Estetik Yaşı Düştü! Kızlarda 16, Erkeklerde ise 17


Estetik Yaşı Düştü! Kızlarda 16, Erkeklerde ise 17

Genç neslin estetik operasyon ve uygulamalara olan ilgisi, Türkiye de dahil dünyanın pek çok bölgesinde günden güne artıyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Timur Batmaz, Z kuşağının estetik taleplerinin yükseldiği ve estetik yaptırmanın kızlarda 16, erkeklerde ise 17 yaşına düştüğünü ifade etti.

kızlarda estetik

Daha önce bu yaş aralığının 20’lerde olduğunu aktaran Op. Dr. Timur Bakmaz, şu anda 16 yaşa kadar indiğini belirtti.

estetik yaşı erkek

Bakmaz; “Estetik kızlarda 16, erkeklerde 17'ye kadar geriledi. Z kuşağı çok hızlı tüketiyor, çok iyi sosyal medya kullanıyor, teknoloji ile çok fazla ilgileniyor, her şeye kolay yoldan erişim sağlayabiliyorlar ve her şeyden çok çabuk sıkılıyorlar. Haliyle dış görüşlerini de bir an önce değiştirmek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

genç kız yüz estetiği

Op. Dr. Timur Bakmaz; “Z kuşağı sosyal medyada filtreler kullanarak önce sanal ortamda kendi yüzünü gözünü düzeltiyor, bir süre sonra da o düzelttiği kişiye dönüşmek için bir doktor arayışı içerisine giriyor. Dolayısıyla da gençler estetik ameliyatlara doğru yöneliyor. Bunların içerisinde en sık olanı da bütün dünyada yapılan operasyonların başında gelen burun estetiği.

estetik ve sosyal medya

Bakmaz sözlerine şöyle devam ediyor; "Yalnız bu durum ailelerin kâbusu haline geliyor. Aile “hayır” dediği anda psikolojik problemler başlıyor.

kızlarda estetik yaşı

Pandemide Z kuşağı okula gidemedi, evde konsantre olduğu şeylerden bir tanesi ayna bir diğeri de sosyal medya olunca estetik talebi daha da arttı. Öte yandan kanuni olarak yasalar gereği 18 yaşın altında hiç kimse tek başına karar verip ameliyat olamaz. Anne babanın mutlaka bu ameliyata rıza göstermesi gerekiyor.” dedi.


Yayınlanma tarihi: 08/06/2021

-

Son Güncellenme: 01/03/2022

Başa Dön