Dolgu Maddeleri Sinir Bozucu Gözaltı Morluklarını Tedavi Edebilir Mi?

Göz Altı Işık Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dolgu Maddeleri Sinir Bozucu Gözaltı Morluklarını Tedavi Edebilir Mi?

Google’a "gözaltı morluğu nasıl tedavi edilir" diye sorunca, soğuk salatalıklardan metal kaşıklara ve büyük vaatler sunan kremlere kadar birçok ürüne ulaşacaksınız.

Peki ya bu koyu halkalar için göz altı ışık dolgusu? Görünüşe göre bu tedavi, tam kapsamlı kapatıcınızı tamamen atmanıza vesile olabilir.

Enjeksiyonların koyu halkaların tedavisine nasıl yardımcı olduğu hakkında açıklamaları Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat yapıyor:
Gokce Haspolat
“Dolgu maddelerini yüzü şekillendirmek veya konturları güçlendirmek için kullanıyoruz. Aynı şekilde, göz altı enjeksiyonlarının da hacim ekleme ve koyu renkten kaynaklanan gölgelenmeleri azaltma faydası var.

Göz altı bölgenize, gözaltı ışık dolgusu olarak da bilinen enjeksiyonlar yaparsak, göz altı torbalarının neden olduğu "şişkinliği" veya oyukları da düzeltebiliriz.

Ne Tür Enjeksiyonlar Kullanılır?

göz altı şık dolgusuHer hastanın ihtiyaçlarına en uygun enjeksiyonu en iyi şekilde belirlemeye yardımcı olacak bir muayene ve özelleştirilmiş bir yaklaşım gerekir.

Bununla birlikte, koyu halkalar için kullanılan ana dolgu maddeleri hyaluronik asit içerir. Bunlar, yastık kabarıklığı etkisinden veya topaklanmalardan kaçınan ince dolgu maddeleridir.

Gözaltı Morluğunun Nedeni Nedir?

göz altı morluğu nedeniBazı insanlar, yaşlandıkça ve cildimiz kolajen ve yağ kaybederken doğal olarak oluşan göz altı çukurluğu nedeniyle koyu halkalar yaşarlar.

Bu durumlarda, kaç saat uyurlarsa uyusunlar, gözlerinin altında her zaman koyu halkalar görebilirler. Alerjiler, pigmentasyon sorunları ve hatta dehidrasyon bile sebep olabilir.

Çoğu durumda, göz altı çemberinin karanlık kısmı cilde yakın kan damarlarının bir sonucudur. Bu senaryoda dolgunun her zaman çözüm olmadığını vurgulamak isterim.

Randevu Sırasında Neler Yaşanır?

göz altı ışık dolgusu randevusuEndişeleriniz ve hedefleriniz hakkında bir doktorla sohbet ettikten ve ikiniz bir tedavi yöntemi belirledikten sonra, enjeksiyonlara tam anlamıyla bir şans vermenin zamanı gelir.

Dolgu maddelerini yerleştirmek için mikrokanüller yani ince, iğne benzeri kör uçlu aletler kullanırız. Bu aletler, kan damarlarını delmedikleri ve morarmayı önlemeye yardımcı oldukları için hassas göz altı bölgesi için faydalıdır.

Dolgu maddeleri yanlış enjekte edildiğinde ortaya çıkabilecek ciddi bir komplikasyon olan damar tıkanıklığı gibi belirli risklerin olasılığını da azaltır.

Gözaltı Işık Dolgusunun Yan Etkileri Var Mı?

göz altı ışık dolgusunun yan etkisiGöz altı bölgenizin oldukça hassas olması muhtemelen sizi şaşırtmayacaktır. Bu nedenle, başlangıçtan itibaren, işlem sırasında hafif bir ağrı hissedebileceğinizi söylemek isterim.

Ancak rahatsızlığı gidermek için uyuşturucu krem ​​kullanıyoruz. Randevunuzdan sonra bir haftaya kadar hafif morluk, şişlik veya kızarıklık yaşayabilirsiniz.

Kalıcılığı Ne Kadar Sürer?

göz altı ışık dolgusu öncesi sonrasıHyaluronik asit dolguları gözaltına uygulandığında tipik olarak yaklaşık dozu ila 12 ay sürer. Kişiden kişiye değiştiğini ve ayrıca kullanılan dolgu maddesine bağlı olduğunu da unutmayın.

Dolgu maddeleri sonunda cildiniz tarafından emildiğinden, kişinin metabolizma sistemi ne kadar hızlı çözündüklerinde rol oynayacaktır.

Kaç Seans Gereklidir?

göz altı ışık dolgusu seanslarıBen genelde 2 seansta yaparım. 1. tüpü açarım, gözaltına uygularımgeri kalan kısmını da 10 gün sonra kontrolde uygularım.

Eğer tekrar 1 ml daha ihtiyaç olursa, onu da kontrolden 10 gün sonra yaparım, işte bu sebeple hastamda herhangi bir şişme, yan etki olmaz. gözaltına yavaş ve hassas davranmak gerekiyor.


Yayınlanma tarihi: 18/05/2022

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön