Finans ve Bilişim Sektörlerinden Estetik Talebi

Jinekomasti
Jinekomasti tedavisinde öne çıkan merkezler

HT Magazin'den Ceyda Erenoğlu’nun haberine göre, finans, bilişim, teknoloji, reklam gibi alanlarda çalışan erkeklerin daha iyi bir görünüm için sıklıkla estetik ameliyat ve uygulamalara başvuruyor. Ancak mutluluğu sadece bu uygulamalardan beklemenin bağımlılık tehlikesi getirebileceğini unutmamak gerekiyor. HT Magazin'den Ceyda Erenoğlu yazdı.

Erkek hastalara uygulanan ameliyatlı ve ameliyatsız estetik cerrahi uygulamalar temelde kadın hastalara uygulanan yöntemlerle benzerlik gösteriyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Osman Şenel, “Biz plastik cerrahların kadın hastalarda teknik olarak güzelleşmeyi yüzde 40 daha iyi olacak biçimde düzenleme hedefimiz, erkek hastalar için uygun değildir” diyor ve ekliyor: “Erkek hastalarda tüm hataların düzeltilmesi teknik olarak başarılı sonuçlar verse de daha kadınsı bir görüntü çağrıştırabileceği için hastaların mutsuz olmasıyla da sonuçlanabiliyor. Bu yanılgıya düşmemek için erkek hastaları çok iyi dinleyip sonuçların doğru aktarılması ve doğal görüntü elde edilmesi amaçlanıyor. Bu noktada bazı hataları bilerek bırakmak daha doğru bir yöntem olarak görülüyor.” Erkeklerin dezavantajlarından birinin de ameliyat sonrası iyileşme döneminde bazı problemlerin kadın hastalar gibi makyaj yaparak gizlenememesi olduğu belirtiliyor. Bu nedenle iyileşme döneminde erkek hastalara şişlik ve morlukların ne kadar sürede geçeceğini iyi anlatmak gerekiyor. Bunu yapmak, erkek hastaların şüphelerinin azalıp daha kolay karar vermelerine olumlu etki ediyor.

“Bazen ‘Hayır’ Demek Gerekir”

Dr. Osman Şenel, “Biz plastik cerrahlar estetik uygulamaları (ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemleri) ayrı ayrı ya da bir arada gerçekleştirebildiğimiz için hastalarımızla görüşmelerimizde fazla estetik işlem yapma konusunda çok istekli değilizdir. Bunda mesleki tecrübelerimiz ışığında hastalarımızın ruh halini iyi analiz etmemiz de etkilidir. Hastamızın hayatını, keskin ve ani değişim dönemlerinde daha detaylı incelememiz gerektiğine inanıyorum” diyor. Gereğinden fazla estetik uygulama yapmak, doğal olmayan sonuçlar vereceğine inanılan durumlarda hastaların isteklerini kabul etmemek ve bunun nedenlerini iyi anlatmak olumlu sonuçlarıyla dikkat çekiyor.

Bilişim, teknoloji, finans, reklam ve ekran önünde olan meslek gruplarında çalışanlar estetik uygulamalara daha fazla ilgi gösteriyor. Bu ameliyat ve uygulamaları özellikle genç, sağlıklı, mutlu ve formda görünmenin daha önemli olduğu meslek gruplarında çalışanlar ile sosyal yaşamı olan hastalar tercih ediyor.

“Erkekler Karın Kası Seviyor”

Saç ekimi kadınlarda nadiren uygulansa da genel olarak erkek hastalar tarafından tercih ediliyor. Erkeklerde jinekomasti ameliyatları kadınsı meme görünümünü gidermek için tercih edilirken, kadınlara bu ameliyatlar uygulanmıyor. Çene kenarlarının belirginleştirilmesi yine erkek hastalarda tercih edilen uygulamalardan biri.

Kadınlar yüzlerinin köşeli görünmesini istemedikleri için bu uygulamayı tercih etmiyor. Liposuction yaptıran erkeklerse karın kaslarının daha belirgin olmasını talep ediyor.

Erkekler Doktorlarını Daha İyi Anlıyor

Operasyon öncesi bilgi alma konusunda erkek hastaların eşlerine, kadınlara göre daha iyi dinledikleri ve yapılacak işlemlerle ilgili konuşulanları kendi süzgeçlerinden geçirerek değerlendirdikleri belirtiliyor. Net cevaplar erkekler için her zaman yeterli oluyor. Dikkat çeken bir başka durumunsa erkek hastaların ameliyatlı ve ameliyatsız estetik uygulamalar hakkındaki bilgilerinin daha sınırlı olması olduğuna dikkat çekiliyor.
 

Bu nedenle erkek hastaları işlem öncesi çok iyi dinlemek ve uygulamanın etkilerini detaylı şekilde anlatmak çok önemli bulunuyor.

Erkeklerde Estetik Bağımlılığı

“Bakımlı, zinde, genç ve formda olmak ancak estetik uygulamalarla karşılanabilir” düşüncesi estetiğe bağımlılık geliştirilmesi anlamına geliyor. Estetik uygulamaların ancak hastanın hayatı için olumlu değişiklikler getirecekse desteklenmesi öneriliyor. Dr. Osman Şenel, “Yaşam tarzı sağlıklı beslenme, düzenli ve bilinçli sporla desteklenirse hastanın yaş alma hızı azalır ve bu kişide gençleşme etkisi yaratır” diyor.

“Özgüveni Artırıyor”

Estetik cerrahi uygulamaların amacının erkeğin kendisini yakışıklı, dinç, mutlu ve iyi hissetmesi olduğu belirtiliyor. İşlem öncesi iyi planlama yapılması, doğru tekniğin seçilip uygulanması durumunda sonuç mutluluk verici oluyor. Bu olumlu değişimin kişinin özgüvenine olumlu katkı sağladığı belirtiliyor. Yaşanan değişim iş ve sosyal yaşamda pozitif anlamda fark ediliyor. Dış görünüşteki olumlu değişimin kişinin daha sağlıklı beslenme, daha sık spor yapma ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını da desteklediği belirtiliyor.


Yayınlanma tarihi: 08/11/2017

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön