Gıdı Görüntüsünü Tedavi Etmenin 5 Etkili Yolu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Gıdı Görüntüsünü Tedavi Etmenin 5 Etkili Yolu

Yaşlandıkça yüzümüz ve vücudumuz değişir. Bu hayatın doğal bir parçası ve asla utanmaya gerek yok. Ne de olsa, yaşlanmanın çoğu, genetik ve vücut şekli gibi kontrol edemediğimiz faktörlere bağlıdır.

Bununla birlikte, yaşlanma karşıtı tedavileri istemek ve yaptırmakta da utanılacak bir şey yok. Bu haftanın konusu gıdı…

Gıdı sorununu nasıl tedavi edeceğinizi merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin. Doktorlarımız birbirinden değerli bilgiler paylaşıyorlar.

Gıdı Elastikiyet Kaybına Ne Sebep Olur?

gıdı estetiğiMedikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor:

“Daha önce mutlaka duymuşsunuzdur yaşlandıkça cildimiz elastikiyetini kaybeder.

Genetiğinize bağlı olarak 20'li yaşların sonunda elastikiyet kaybı başlayabilirken, özellikle 30'ların sonu ile 40'ların başındaki hastalarda daha da yaygındır.

Bu yaş aralıkları hastaların aynaya bakıp ciltlerinin o kadar 'gergin' olmadığını fark etmeye başladıkları zamandır.
Sevgi Ekiyor MD
Elastikiyet sorununa bakalım şimdi. Deriyi çektiniz dileyim ve deri hemen geri eski yerine gelirse buradan elastikiyet kaybının olmadığını bununla birlikte, çektiğinizde daha yavaş bir deri çekilimi durumunda kaybın olduğu anlaşılabilir.

Boyun bölgesinin bedenin diğer yerlerine nazaran daha ince olması, elastikiyetini daha erken kaybetmesiyle sonuçlanır.

Sonuç olarak, siz yüzünüzdeki değişiklikleri fark etmeden önce gıdı bölgenizde sarkma ve teknik belirtilerin ortaya çıkması muhtemeldir.

Boynunuz ayrıca farklı bir kolajen içeriğine sahiptir, bu da onu özellikle daha çabuk yıpranmasına sebep olur.

Yaşlanmanın dışında aşırı kilo alıp vermenin de rol oynayabileceğini hatırlatmak isterim. Bir balon düşünün.

Eğer şişirir ve sonra havanın dışarı çıkmasına izin verirseniz, elastik büzülür. Ama birkaç kez şişirip havasını dışarı atarsanız balon elastikiyetini kaybeder.

Gıdı bölgesindeki elastikiyet kaybını etkileyebilecek bir başka sorun ise sigara içmek sadece boyun bölgesi için değil cildinizi iyileştirmek için bırakabileceğiniz bir numaralı madde sigaradır. “

Termage Fayda Sağlayabilir

termageMedikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak:

“Thermage non-invaziv cilt sıkılaştırma için altın standarttır. Yüzeysel ince çizgiler, kırışıklıklar, sarkık gıdı, kaz ayağı, selülit ve cilt gevşekliği kaybı gibi erken yaşlanma belirtilerini giderir.

Thermage (RF) teknolojisi, ısıyı derinin epidermis, dermis ve deri altı yani yağ tabakası katmanlarına iletir. Daha pürüzsüz cilt dokusu ve tanımlanmış bir kontür oluştururken, cilt katmanlarını sıkılaştırır.
Sule Sakrak MD
Tedaviden hemen sonra tüm normal aktivitelerinize dönebilirsiniz. Sonuçlar, tedaviden hemen sonra ortaya çıkabilir ve iyileşme iki ila dört ay içinde devam eder."

Endolift Tedavisi Fark Yaratabilir

endoliftDermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Zahide Eriş:

“Boyun bölgenizdeki sarkıklıklardan Endolift ile ameliyatsız bir şekilde kurtulabilirsiniz.

FDA onaylı olan bu lazer sistemi, boyun bölgesindeki fazla yağı azaltma, sarkan deriyi toparlama ve sıkılaştırma özelliğine sahip.
Zahide Eris MD
Ortalama 45 dakika süren Endolift uygulaması sonrası günlük hayatınıza kolayca dönebiliyorsunuz.”

Dolgu ve Nefertiti Botoksu Düşünebilirsiniz

dolgu ve botoxMedikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat:

“Hyaluronik asit dolgu maddeleri, gıdı görünümünden uzaklaştırmak, daha belirgin bir çene ve çene çizgisi sağlamaya yardımcı olmak için kullanılabilir.

Bu bölgeye yapılacak dolgu uygulaması gıdı bölgesini daha gergin ve pürüzsüz gösterecektir. Boyun bölgesi için bir başka seçenek ise botoks
Gokce Haspolat MD
Yaygın olarak kaz ayakları ve alın kırışıklıkları için kullanılırken boyun ve gıdı bölgesi için de faydalıdır. Boyundaki bantların görünümünü azaltmaya yardımcı olmak için botoks enjeksiyonları kullanılabilir.

Yaşlandıkça, boyundaki ana kas olan platisma kası, ayrılmış gibi görünebilir ve boynunuzda yukarı ve aşağı iki dikey bant oluşturur.

Kas içine yapılan ve Nefertiti botoks olarak da geçen bu tedavi, kasın gevşemesine yardımcı olarak bantların görünümünü azaltır. “
 

En Hızlı Çözüm Liposuction veya Boyun Germe

gıdı liposuctionEstetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esat Olgun:

“Başka hiçbir şey işe yaramazsa, daha ileri boyutta bir boyun sarkma sorununuz varsa ve daha hızlı bir çözüm istiyorsanız, liposuction veya boyun germe devreye girebilir.

Boyun germeyi sıklıkla yüz germe cerrahisiyle birlikte yaparız. Yüz, boyun ve yanak derisinin kaldırılmasını, alttaki kasların sıkıştırılmasını ve ardından cildin nazikçe yeniden konumlandırılmasını sağlar.

Cilt pürüzsüzleştirilir ve fazlalık deri uzaklaştırılır. Özellikle boyun bölgesinde çok fazla deri fazlalığı olan insanlar için en etkili ve faydalı tedavidir. Sadece boyunda bulunan yağ fazlalığı içinse liposuction önerilebilir.”

Rutininize A Vitamini veya Retinol Türevleri Ekleyin

gıdıYaşlanma için retinol? Çığır açıcı artık bunu herkes biliyor.

Retinol, serbest radikalleri etkisiz hale getirme, kollajen üretimini uyarma ve hücre yenilenmesini kolaylaştırma, dolayısıyla ince çizgileri ve kırışıklıkları yumuşatma becerisiyle en iyi bilinen bir A vitamini türevidir.


Yayınlanma tarihi: 19/12/2022

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön