Genital Dolgu G Noktası Duyarlılığını Artırır Mı?

G Noktası Büyütme

Op. Dr. Yuliya Doster tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Genital Dolgu G Noktası Duyarlılığını Artırır Mı?

G noktası kadın bedeninde bir nevi kayıp kıta. Bu konu yıllarca tartışıldı durdu: G noktası var mı, yok mu? Şu bir gerçek ki; işin uzmanları hariç kadınların büyük bir kısmı genital yapısını bilmeden yaşıyor.

Genital bölge hakkında konuşmak nahoş karşılandığı için ne öğretiliyor ne de öğrenilmesi teşvik ediliyor. Ancak bu dar bakış açısının yavaş yavaş değişmeye başladığını görüyoruz.

Bilginin tek tıkla erişilebilir bir kaynak olduğu günümüz dünyasında, eskiden kalma yerleşik ve yanlış inanışlarla devam edemeyeceğimizi artık birçoğumuz biliyoruz.

Hayatın her alanında bireyselleşmeyi başarmış ve cinsel kimliğini keşfetmekte geç kalmamış kadınların sayısı çoğaldıkça, genital bölgenin bahsi utanç kaynağı olmaktan çıkıyor. G

enital dolgu, vajina sıkılaştırma, dış dudak estetiği gibi genital güzelleştirme prosedürlerine gösterilen yoğun ilgi bize kadınların özel bölgeleriyle barışmaya başladıklarını gösteriyor.

Genital dolgu ile ilgili merak edilenleri Op. Dr. Yuliya Doster anlattı:
Yuliya Doster, MD

Genital Dolgu G Noktasını Bulmaya Yardımcı Olabilir Mi?

genital fillerG noktası için yapılan arama çalışmaları adeta Sertab Erener’in o meşhur “Açık Adres” şarkısını hatırlatıyor. Neresi açık adresin, neresi yören?

Zira varlığıyla ilgili tartışmalar biteli çok olsa da konumu konusunda kafalar hala biraz karışık. Genital dolgu prosedürünün G noktasıyla ilişkisi nedir diye merak ediyor olabilirsiniz.

Buna geçmeden önce G noktasının kadın bedeninde tam olarak nerede yer aldığı konusuna açıklık getirmekte fayda var. Öncelikle G noktasının her kadın için kişisel bir bölge olduğunu belirtelim.

G noktası, vajinaya 4 ila 5 cm uzaklıkta, idrar torbasına komşu kapıdadır. Kadın bedeninde haz organı olarak nitelendirilen klitoristen gelen duyu liflerine sahiptir. Kilitoris birçok kişi tarafından tümsekli çıkıntı olarak bilinse de orgazm yöneticisi olan bu organın tüm genital yapıya uzantıları vardır.

Bir kadın, G noktasını hiç keşfetmemiş olabilir ya da zaman içerisinde bu bölgenin duyarlılığı azalarak eskisi kadar haz vermeyebilir.

Hacmi artırmak, bu sayede de cinsel ilişki esnasında teması mümkün kılmak gerekiyor. Hyalüronik asit bazlı genital dolgu işlemi, zaman içerisinde duyarlılığını kaybetmiş G noktasına hacim kazandırarak, bu bölgenin yeniden hissedilebilir hale gelmesini sağlıyor.

Genital dolguların tek marifeti G noktası duyarlılığını artırmak değil.

Genital Dolgu İşlemi Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

g shotVajina dudakları ve dış dudakların çeşitli sebeplerle deforme olması veya sarkması, hem estetik açıdan hem de fizyolojik şikayetlere sebep olması bakımından sorun teşkil edebiliyor.

Minimal düzeyde problemlerin giderilmesinde cerrahi yöntemlere ihtiyaç duyulmaksızın; hyalüronik asit bazlı ya da otolog yağlardan elde ettiğimiz genital dolgu enjeksiyonları son derece etkili sonuçlar sunabiliyor.

Genital Dudak Sarkması Problemlerinde Genital Dolgu Ne Kadar Etkili?

o-shotGenital dudaklar; iç ve dış dudaklardan ya da başka bir deyişle küçük ve büyük dudaklardan oluşuyor. Ne yazık ki zaman içerisinde hacim kaybı yaşayarak sarkmalarının önüne geçemiyoruz.

Bazen doğuştan ya da genetik faktörler sebebiyle sorun oluyor; bazen de yaşlanmaya ve yer çekimine yenik düşüyor. Ama en çok vajinal doğumlar sonrasında gündeme geldiğini görüyoruz.

Genital dolgu işleminin dış dudak estetiği için yeterli bir prosedür olup olmadığı merak ediliyor. Vajina dudakları ya da dış dudaklar için hangi yöntemin daha ideal sonuçlar sunacağında belirleyici olan sarkma probleminin ne düzeyde olduğudur.

İleri seviye sarkma problemleri için genital dolgu prosedürü ne yazık ki tek başına yeterli bir çözüm değil. Bu noktada daha kalıcı ve etkili sonuçlar için cerrahi seçenekleri düşünmek gerekiyor.

Genital Dolgu Yaptıranlar Memnun Mu?

vaginaG noktası için uyguladığımız hyalüronik asit bazlı genital dolgu işlemi sonrası hastalarımız; cinsel ilişkiden daha çok haz almaya başladıklarını söylüyorlar.

Cinsel ilişkide temasın artması ve bu sayede orgazm kalitesinin yükselmesi sadece G noktasına yapılan dolguyla ilişkili değil.

Vajina dudakları için ileri seviye sarkmalar söz konusu değilse bu bölgeye yapılan dolgu işlemi de genital bölgeyi cinselliğe daha elverişli hale getirebiliyor.

Hastalar genital dolgu prosedürünü; pratik, zahmetsiz ve kısa süreli bir işlem olması sebebiyle de sıkça tercih ediyorlar.

Genital dolgu işleminin hasta memnuniyetiyle sonuçlanması, uygulamanın deneyimli ve uzman kişiler tarafından, uygun klinik koşullarda yapılmasına bağlı.


Yayınlanma tarihi: 14/12/2022

-

Son Güncellenme: 15/12/2022

Başa Dön