Hastalardan Yorum, Deneyim Mesajı Alabilmenin 5 Pratik Yolu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Hastalardan Yorum, Deneyim Mesajı Alabilmenin 5 Pratik Yolu

İlgilendiği estetik tedavi için araştırma yapan potansiyel hastanın en önem verdiği konuların başında güven geliyor. Bu güveni büyük oranda sağlayan ise diğer hastaların yaptıkları yorumlardır.

Bu durum sadece estetik uygulamalar için geçerli değil elbette, herhangi bir ürün için alışveriş yapmadan evvel, gitmeyi planladığımız oteli araştırırken ya da tatil yapmayı düşündüğümüz belde için bile, daha evvel bunu deneyimlemiş ve yorum yazmış insanları okuyoruz.

Özetle güven oluşturmanın en etkili yollarından bir tanesi, güvenilir mecralarda, sizin hakkınızda doğru yorum ve incelemelerin olmasıdır.

Hastalardan deneyim ve yorum almakHastalarınızın tedavilerinize ilişkin değerlendirme yapmaları, sizin hakkınızda söyledikleri, aldıkları sonuçlar hakkında açıkça ifade edilmiş geri bildirimde bulunmaları aynı zamanda potansiyel hastanın da, süreci anlaması için güçlü bir araçtır.

Bunu aslında mutlaka tecrübe etmiş olmalısınız. Mevcut hastalarınızın tavsiyesiyle gelen potansiyel hastayı, hastaya çevirmek daha kolaydır. 

Hatta daha kısa muayene süreci yaşanır, daha az soru sorar ve genellikle bir tedaviyi tercih etme konusunda kendilerine daha fazla güven duyduklarını fark etmişsinizdir. Zira hazırdır, incelemesini yapmıştır ve size güven duyuyordur.

Hasta yorumları ve deneyimleri almakÖzellikle ülkemizde hastalara yorum yazdırmanın, kendiniz hakkında yazılı geribildirim almanın ne denli zor olduğunun farkındayız. Bu süreci daha kolay hale getirebilmeniz için birkaç ipucumuz var:

1. Kötü Yorumlardan Korkmayın

Hasta yorumları bazen korkutucu olabilir ve özellikle memnun kalmayan hastaların kötü yorum yazma olasılığı nedeniyle sizi savunmasız hissettirebilir.

Yorumlara kapalı durmak, geribildirim almamakla bunun önüne geçemezsiniz. Kötü yorum yazmak isteyenler bunu bir şekilde, yine de yapacaktır.

Mutlu hastalardan inceleme talep etmemekle, aslında olumsuz yorumlar yazan kişilere daha fazla yer bırakmış olursunuz. 

2. Zamanlamayı Doğru Yapın

Hastalarınıza doğru zamanda yorum ya da inceleme yazmaya teşvik etmelisiniz. E-posta göndermek veya personelinizin hastalarınızı arayıp yorum yapmalarını istemek, harika yollar olabilir.

Fakat zamanlama çok önemlidir. Hastanızdan klinikten ya da hastaneden ayrılmadan hemen önce yorum alınması, hatta o anda inceleme yazdırılması, en doğru harekettir.

Elbette, bazı hastalar sonucu görmek için zamana ihtiyacı olduklarını söyleyeceklerdir. Personeliniz mutlaka takip etmeli ve kontrol randevusunda veya sonraki süreçte sonrası yorumlarını hastanızdan istemesi gerekir.

3. Güncel Yorumlar ve Sayı

Yorumların, paylaşılan deneyimlerin üslubu ve kalitesi elbette çok önemli fakat tüm bunlara ek olarak, yorum sayısı ve güncel olmaları da, potansiyel hastaların karar vermesi için önemlidir.

Örneğin Yeniben profillinizde 10 veya daha fazla deneyim varsa ve sürekli güncellenen, yeni deneyimler giriliyorsa, potansiyel hasta başka bir yere bakma ihtiyacı hissetmiyor, büyük oranda güven duyuyor.

4. Hatırlatma Kartı Fena Fikir Değil

Hastalarınızı taburcu ederken, bir zarf içine eklenecek “bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz” kartı hazırlayabilirsiniz.

Geri bildirimlere ne denli önem verdiğinizi söyleyerek, yorum ve deneyim yazabilecekleri Instagram adresinizi, Yeniben profil sayfanızı ekleyebilirsiniz.

Daha pratik bir kullanım için aynı kartı, e mail veya WhatsApp mesajı olarak atmanız da fayda var. Verilen linklere anında tıklayarak, yorum yapabilir ve deneyimlerini paylaşabilirler.

5. Hastalarınızı Yeniben’e Yönlendirin

Yeniben de hastalarınızın yorumlarını deneyimlerini ön plana çıkaran sizi ve süreçlerini ayrıntılı anlatmalarına izin veren/destekleyen bir platform olduğu için hastalarınızla muayene ya da tedavi sonrasında Yeniben yorum bırakma linkini paylaşabilirsiniz.

Hatta daha önceki hastalarınıza sizin hakkınızda yorum yazmaları için WhatsApp'ten bu linkle hatırlatma yapabilirsiniz. 

Yeniben’de yayınlanan deneyimler ve hasta yorumları Yeniben profilinizde sürekli görünecek ve sizin Google Business profilinizi de destekleyecektir. 

Yeniben'de deneyimini hasta görüşünü paylaşHastalarınıza görüş bildirmeleri için iletebileceğiniz Yeniben linkini aşağıda bulabilirsiniz: https://yeniben.com/doktora-yorum-yap


Yayınlanma tarihi: 16/02/2021

-

Son Güncellenme: 27/10/2023

Başa Dön