Hollywood Gülüşü’ne Nasıl Sahip Olacağız?

Gülüş Tasarımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dt. Barış Ünlü tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Hollywood Gülüşü’ne Nasıl Sahip Olacağız?

Sosyal medya kullanıcılarının sayısı giderek artıyor. Hollywood yıldızlarını yakından takip edebilmek eskiden hayaldi. Günümüzde ise ünlülerin Instagram hesapları herkese açık.

Bu sayede insanlar hayranı oldukları kişilerin özel yaşantılarını rahatlıkla takip edebiliyor.

Sinema ve magazin dünyasının ünlü isimlerinin giyim tarzları, saçları, makyajları, evleri ve araçları hayranlarına ilham verirken bu kişilerin tüm dünyada trend oluşturan başka bir özellikleri daha var: Gülüşleri.

Estetik dünyasında bu trende olan talebi yanıtlayan bir işlem var. “Hollywood Gülüşü” olarak isimlendirilen bu işlem beğendiği ünlünün gülüşüne sahip olmak isteyenlere memnun edici sonuçlar sağlıyor.

Bir ‘Hollywood Gülüşü’ne sahip olmak istersek nasıl bir süreçten geçeceğimizi Diş Hekimi Barış Ünlü anlatıyor:

Baris Unlu, MD

“Hollywood Gülüşü” Neleri Kapsar?

Julia Roberts“Hollywood Gülüşü’, gülümsemenin yeniden tasarlanması olarak değerlendirilebilir. Yıldızlarınki kadar kusursuz bir gülümsemeye sahip olmak isteyen hastalarımızın istediği bu işlem pek çok uygulamayı kapsayabilir.

Bu nedenle bu gülüşe tek seferlik bir işlemle sahip olmak söz konusu değildir. Bir dizi işlemi kapsayabilen süreç yapılacak işlemlere göre ayları kapsayabilir.

Bir “Hollywood Gülüşü” tasarımının içinde hangi uygulamaların kullanılacağı hastaya göre değişmektedir.

“Diş etlerinin sağlıklı ve iyi görünmesi iyi bir gülüşe sahip olmamızı sağlar. Eğer hastalarımızda problemli diş etleri varsa öncelikle bunu düzeltiyoruz. Gereken tedavi uygulandıktan sonra dişlerin genel sağlık durumuna bakıyoruz.

Dişlerde gülüşü etkileyen bir şekil bozukluğu varsa bunun için uygun çözümü hazırlıyoruz. Örneğin, ön dişler asimetrikse ya da olması gerekenden kısaysa çeşitli kaplama teknikleriyle bu durumu düzeltiyoruz.

Işık Geçirgenliği Yüksek Kaplama Lumineers

Hollywood smileLumineers, ışık geçirgenliği yüksek bir kaplama çeşidi olduğundan doğal görünüm sağlıyor ve bu nedenle çok tercih ediliyor.

Dayanıklılığı yüksek olan porselen de yine ışık geçirgenliği olan bir malzeme ve uzun ömürlü. Ayrıca zirkonyum veya E-Max kaplamalar da pratik çözümler sunuyor.

Tüm bu kaplamalar için özel yapıştırma teknikleri mevcut ve bunlar uygulandıktan sonra diş bakımı çok önemli. Dişlerin sert cisimlerle temas etmemesi ve tırnak yeme alışkanlığının bırakılması gerekiyor.

Bazen ön dişlerdeki problemlerin çözümü kaplama olmuyor. Bu durumda uygun tedaviyi tespit ediyoruz ve hastalarımızın tedavi sürecini başlatıyoruz.

Genellikle kaplamaların çözemediği sorunu diş implantları ile ortadan kaldırıyoruz. Dental implantlar eksik dişlerin tedavisinde kullandığımız ve doğal diş görünümüne en yakın yapay malzemelerdir.

Ön dişlerdeki problemli görünümü kusursuz şekilde düzeltir ve uzun ömürlü bir çözümdür."

“Hollywood Gülüşü” nün Özellikleri Nasıldır?

smile“Hollywood Gülüşü” temel olarak ön dişler üzerine odaklanır. Ön dişlerin beyaz ve düzgün olması önemlidir.

Ayrıca diş etlerinizin sağlıklı olması ve gülümserken hafifçe, tercihen 2 mm kadar görünmesi bu gülüşün belirgin bir kriteridir.

Güldüğünüzde simetrik duran dudaklar ve birbiriyle orantılı beyaz dişler size yıldızların gülüşünü sağlar. Ön iki dişi diğerlerinden daha uzun ve ön planda olacak şekilde tasarlarız.

Eğer ön dişler lekeli ya da olması gerektiği kadar beyaz değilse diş temizliği ve beyazlatma işlemi uygularız.

Güldüğünüzde ön dişleriniz 1.azı dişe kadar görünmelidir. Alt çenedeki kesici dişler gülümserken gözükmemelidir.

Ayrıca dudaklar gülmediğiniz zaman da hafif aralık kalmalıdır. Bu temel kurallar “Hollywood Gülüşü” nün nasıl olması gerektiğini açıklar."


Yayınlanma tarihi: 23/05/2023

-

Son Güncellenme: 23/05/2023

Başa Dön