinin, esneklik ve sıkılığın önemli olduğu cilt hücrelerinde, eklemlerin içinde ve göz çukurlarında büyük moleküler yapıda bulunur.
 

Hyalüronik Asidin Cildin Yaşlanmasına Karşı Etkisi Nedir?

cilt yaşlanması

Cildin özellikle üst tabakalarında daha fazla oranda bulunan hyalüronik asit, cildin en önemli proteinleri kolajen ve elastin lifler gibi davranır.

Ancak hyalüronik asit molekülünün ciltteki ömrü kısadır. 24 saat içerisinde %30-50 oranında azalabilir ve yaşlanma ile birlikte bu azalma miktarı giderek hızlanır. 

Hyalüronik asit miktarındaki azalma 20'li yaşlarda başlar ve 40'lı yaşlarda giderek hızlanır. Bu nedenle ciltteki kuruluk ve yaşlanma belirtileri giderek belirgin hale gelir.

Kırışıklık, ince çizgi, cilt dokusunda pürüzler, esneklik ve sıkılık kaybı oluşmaya başlar ve en önemlisi cilt dolgunluğunu kaybeder.
 

Hyalüronik Asidin Cilt İçin Yararı Nedir?

hyalüronik asit

Ciltteki nem miktarında azalmanın en önemli etkileri cilt sıkılığı ve dolgunluğundaki kayıplar olarak ortaya çıkmaktadır.

Hyalüronik asit içeren topikal ürünler ile cildin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlamak mümkündür.
 

Cildiniz İçin Hangi Hyalüronik Asit Ürünü Uygun?

skinceuticals

Hyalüronik asit yağsız formülü ve nem verme özelliği sayesinde tüm cilt tipleri için ideal bir içeriktir. Hassas ciltlerde dahi uzun süre, derinlemesine nemlilik sağlar. 

Tüm SkinCeuticals hyalüronik asit içeren ürünler; ince çizgi, kırışıklık, nemsizlik ve geçici cilt hassasiyetine karşı savaşmaya ve ciltteki leke görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
 

Topikal ve Enjeksiyon Formundaki Hyalüronik Asidin Farkı Nedir?

skinceuticals

Hyalüronik asit, güçlü bir nemlendirici olmasına rağmen, parçalanmış moleküler yapıda değilse ciltte penetrasyonunu zorlayacak büyüklüktedir.

Enjeksiyon ile cilde verildiğinde ise cilde dolgunluk kazandırmak ve pürüzsüzlük sağlamak için hücreler arasındaki boşlukları doldurur ve bu alanlarda daha fazla suyun absorbe edilmesini sağlar.

Dolgu uygulamaları için yüzdeki en yaygın bölgeler göz, ağız ve dudak çevresi, yanak, alındır.

Bu bölgelere uygulanan işlemlerin etkisi 3-9 ay arası devam eder ve hyalüronik asit vücutta depo edilir. Ancak ciltteki sağlıklı görünümün devamı için işlemin ihtiyaç doğrultusunda tekrar edilmesi gerekmektedir.

Topikal hyalüronik asit ürünleri günümüzde en verimli ev bakım ürünleri haline geldi. Cilt üzerindeki nemliliği arttırır, cilt daha yumuşak ve pürüzsüz hale gelir, daha dolgun ve sıkı gözükür.

Profesyonel olarak uygulanan hyalüronik asit enjeksiyonlarının devam bakımı olarak kullanılabilir.
 

Hyalüronik Asit, Enjeksiyonlar İçin Neden Popüler Bir İçeriktir?

burun dolgusu

Hyalüronik asit ciltte doğal olarak bulunduğundan dolayı, cilt enjeksiyonlarını ve dolgu malzemelerini çok iyi tolere eder ve neredeyse hiçbir yan etki göstermez.

Yine de eğer beklenmeyen bir tepki görülürse, hyalüronik asit moleküllerini parçalayan hyalüronidaz enzimi profesyonel olarak enjekte edilip düzeltilebilir.
 

Hyalüronik Asit İçeren Serumlar Cildiniz İçin Uygun mudur?

cilde uygun mu

Evet! Yaşlanma başladığında, vücutta bulunan hyalüronik asit yavaş yavaş azalmaya ve işlevini yitirmeye başlar. Bu durum ciltte kuruluğa,  ince çizgi ve kırışıklıklara,leke görünümüne ve sıkılık kaybına neden olur.

Kullandığınız seruma ve cilt tipinize bağlı olarak hyalüronik asit serumları cilde birçok fayda sağlayabilir.

Günlük cilt bakım rutininize hyalüronik asit serumu eklemek yalnızca cilde nemlendirme sağlamakla kalmaz, aynı zamanda cilt dokusunu iyileştirmeye ve cilde daha dolgun bir görünüm kazandırmaya da yardımcı olur.

SkinCeuticals Hyalüronik Asit Intensifier, yüksek konsantrasyonda saf hyalüronik asit ile formüle edilmiştir, cildin hyalüronik asit seviyesini yükselttiği, cilt dokusunu düzelttiği ve uzun süreli nemlendirme sağladığı kanıtlanmıştır.
 

Hyalüronik Asit Serum Kullanmanın En Doğru Yolu Nedir?

skinceuticals

Aksi belirtilmediği sürece, hyalüronik asit içeren serumlar günde bir veya iki kez uygulanmalıdır.  Sabah cilt bakım rutininizde, SkinCeuticals vitamin C antioksidan serumunuzdan sonra ve SkinCeuticals güneş koruyucunuzdan önce uygulayınız.

Eğer gece bakım rutininizde  retinol kullanıyorsanız, hyalüronik asit serumunuzu retinolden sonra uygulayınız. Eğer hyalüronik asit serumunuzu nasıl ve ne sıklıkla uygulayacağınızdan emin değilseniz, bir cilt bakım uzmanına danışınız.

SkinCeuticals hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 16/09/2021

-

Son Güncellenme: 20/10/2021

Başa Dön