FDA Daxxify'ı Onayladı: Yeni Botoks Alternatifi Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Konu

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

FDA Daxxify'ı Onayladı: Yeni Botoks Alternatifi Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Konu

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Botoks'un onlarca yıldır ortaya çıkan ilk büyük rakibi olarak gördükleri, yetişkinlerde yüz kırışıklıklarını yumuşatmak için enjekte edilen yeni bir ilaç olan Daxxify'ı onayladı.

Daxxify tıpkı Botox, Dysport, Xeomin ve Jeuveau ilaçlarını içeren nöromodülatörler olarak bilinen bir ilaç ailesindendir.

Amerikan Dermatolojik Cerrahi Derneği'ne (ASDS) göre, bu yerleşik nöromodülatörlerin etkileri tipik olarak yaklaşık üç ay sürer.

Daxxify'ın farkı ise kırışıklıkları daha da uzun süre uzak tutabilmesidir.

FDA'ya onay için sunulan klinik deneylerde, Daxxify kullanan kişilerin yüzde 80'inde dört ay sonra yüz kırışıklıkları hiç görülmedi veya çok az görüldü ve katılımcıların kabaca yarısında altı ayda hala çok az kırışıklık kanıtı vardı.

Artan kalıcılık süresiyle birlikte Daxxify, nöromodülatör pazarını kesinlikle değiştirecek gibi gözüküyor.

İşte Daxxify hakkında açıklamalar:

1. Daxxify Botoksa Benzer Çalışır

botox
Daxxify ve Botox'u içeren bir ilaç ailesi olan nöromodülatörler, alttaki kas içine bir miktar botulinum toksini enjekte ederek esas olarak kırışıklıkları dondurur ve dokunun gevşemesine ve üstteki cilt için daha pürüzsüz bir görünüm oluşturmasına neden olur.

Etki zamanla geçer ve birçok insan kırışıksız cilt görünümünü korumak için her yıl birden fazla enjeksiyon olmalıdır.

2. Ama Daxxify Diğer Yönlerden Botokstan Farklıdır

daxxifyDaxxify'ı Botox ve diğer nöromodülatörlerden ayıran fark, etkinlik süresidir. Diğer ürünlerin çoğunun üç ila beş ay arasında bir süre dayandığı bildirilse de, çoğu hasta sadece yaklaşık üç aylık bir etki alabiliyor.

Daxxify ile elde edilen sonuçların yaklaşık altı ay sürdüğü bildiriliyor. Botoks ve diğer nöromodülatörler insan serum albümininden yapılırken.

Daxxify herhangi bir insan veya hayvan ürünü içermez ve bunun yerine peptitlerden veya amino asitlerden yapılır.

Bu haliyle peptitler, Daxxify'ın diğer nöromodülatörlerden daha uzun süre kırışık pürüzsüzlüğüne sahip olmasına yardımcı olabileceği manasına geliyor.

Botox ve soğutma gerektiren diğer bazı nöromodülatörlerin aksine Daxxify oda sıcaklığında saklanabiliyor tıpkı Xeomin gibi…

3. Çalışmalar, Daxxify’ın Çoğu İnsanda Kırışıklıkları Tedavi Etmek İçin Kullanılabileceğini Gösteriyor

botox fdaFDA, Daxxify'ı toplam 4.200 tedavi gören 2.700'den fazla hasta üzerinde toplanan klinik deney verilerine dayanarak onayladı.

Enjeksiyonlardan bir ay sonra, hastaların yüzde 98'inde kırışık görünümü çok azdı veya hiç yoktu.

Altı ay sonra hastaların yarısı enjeksiyon bölgesinde tamamen veya neredeyse kırışıksızdı ve bazı insanlar dokuz ay sonra hala sonuçlardan memnundu.

4. Daxxify'ın Yan Etkileri Çok Az Göründü

botox vs dexxifyKlinik deneylerde araştırmacılar tedaviyle ilgili ciddi bir yan etki gözlemlemediler.

Klinik çalışmalarda görülen en yaygın yan etkiler, kullanıcıların yüzde 6'sının yaşadığı baş ağrısı, ardından yüzde 2'sinin yaşadığı göz kapaklarının düşmesi ve kullanıcıların yüzde 1'inin yaşadığı yüz asimetrisiydi.

5. Botox Gibi Daxxify, Kırışıklık Dışındaki Sebeplerle Kullanılabilir

daxxify yan etki
Botoks, kronik migren, idrar kaçırma, boyun kas spazmları ve şiddetli koltuk altı terlemesi tedavisi de dahil olmak üzere çok çeşitli kullanımlar için FDA onaylıdır.

Daxxify, yalnızca kaş çatma çizgilerini düzeltmek için FDA onaylıdır, oysa Botox ayrıca kaz ayağı ve alın gibi yüzün diğer kısımlarını tedavi etmek için de onaylanmıştır.

6. Daxxify, Daha Önce Bir Başka Botox Deneyen Kişiler İçin Daha Uygun Olabilir

daxxifyBunun temel nedeni, Daxxify'ın sonuçlarının Botox gibi diğer nöromodülatörlerden iki kat daha uzun süre dayanabilmesidir.

Etkisi çok daha uzun sürdüğü için memnun olmadığınız bir sonucu geri alamazsınız.

Bir doktorla sağlam bir ilişkiniz olduğunda ve enjeksiyon modelinizden memnun kaldığınızda, daha uzun ömürlü bir ürüne geçmenin zamanı gelmiş demektir.

Belki sonuçlardan memnun kalacaksınız, belki de olmayacaksınız.

7. Daxxify'ın Maliyetinin Ne Kadar Olacağı Belli Değil

güzellikDaxxify daha uzun süre kalıcılık sağladığı için diğer Botox veya nöromodülatörlerden daha yüksek olması muhtemel olduğunu düşünüyoruz. 


Yayınlanma tarihi: 21/10/2022

-

Son Güncellenme: 21/10/2022

Başa Dön