Hindistan’da Sağlık Turizmi


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Hindistan’da Sağlık Turizmi

Hindistan'daki sağlık turizmi, dünyadaki en iyi tıbbi tedavilerden bazılarını sunmaktadır. Özel hastanelerin iyi bir üne sahip olması Hindistan'ın sağlık hizmetleri sektörünü son yıllarda muazzam bir yükselişe götürmüştür.

Ülke şu anda küresel bir sağlık destinasyonu ve medikal turizm her yıl %30 oranında büyüyor.

Yabancıların Hindistan'da, dil engeliyle karşılaşma olasılığı gerçeğinin yanı sıra sağlık turizmin avantajları arasında düşük maliyetler, en son medikal teknolojilerin mevcudiyeti ve uluslararası kalite standartlarına artan uyum bulunmaktadır.

hint sağlık sistemi pusulası

Hindistan Endüstrileri Konfederasyonu'na (CII) göre, Hindistan'a değer katan birincil neden, maliyet etkinliği ve akredite tesislerin gelişmiş ülkelerle aynı düzeyde çok daha düşük maliyetle hizmet sunmasıdır.

Son Medikal Turizm Piyasa Raporuna göre  ABD'de verilen benzer prosedürlerin maliyetini %30 oranında daha düşük, aynı kalitede ve daha geniş bir yelpazede sunmasıdır.

Sağlık turizmi kapsamında Hindistan'da en popüler tedaviler Ayurveda tıbbı, kemik iliği nakli, kalp baypass, göz ameliyatı ve kalça protezidir.

Hindistan'daki Hastaneler ve Doktorlar

hindistan bayrağı ve doktor

Hindistan'da sağlık turizmi, akredite edilmiş veya herhangi bir küresel altyapıya uyan yaklaşık 275 tesis ile hizmet veriyor. Hindistan'da çok sayıda, JCI (Joint Commission International) ile akredite hastane bulunmaktadır ve Asya'daki diğer ülkelere nazaran oldukça iyi bir sayıdır. Hindistan'daki bu onaylı hastaneler grubu, küresel standartlara eşit veya üzerinde bakım sağlıyor.

Bununla birlikte, Hindistan'a seyahat eden bir hasta için optimal doktor hastane kombinasyonunu bulmak önemlidir. Hasta tedavi edildikten sonra hastanede ya da yakındaki ücretli bir konaklama yerinde bakım seçeneğine sahiptir veya birçok hastane, tedaviye teletıp yoluyla devam etme seçeneği de sunuyor.

Hindistan, sadece birinci sınıf tesislere sahip hastanelere değil, aynı zamanda dünya standartlarında yetenekli doktorlara ve sağlık personeliyle de dikkat çekiyor.

Ülke, 1,2 milyon Allopatik doktor, 0,17 milyon diş cerrahı, 2 milyon hemşire olmak üzere Güney Asya'daki en büyük doktor ve sağlık görevlileri havuzuna sahiptir. Birçoğu dünya çapında ismi duyulmuş tıp insanı olarak geçiyor. Ayrıca, Hindistan'ın tıbbi geçmişinin özel bir yere sahip olması, binlerce yıllık Ayurvedik Tıp ve diğer birçok alternatif tıp birimlerine hakim olması da yabancı hastanın ilgisini çeken konulardır.

Hindistan'da medikal turizm Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Güney Kore veya Singapur gibi ülkelerle karşılaştırıldığında çok daha ucuzdur.

Sağlık turizmi için, uçuşları, transferleri, otelleri, tedavileri ve genellikle ameliyat sonrası bir tatili içeren paket fırsatlar için çalışan farklı şirketler bulunuyor. Buna ek olarak antik Ayurveda tıbbından yogaya, meditasyondan, naturopati içeren alternatif gençleştirici inzivaları da seçenek olarak sunuyorlar.

Hindistan Hükümetinin Aksiyonları

hint bayraklı steteskop

Hindistan'daki medikal turizmi iyileştirmek için hükümet, Körfez ülkelerinden gelen insanlar için arka arkaya ziyaretler arasında iki aylık bir boşluk gerektiren turist vizelerindeki kısıtlamaları kaldırdı. Belirli ülkelerden gelen turistler için varışta vize programı oluşturdu. Yabancı uyrukluların tıbbi nedenlerle Hindistan'da 30 gün kalmasına da izin veriyor.

Hindistan'da medikal turizm için sıcak noktalar Bangalore, Yeni Delhi, Kolkata (Kalküta), Ludhiana, Chennai ve Haydarabad'dır. Ayrıca, bu geniş ülkeye yayılmış 17 büyük havalimanına uluslararası uçuşlar da bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık, Hindistan'nın en büyük sağlık turizmi kaynakları oldular. Bununla birlikte, yayınlanan CII-Grant Thornton raporuna göre, Bangladeşliler ve Afganlar, yabancı hastaların %34'ünü oluşturuyor, elbette bunun nedeni Hindistan'a yakın olmaları ve zayıf sağlık hizmetleri altyapılardır.

Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), yabancı tıbbi turist girişlerinin %30'unu oluşturuyor. Diğer önemli hasta kaynakları arasında Afrika ve Orta Doğu, özellikle Basra Körfezi ülkeleri bulunuyor.

Sonuç olarak Hindistan, sağlık turizmi için Asya'da önemli bir destinasyondur. Hindistan'da büyüyen medikal turizm, uygun fiyatlar ve iyi eğitimli doktorlarla yüksek kaliteli tedavi arayanlar için iyi bir fırsattır.

Sağlık turizmi konusunda diğer ülkelerdeki gelişmeler için aşağıdaki bloglarımızı okuyabilirsiniz:


Yayınlanma tarihi: 25/02/2021

-

Son Güncellenme: 22/09/2021

Başa Dön