Hatalı Saç Ekimi Düzeltilebilir Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Hatalı Saç Ekimi Düzeltilebilir Mi?

Bir şeyler yolunda gitmedi ve mevcut saç ekimi sonuçlarınızdan memnun kalmadınız… Aslına bakarsanız hatalı saç ekimini düzeltmek, kötü saç ekimi sonrası onarım yapmak, hasta kadar saç ekimi uzmanını da zorlayan bir süreç.

Emphair Saç Ekimi Merkezi Yeniben’e revizyon saç ekimi hakkında bilgiler verdi:
emphair saç ekim merkezi whatsapp butonu“Son derece doğru söylüyorsunuz, saç ekimi yapılmış bölgeye tekrar saç ekimi yapılması, gerçek anlamda bir uzmanlık gerektirir ve doğru ellerde yapılırsa, gayet iyi sonuç alınır. Bakın 40 yılı aşkın süredir kadın ve erkek tipi kellik tedavisi için saç ekimi yapılıyor.

Teknikler son birkaç yılda çarpıcı bir şekilde değişmiş ve doğal görünen sonuçlara ulaşmayı mümkün kılmış olsa da, hala kabul edilemez sonuçlara sahip birçok hasta bulunuyor. 

hatalı saç ekimi
Bu hastalara geçmişte kalmış, modası geçmiş tekniklerle saç ekimi yapılmış olabiliyor veya son zamanlarda sıklıkla gördüğümüz standart altı tekniklerle yani yanlış açı verilmiş, hatalı saç çizgisi oluşturulmuş sonuçlar da görebiliyoruz.

Bu olumsuz sonuçların nedenlerini üç kategoriye ayırabiliriz:

  • Teknik hatalar

  • Hatalı veya eksik planlama

  • Komplikasyonlar

Bu hastalara saç ekimi revizyonu yaparak, bir dizi farklı onarıcı teknikler kullanarak saç ekimi sonuçlarını düzeltebiliyoruz. Fakat bunu ancak deneyimli bir saç ekimi merkezi yapabilir, bunu da hatırlatmakta fayda var.

Revizyon saç ekimi genellikle ilk saç ekimi sırasında ekilen saç köklerinin bir kısmının doğal olmayan yönlerini düzeltmekle başlar. Bunlar başın yanlarından ve arkasından yeni saç kökleriyle değiştirilebilir.

Saç kökleri ekilirken, ekilen saçların doğal bir şekilde ve mevcut saçlarınızla uyumlu, doğru yönde uzamasına özen gösterilir. Bu, bir deneyim ve sanatsal beceri gerektirdiği için genellikle saç ekimi revizyonunun en zor kısmı olarak kabul edilir.

Aynı şekilde ön saç çizgisi dediğimiz alanın olması gerektiğinden çok önde veya çok arkada bırakılmış olması da sıkça karşılaştığımız durumlar arasında. Burada da aynı şekilde revizyon saç ekiminden faydalanmak mümkün. Buraya kadar anlattığımız kısım teknik hatalardan ve eksik planlamadan kaynaklanır. 

saç ekimiAyrıca saç ekimi sırasında alınmamış hijyenik önlemler veya hastayı saç ekimi sonrasında yalnız bırakıp bir dizi hatalar yapması, komplikasyon olasılığını artırır. Bu da kaybedilen greftlere, saçlar uzadıktan sonra homojen bir dağılımın olmamasıyla sonuçlanır. 

Sorun her ne olursa olsun, mutlaka bir çözümü bulunur ama öncesinde bu duruma düşmemek ve revizyon saç ekimine ihtiyaç duymamak için çok iyi bir araştırma yaparak yola çıkılmasını tavsiye ediyoruz. 

Emphair Saç Ekimi Öncesi SonrasıRevizyon saç ekimini takiben iyileşme süresi, birincil saç ekimine benzer. Bazı hastalar ertesi gün işe dönebilirken, birçok hasta işten birkaç gün izin almayı tercih eder. Genellikle bandaj gerekmez.


Emphair Saç Ekimi merkezimiz tarafından sonrası için verilen talimatlara uyulması önemlidir. Verici ve alıcı bölgelerin yaralanmasını önlemek için yedi gün boyunca yorucu aktivitelerden ve egzersizlerden kaçınılmalıdır, kafa derisi güneşten korumalıdır. Şapka hemen takılabilir. Donör ve alıcı alanlar iyileştikten sonra saçlı deriye güneş kremi sürülebilir.

Revizyon saç ekimi uzmanlaşmış bir saç ekimi merkezi tarafından yapıldığında, sonuçları doğal, estetik açıdan hoş ve birincil saç ekiminden oldukça iyi gözükecektir. Revizyon saç ekimini ilk yapılan saç ekiminden 1-1.5 yıl içinde yaptırabilirsiniz.”


Yayınlanma tarihi: 20/05/2021

-

Son Güncellenme: 25/10/2023

Başa Dön