Gerçek Erkek Kalmadı mı?


Yıldız Ertan tarafından yazılmıştır.

Gerçek Erkek Kalmadı mı?

Geçen gün liseden arkadaşlarımla buluştuk. Herkes büyümüş, güzelleşmiş. Kimileri anne kimileri iş kadını bazıları ise hala işsiz.

Herkes imrenen gözlerle birbirlerini süzdü ve daha sonra bizim dönemin nasıl hala bu kadar güzel kalabildiğini konuştuk. Derken laf lafı açtı ve nedenlerini öğrendik. Şimdi sizin için özetliyorum.
bir grup kadın(Kişileri mutsuz etmemek için isimleri değiştirdim☺)

  • Ayşe anlatıyor; Biraz kıllıydım, lazer epilasyon yaptırdım. 

  • Merve ekliyor; Burnum kemerliydi, burun estetiği yaptırdım. 

  • Burcu durur mu itiraf ediyor; Saçlarım kısa ve seyrekti, kaynak yaptırdım. 

  • Sena dayanamıyor; Saçlarımın doğal rengi koyu, bal rengine boyattım. 

  • Ayşe hemen görüyor ve arttırıyor; Kirpiklerim güzel olsun istedim, kirpik perması yaptırdım. 

  • Burcu gaza geliyor; O da bir şey mi be! Kaşlarım istediğim şekilde değildi, vajina kılımdan kaş ektirdim. 

  • Sena kaş ektirmekten daha çok acıtan bir şey olduğunu söylüyor ve; her sabah eyeliner çekmek zor geliyordu, kalıcı makyajla eyeliner yaptırdım. 

  • Benim boyum bana göre kısa(170); bu yüzden sürekli topuklu ayakkabı giyiyorum. 

kris ve kylie jenner, khloe
Kris Jenner, Khloe Kardashian ve Kylie Jenner (anne-kız)

Ve tüm bunlara rağmen annelerimiz hala bizi severken, "Allah'ım nasıl böyle güzel bir kız doğurmuşum ben ya, kurban olayım bana, bu kadar güzel olduğun için sana da!" diye seviyor!

Halimize güldük. Sonuçta önemli olan aynaya baktığımızda kendimizi güzel bulmamız ve iyi hissetmemiz değil mi? Annelerimiz bile o kadar estetiğe, dış etkene rağmen hala farkı anlamıyorsa sorun yoktur.

Derken laf lafı açtı ve konu ilişkilere geldi. O kadar süslen püslen, hayatının çoğunu ameliyat masalarında, makyaj ya da kuaför koltuklarında geçir ama yine de erkekler tarafından mutlu edileme…

İnsan talihini, kaderini kısmetini de doktorlara düzelttirebilse keşke dedi Merve. 

Sonra sesli düşündük, düşünsene dedi Sena; Doktor beyciğim, aslında Murat ile çok iyi anlaşıyoruz ama ufak bir maddi operasyona ihtiyacımız var. Bir evimiz bir yazlığımız olacak kadar cebine operasyon yapabilir misiniz?
leonardo and jamesMerve düşündü ve dedi ki; ben de Tarkan gözlü, Brad Pitt burunlu, Robert Pattinson saçlı, Wilt Chamberlain kadar uzun boylu ve Turgut Uyar kadar romantik bir erkek için doktora başvurabilirdim.

Mümkünse hemen kaderime bunları yamasın. Yemin ederim asla sırıtmaz. Kimse de anlamaz.

Tüm bunlar konuşulurken düşündüm, insan istediği kadar güzelleşsin, yaş alırken gençleşsin, gerçekten de kaderini ve kısmetini değiştiremiyor. 

Beğenmediğiniz halinizle yaşadığınız, özgüveninizi kaybettiren o travmalar geçmiyor. Sadece aynaya baktığınızda biraz daha mutlusunuz hepsi bu. 

Kızlar konuşmaya devam ederken bana ne istediğimi, neyi değiştirmek istediğimi, hayatımı neyin daha güzel kılacağını sordular.

Anlamadığım biçimde içimde bir öfke titreşti ve ağzımdan bu kelimeler döküldü; Saç kaynağı yaptır, saç boyat, solaryuma git, topuklu giy, makyaj yaptır, dudaklarını şişirt, memelere silikon yaptır sonra da; ‘Gerçek erkek kalmadı diye ağla’.
over surgeryAslında eleştirdiğim kendimdim. Kırılmasalar, alınmasalar iyiydi. Erkekler beğensin ya da mutlu, sağlıklı bir ilişki yaşayalım diye mi o kadar bakıyoruz kendimize? Doğal halimizle kimse bizi insan yerine koymayacak mı sanıyoruz? Neden bunca çaba?

Sosyal medya ve televizyon mu bizi bu hale getirdi? Durmadan kendimizde kusur buluyoruz, kusur buldukça aynadakine küsüyoruz.
kadın aynadaYa da aslında, hatta sanırım öyle zihnimizde yarattığımız, tanıdığımız kendimize yakın olmak için estetik operasyonlara başvuruyoruz.

Sonuçta hiç kimse bilinçli olarak bu genetik kodları seçmedi.

Bana sorsalardı tüm bu esmerliğime renkli gözlü ve bi 10cm daha uzun olmak isterdim.

Sormadılar. Sormadıkları halde cevaplarımız var. Ve evet, hepimiz kendi cevaplarımızın peşine düşüyoruz. 

Ne olursa olsun, insanın en iyi versiyonu ister doğal olsun ister estetikle, kendini görmek istediği versiyonudur. 

yıldız ertan
Konuk yazarımız Yıldız Ertan, dijital reklam ve sosyal medya müdürüdür. Yayımlanmış bir kitabı bulunan Ertan aynı zamanda dergi yazarıdır.
linkedin


Yayınlanma tarihi: 27/10/2021

-

Son Güncellenme: 27/10/2021

Başa Dön