Hayalinizdeki Ölçülere Kavuşmanız İmkansız Değil

Meme Büyütme

Op. Dr. Burak Türkyılmaz tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Hayalinizdeki Ölçülere Kavuşmanız İmkansız Değil

Kadın estetiğinde ve fiziğinde memeler en önemli görüntü detaylarının başında gelmektedir. Ayrıca kadınlar için de önemli bir özgüven kaynağıdır..

Bu nedenle her sene birçok kadın meme büyütme operasyonu geçirmektedir. Meme büyütme operasyonları en çok uygulanan estetik operasyonlar arasında yer almaktadır.

Gelişen teknoloji ile beraber meme büyütme operasyonları çok daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Meme büyütme ameliyatının detaylarını Op. Dr. Burak Türkyılmaz anlattı:
Op. Dr. Burak Türkyılmaz whatsapp

Meme Büyütme Ameliyatı Neden Yapılır?

meme büyütme ameliyatıMemeler kadınların dişiliklerini sergileyebildikleri en önemli organlarıdır. Kadının bilinçaltında dişiliğini tanımlayabilmesi, vücut algısının tamamlanabilmesinde çok önemli rol oynarlar.

Küçük, gelişmemiş veya asimetrik gelişmiş memeler kişinin psikiolojisini olumsuz etkilemektedir. Bir diğer durum da yıllar içerisinde veya hamilelik ve emzirme sonrasında göğüs volumünde olan azalmaya bağlı küçülmelerdir ki varolanı kaybetmek kadına daha çok duygusal travma yaşatır.
 
Tıbbi endikasyonu olan ve sadece estetik amaçlı müdahaleleri birbirinden ayırmak gerek. Hastalarımızın yüzde 10 ila 15’i meme kanseri, kaza, yanık, veya konjenital asimetriden dolayı tedavi görüyor.

Geriye kalan yüzde 85-90’ı estetik amaçlı ameliyatlardır. Bu kadınlar daha iyi bir görünüme ve daha yüksek özsaygıya sahip olmak istemektedirler.

Bazıları da hamilelik ve emzirme sonrasında veya zayıf bağ dokusundan dolayı boş ve sarkık memelerin tekrar daha sıkı ve diri hale gelmesini arzu etmektedir. 

Bizim için önemli olan hastamızın bu ameliyata kendi iradesi ve isteğiyle karar vermesi ve bundan herhangi başka beklentisi olmamasıdır.

Bunlar mesela yaşadığı ilişkiyi kurtarmak veya iş hayatında daha iyi fırsat ve imkanları elde etmek gibi olabilir.

Meme Protezi Çeşitleri

breast prosthesisMeme protezleri şekli, içeriği ve yüzey yapısı ile üçe ayrılmaktadır. Kullanılacak olan protez çeşidine doktor hasta ile birlikte karar vermektedir. Şekil olarak protezler damla ve yuvarlak olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Damla şekilli protezler anatomik meme şekline daha çok benzemektedir ve bu protezlerin dikey çapı, yatay çaptan biraz daha uzundur. İçerik olarak ise silikon ve serum fizyolojik protezler bulunmaktadır.

Her iki içerik de silikondan yapılma dış katmanın içerisinde yer almaktadır ve birbirlerine karşı çok farklılıkları bulunmamaktadır. Protezler yüzey yapısı olarak da pütürlü ve düz olarak ikiye ayrılmaktadır.

Pütürlü yüzeye sahip olan silikon protezlerin çevrelerinde kapsül oluşumu düz yüzeyli protezlere göre daha az gerçekleşmektedir.

Ameliyat Sonrası Yara İzi Kalıyor Mu?

breast augmentation scarKesilen her yerde bir iz kalır. Önemli olan izin kalitesi ve yeri itibari ile görünmemesidir. Bu da iyi dikebilmek ve ameliyat sonrası bakımı iyi geçirmek ile sağlanabilir.

Meme büyütme ameliyatlarında hastanın memesinin durumuna ve isteklerine bağlı olarak 3 farklı iz seçeneği bulunur.

Meme altı katlantısından, meme başından ve koltuk altından girişim yapilabilmektedir. Buna hastanın durumuna göre hasta ile birlikte operasyon öncesi yapılan konsultasyonlarda karar verilmektedir.


Yayınlanma tarihi: 27/12/2021

-

Son Güncellenme: 27/12/2021

Başa Dön