Genital Bölge Beyazlatıcı Peeling İle İstenmeyen Kararmaları Önleyin

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Genital Bölge Beyazlatıcı Peeling İle İstenmeyen Kararlamaları Önleyin

2018'in başlarında, Huda Kattan sitesinde birçok hayranını şaşırtan bir blog yazısı yazdı. Güzellik vloggerı, "Vajinanız Neden Kararıyor ve Nasıl Aydınlatılır" bölümünde, kişinin genital bölgesinin rengini değiştirmek ve daha koyu duran vulva dokusunu beyazlatmak için tüyolar vermiş ve gelen tepkiler üzerine yazıyı hemen yayından kaldırmıştı.

Fakat aslında bu pek çok kadının ortak sorunu ve internette de oldukça fazla araştırılıyor. Genital bölge beyazlatıcı peelingleri ve bu kararmaların neden kaynaklandığını Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor’a sorduk:

Dr. Sevgi Ekiyor lazerle genital bölge beyazlatma whatsapp butonu

“Aynen dediğiniz gibi şimdi Google’a vajina beyazlatma yazdığımızda büyük şehirler de dahil olmak üzere, ülke genelinde hizmet sunan kliniklerin ve hatta evde yapılabilecek uygulamaların listelerine rastlarsınız.

Genellikle plastik cerrahlar, dermatologlar, jinekologlar ve medikal estetik hekimler tarafınca yapılmasını önemsediğimiz bir uygulamadır.

Zira aksi durumda rengi dışında hiçbir sorunu olmayan bir yerde farklı problemler yaratabilirsiniz.

Vücudun belirli noktalarında meydana gelen kararmalardan pek çok insan muzdarip.

Özellikle vajina bölgesindeki kararma konusu ise mahrem bir bölge olarak kabul edildiği için maalesef sır gibi saklanamaya devam edilen, dahası bu durumdan hoşnut olmasa dahi, çözüm yoluna gidilmeyen bir durum.

Hatta çoğu insan çözümünün olup olmadığını bile bilmiyor. Aynı kararma konusu koltuk altlarında, dizde, dirsekte, sırtta da gözlemlenebilir.


Vajina Neden Kararır?

genital bölge beyazlatma

Vajina kararma konusunun sebeplerine baktığımızda ise, bir lazer epilasyon sonrası olabilir, kişinin kendi genetik yapısından kaynaklanabilir, ağdadan, hormonel yapıdan bile kaynaklanabilir.

Hatta kadınlar gebelik sonrası yaşanan melatonin farklılaşmasından sonra da genital kararmaları gözlemleyebilir. 


Vajina Kararmasına Bir Çözüm Var Mı?

lazerle genital bölge beyazlatma

Çözüm aslında son derece basit, klinik şartlarda uygulatabilecekleri, devam niteliğinde evde kendilerinin yapabilecekleri genital bölge beyazlatma tedavileri mevcut.

Akıllı peelingler olarak geçen bu uygulamalarda, gerçek anlamda çarpıcı bir genital beyazlatma gözlemleyebiliyoruz. Dahası uzun vadede bu bölgedeki kılların bile azalmasına, kokuya pozitif yönde etki ettiğini söyleyebiliriz. 


Kaç Seans Uygulanıyor?

genital bölge kararma

Bu kararmalar aslında tıpkı yüzümüzdeki lekelenmelere benzer. Nasıl bizler bir leke tedavisinde önce lekenin cinsine ve derinliğine bakıyorsak, burada da muayene sırasında incelememizi yapıyoruz.

Bu analiz sonrası, hastaya kaç seans ve ne kadar genital peeling yapacağımıza bakarız. Kararmanın boyutuna göre ortalama 2-3 seans süren uygulamalar bunlar.

Fakat hasta daha çabuk sonuç almak istiyorsa, bunu mezoterapilerle kombine ederek de uygulanabilir. Tek seansta sonuç alınabilir.

Mezoterapiyle bir vitamin kokteyli ve renk açıcı içeriği verip ardından da peeling geçirdiğimizde daha hızlı bir şekilde yanıt alınabilir. 


Ağrılı Bir Uygulama Mı?

genital beyazlatma ağrılı mıdır

Hayır. Genital peeling iğnesiz, ağrısız bir uygulamadır. Etkisini anında gözlemleyebiliyoruz. 


Evde Uygulama Yapabilir Miyim?

evde genital bölge beyazlatma

Hasta tekrar muayenehaneye gelmek istemiyorsa, bir ev ödevi gibi tarif ederek, evde uygulama yapması da mümkün zira bu tahriş edici, cilde zarar verici, cildi yakacak bir içeriğe sahip değil. 


Genital Beyazlatmada Ne Kadar Zamanda Sonuç Alınır?

ne zaman sonuç alınır

Tam anlamıyla sonuç alınması 6-8 haftada mümkündür. 


Kararma Tekrar Olur Mu?

genital kararma yeniden olur mu

Bunu cilt lekesi gibi düşünmek lazım. Eğer cildin kararmasını tetikleyen konuyu bulursak örneğin ağdaya bağlı bir kararma yaşıyorsa, ağda yaptırmamasını öneriyoruz, bu haliyle tekrar kararma yaşanmıyor. 


Yayınlanma tarihi: 25/08/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön