FUE Saç Ekimi Hakkında 8 Gerçek

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

FUE Saç Ekimi Hakkında 8 Gerçek

Son zamanlarda saçınızın daha ince göründüğünü fark ediyor musunuz? Saç çizginiz geriliyor ve bu konuda ne yapabileceğiniz konusunda endişeli misiniz?

Saç dökülmesi ve saç incelmesi, çoğu insan için iki yaygın sorundur. Bu sorunla mücadele eden erkekler ve hatta bazı kadınlarla yalnız değilsiniz.

Saç ekimi günümüzün tıbbi gelişmeleri ile artık daha kolay. FUE tekniği ise en son nokta diyebiliriz. Emphair Saç Ekimi Merkezi, Fue saç ekimi hakkında bilmemiz gereken 8 gerçeği açıklıyor:
Emphair
“FUE olarak da bilinen Foliküler Ünite Ekstraksiyonu, saç ekimi cerrahisinde erkeklerin ve bazı kadınların saçlarını geri kazanmalarını sağlayan bir saç ekimi tekniğidir.

Bu minimal invaziv prosedürde, hedef bölgelere ekilecek donör saç, kafa derisinin arkasından alınır.

Çıkarılan foliküler üniteler genellikle 1 ila 4’lü gruplar halindedir ve hastalara daha dolgun bir saç görünümü vermek için hedef bölgeye yerleştirilir.

Bu kısa bilgiden sonra FUE hakkında bilinmesi gerekenlere göz atalım.

1) En Popüler Saç Ekimi Ameliyatıdır

fue saç ekimiFUE, sağlayabileceği kesin ve doğal görünümlü sonuçlar nedeniyle günümüzde yapılan en popüler saç ekimi işlemidir. Ayrıca geçmişteki yöntemlere kıyasla daha minimal invazivdir.

2) Daha Uzun İşlem Süresi

fue saç ekim işlemiFUE tekniği, daha uzun bir cerrahi zaman alır. Foliküler üniteler çıkarıldıktan sonra donör alanda çok az veya hiç görünür iz olmaması avantajdır.

Doktor her bir foliküler üniteyi, hastanın doğal büyüme modelini taklit ederek hedef alana yerleştirir. Hastalar, FUE işlemi sırasında harcanan her dakikaya değdiğini söylerler.

3) Yara İzi Yok

yara iziFUE'nin diğer mükemmel faydalarından biri de iz kalmamasıdır.

Minik kesiler mikroskobik boyuttadır ve yalnızca ameliyat sonrası hedef bölgede yaklaşık 7-10 gün içinde iyileşecek olan küçük kabuklanmalar oluşturur.
 

4) Genel Anestezi Yok

hair transplantFUE prosedürü lokal bir uyuşturma maddesi ile yapılır. Hastalar uyanıktır özellikle deneyimli bir ekip tarafından yapıldığında oldukça sorunsuz ve düşük riskli bir işlemdir. 

5) Saç Ekimi Merkezinin Becerisi ve Deneyimi Önemlidir

Emphair ekibiFUE tekniği, çok az risk içeren veya hiç risk içermeyen basit bir prosedürdür, ancak prosedürü kimin gerçekleştirdiği önemli.

6) Minimal Ağrı

saç ekimi ağrısıFUE prosedürü herhangi bir küçük cerrahi müdahale gibi düşünülebilir. Hastalar genellikle çok az ağrılarının olduğunu söyler.

Hastalar bir miktar rahatsızlık yaşayabilir, ancak semptomlar reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar ile tedavi edilebilir.
 

7) Ameliyat Sonrası Saç Dökülmesi Normaldir

saç dökülmesiHastalar yaklaşık 3-4 ay boyunca hedef bölgelerinde tam sonuç göremezler. Bu süre zarfında yeni ekilen saçlarınız dökülecektir. Panik yapmamak gerekiyor.

Zira bu sürecinin normal bir parçasıdır. Bu aynı zamanda iyi bir işarettir çünkü yeni saçınızın ekilen saçları dışarı ittiği ve yani büyümenin başladığı anlamına gelir!
 

8) FUE Sonuçları Kalıcıdır

kalıcı saç ekimiFUE saç ekimi prosedürünün en iyi yanı, sonuçlarınızın kalıcı olmasıdır! Ekilen saç, genellikle kelleşme veya incelme eğilimine dirençli olan donör saçlardır, bu nedenle dökülmezler.

Hastalar özellikle yaşla birlikte diğer bölgelerde saç dökülmesi veya incelme yaşayabilir.


Yayınlanma tarihi: 01/11/2022

-

Son Güncellenme: 16/11/2022

Başa Dön