Günümüzün SEO'su Değer Sağlamakla İlgilidir


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Günümüzün SEO'su Değer Sağlamakla İlgilidir

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), bir web sitesinin organik Google arama sonuçlarında görünmesini amaçlayan bir uygulamalar topluluğudur.

20 yıl önce, arama motoru optimizasyonu büyük ölçüde sıralamak istediğiniz anahtar kelimeyi mümkün olduğunca çok yazmayı içeriyordu.

Google geldi ve back linklerin değerini artırdı, bu da SEO'nun çalıştığı siteye diğer sitelerden bağlantılar almayla sonuçlandı.

SEO'lar derhal arama motoru sonuç sayfasını manipüle etmek için uygulamalara girmeye başladılar ve bu da Google'ın sonuçları manipüle etmeye çalışırken yakalanan siteleri cezalandırmak için önlemler almasıyla sonuçlandı.

Bugün SEO'nun amacı, insanlara istediklerini vererek arama motorunun güvenini kazanmaktır. Bu, şu özelliklere sahip web siteleri tasarlanarak gerçekleştirilir:

  • Arama motoru tarafından kolayca taranmak ve anlaşılmak

  • İnsanların sorunlarını çözmek

  • Diğer web sitelerine bilgi kaynağı olarak hizmet etmek

Arama motorunun web sitenizi anlamasına ve gezinmesine yardımcı olmanın birkaç yolu vardır: 

Sitenizin Kolayca Taranması ve Anlaşılması

web sitesiBir site haritası oluşturun ve Google'a gönderin. 

Başlık etiketlerinin yanı sıra H1-6 etiketlerini kullanın.  Başlık etiketlerini kullanarak, içeriğinizi arama motorunun yanı sıra ziyaretçiler için daha "gözden geçirilebilir" hale getireceksiniz.

Makalenizle alakalı anahtar kelimeler yerleştirmek için harika bir fırsat.

Sitenizdeki diğer makalelere ve sayfalara bağlantı verin.  Arama motoru, hangi sayfaların en önemli ve yetkili olduğunu düşündüğünüzü anlamak ister; yazdığınız parçayla ilgili en önemli makalelerinize bağlantı verin.

Meme büyütmeyle ilgili bir makale yazıyorsanız ve implantlar hakkında bir yazı daha evvel yazdıysanız bu birbiriyle ilgili makalelere bağlantı verin. Hem mevcut makaleyle alakalı hem de gelecekteki ziyaretçilere değer sağlayabilir.

İnsanların Sorunlarını Çözün

internette araştırmaİçeriğinizi insanların sorunlarını çözmeye odaklayın. Google'ın bir web sitesinin insanların sorunlarını çözüp çözmediğini belirlemenin birkaç yolu vardır.

İnsanların arama motoru sonuçları ve web siteleri ile nasıl etkileşime girdiğine dair her türlü veriyi topluyor; siteniz belirli bir konu hakkında bilgi sağlıyor gibi görünüyorsa, bir sonraki kişi benzer bir konuda arama yaptığında dikkate alınmaya değer olursunuz.

Google, "web sitenizi ödüllendirmekle" ilgilenmez; arama yapanlara en iyi ve en alakalı sonuçları sağlamak ister. 

Arama yapanlara ihtiyaç duydukları değeri sağlayabildiğinizi gösterebiliyorsanız, içeriğiniz veya işinizle ilgili sorgular için güvenilir ve sonuç olarak önerilme olasılığınız daha yüksek olacaktır.

Kaynak Gösterin

kaynak göstermeDiğer sitelere değer sağlayan benzersiz içerik oluşturun. 

Nasıl yapılır makaleleri, sektörünüzle ilgili bilgiler, başka bir web sitesinin başvurmak isteyeceği herhangi bir şey, sonunda site bağlantılarınızı kazanacaktır.


Yayınlanma tarihi: 26/09/2022

-

Son Güncellenme: 26/09/2022

Başa Dön