Göz Altına Botoks Yapılır Mı?

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Göz Altına Botoks Yapılır Mı?

Botoks daha ne kadar çok yönlü olabilir bilemiyoruz? Bu nörotoksin genellikle alın ve göz çevresindeki kırışıklıkları azaltmak için ameliyatsız bir tedavi olsa da, kullanıldığı daha pek çok alan var.

Örneğin, gözaltı. Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a gözaltına botoks yapılıp yapılamayacağını sorduk:
Gokce Haspolat
“Gözaltındaki koyu halkaları azaltmak için dolgu maddesi enjekte etme konseptine son derece aşinasınız, biliyorum ama Botox'un hedeflenen kullanımı, göz altı bölgesine stratejik olarak yerleştirildiğinde doku ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Botox tipik olarak, göz altı kasının gülümseme sırasında en çok dışarı çıktığı yere, yani orta gözbebekleri çizgisine enjekte edilir.

Göz Altı Botoksu Nedir?

göz altı botoksuGenellikle "jelly rulo Botox" olarak da adlandırılan göz altı Botoksunu kasın, göz altı alanınızdan çıktığı yere enjekte ekmek suretiyle yapıyoruz.

Konsept biraz alışılmadık gelse de, kaz ayağı kırışıklıklarını tedavi ederken sıklıkla olarak başvurduğumuz bir uygulamadır.

Göz kası bir sfinkterdir, yani gözü çevreleyen bir dairedir, sadece göz kasınızın yan kısmına Botoks yapılıyorsa, göz altı kısmının nispeten daha güçlü ve daha büyük olmasına izin vermiş olursunuz.

Sağlıklı göz kapağı kaslarına ve iyi göz kapağı desteğine sahip olanlar bu tedavi için ideal adaylardır.

Genellikle gözünüzü çevreleyen kasın alt bölgesine ince ayarlı bir iğne kullanılarak enjekte ederiz. Çok düşük bir doz uygulanır ve çoğu nöromodülatörün yaptığı gibi kabaca üç ila dört ay kalıcılığı vardır.

Göz Altı Botoksunun Faydaları

göz altı botoksuGüldüğünüzde veya şaşı yaptığınızda gözlerinizin altında oluşan yatay kırışıklıklar ya da benzeri hareketler yaptığınızda dışarı çıkan kasınız sizi rahatsız ediyorsa, göz altı botoksu bu kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Göz altı botoksu, gülümsediğinde ortaya çıkan kasın görünümünü küçültmeye de yardımcı olabilir.

Göz altı kısmını tedavi etmenin bir başka yararı da daha açık, daha pürüzsüz bir görünümdür çünkü bir bölgeye düşük dozda Botox'un çok yüzeysel uygulanmasıyla cilt dokusu aynı zamansa daha taze görünecektir.

Göz Altı Botoksu Sırasında Neler Yaşanır?

botoxDoktorunuz göz kasınızı değerlendirir ve hatta göz altı Botoksu için iyi bir aday olduğunuzdan emin olmak için kontrollerini yapar.

Göz kapaklarınız çok sarkık veya kabarıksa, göz altı botoksu sizin için doğru tedavi olmayabilir.

Tedavi genellikle nispeten ağrısız olan bir ila iki küçük enjeksiyondan ibarettir. Hastalar enjeksiyon sırasında sürekli olarak çok az ağrı veya hiç ağrı olmadığını bildiriyor.

Göz Altı Botoksu ve Göz Altı Dolgusu

göz altı öncesi sonrasıBotoks ve dolgu maddeleri tamamlayıcıdır ancak birbirinin yerine geçemez. Dolgular bölgeyi şekillendirir ve hacmi değiştirir, Botox ise kasları küçültür ve kırışmayı azaltır.

Göz altı dolgusu tipik olarak göz altı bölgesindeki boşlukları doldurmak ve hacim kaybından kaynaklanan koyu halkaların görünümünü azaltmak için kullanılır.

Dolgunun ince çizgileri dolgunlaştırma özelliği nedeniyle kırışıklıkların görünümü azaltılabilirken, söz konusu çizgiye neden olan kas hala aktiftir ve hareket edebilir.

Buna karşılık, göz altı botoksu kasın hareket etmesini ve kırışık oluşturmasını engelleyecek, ancak koyu halkalar üzerinde bir etkisi olmayacaktır.”


Yayınlanma tarihi: 31/10/2022

-

Son Güncellenme: 31/10/2022

Başa Dön