Hindistan’ın İlk Canlı, Robot Destekli Kilo Verme Ameliyatı Yapıldı


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Hindistan’ın İlk Canlı, Robot Destekli Kilo Verme Ameliyatı Yapıldı

New Delhi’de bulunan özel bir hastanede, doktorlar, iki aşırı obez hasta üzerinde, robot destekli araç kullanarak obezite cerrahisi gerçekleştirdi.

Indraprastha Apollo Hastanesi’nde yapılan operasyon için doktorlar bir açıklama yaptılar ve Hindistan'ın kilo kaybı için zımbalama tekniğini kullanan ilk canlı robot yardımlı bariatrik cerrahisi olduğunu söylediler.

“Obezite karşıtı kampanyanın bir parçası olarak Sleeve Gastrektomi Robotik Bariatrik Cerrahisi sırasında bu teknolojinin kullanımını gösterdik” dediler.

2 Hasta Canlı Yayında Opere Edildi

robotik cerrahi224 kg ağırlığında 30 yaşında bir erkek ve 133,4 kg ağırlığında 37 yaşında bir kadın hasta, aşırı obezite nedeniyle uyku apnesi, hipertansiyon, diyabet ve eklem ağrısı gibi sağlık sorunlarından muzdaripti.

Robot destekli araç ile cerrahi prosedür optimize edildi ve doku hasarını önlemek için tutarlı bir zımba hattı uygulandı.

Canlı yayında ameliyatı gerçekleştiren Kıdemli GI, Bariatrik ve Robotik Cerrah olan Dr Arun Prasad, bunun Robotik Cerrahide Yapay Zekanın ilk kullanımı olduğunu söyledi.

Türkiye’den de İzlendi

obeziteDoktor canlı cerrahi sırasında, uygunluk, doğru kalınlık, doğru zımbalama hızı vb. gibi konularda ekrandan bilgi paylaşımında bulundu.

Stapler, önceden tanımlanmış güvenlik kriterleri tam olarak karşılanmadıkça ateş etmeyecek ve böylece herhangi bir insan hatası olasılığını daha da azaltacağını söyledi.

Canlı ameliyata neredeyse İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, ABD, Meksika, Türkiye ve Rusya'dan en iyi cerrahlar katıldı.

Daha Az Ağrılı Cerrahi

robotlarla cerrahiPrasad. “Robot destekli zımbalama, Hindistan'daki yeni cerrahi tekniktir. Bilgi ortağımız Intuitive India, SmartFire Teknolojisi ile iyi donanımlı olarak gelen robot destekli cerrahi zımbalayıcı SureForm'u piyasaya sürdü.

Saniyede 1.000'den fazla ölçüme sahip bu teknoloji, zımbalar oluşturulurken ve kesit yapılırken ateşleme işleminde otomatik ayarlamalar yapıyor, "dedi ve ekledi: “Bu teknik, karmaşık bariatrik cerrahi prosedürleri minimal invaziv ve daha az ağrılı hale getirebilir.”


Yayınlanma tarihi: 11/11/2021

-

Son Güncellenme: 26/09/2023

Başa Dön