En Çok Tercih Edilen Estetik Uygulamalar

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

En Çok Tercih Edilen Estetik Uygulamalar

Estetik cerrahide en popüler prosedürler nelerdir? 

“Yapılan bir araştırmaya göre her yıl kadınların yaklaşık %11'i bir önceki yıla göre estetik tedavilere daha fazla ilgi gösteriyor.  Ayrıca pandeminin de buna katkısı oldu.

Evden çalışmak ve sevdiklerinden izole olmak, insanlara aynaya bakmaları ve kendileri hakkında değiştirmek istedikleri şeyleri düşünmeleri için bolca zaman verdi.

Neyse ki, estetik cerrahi çoğu insan için güvenli ve etkilidir. Size istediğiniz sonuçları çok kısa sürede veya hemen verebilir. Seçtiğiniz ameliyat türüne bağlı olarak, iyileşme süresi aslında oldukça kısadır.

Yüz Prosedürleri

yüz işlemleriToplumda daha fazla kabul görmesi nedeniyle yüz prosedürlerinin popülaritesi artıyor. Ortadan kaybolmasını istediğiniz özellikleri veya cilt problemlerini çözümlüyoruz.

Bu nedenle, ameliyatlı veya ameliyatsız prosedürlerin sayısı hızla arttı. En yaygın olanları ise burun estetiği, botoks, yüz germe, kimyasal peeling, dermabrazyon, boyun germe, blefaroplasti diyebiliriz

Blefaroplasti yani gözkapağı estetiği için listenin başlarında yer alıyor diyebilirim. Göz kapaklarının etrafındaki fazla deriyi çıkarttığımız bu prosedür görüşünüzü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Estetik açıdan ise gözlerinize daha genç ve taze bir görünüm kazandırabilir.

Dolgu ve Botoks

dolgu işlemleri2022 ve 2028 yılları arasında ameliyatsız tedavilerin sayısının yaklaşık %14 artması bekleniyor. Bunların arasında en popüler olanlar Botox ve dermal dolgu maddeleridir.

Dermal dolgu maddeleri, yıllardır var olmalarına rağmen son zamanlarda kozmetik endüstrisinde yükselişe geçti.

Geçtiğimiz günlerde FDA, 22 yaşın üzerindeki kişilerde yüz kullanımları için üretilmiş özel dermal dolgu maddelerini onayladı.

Dolguları nazolabial kıvrımlar, perioral çizgiler yani ağız veya dudak çevresinde, çene, yanaklar, eller, dudaklarda kullanıyoruz.

Bu dolgu maddeleri ayrıca cildinizin konturunu iyileştirebilir, sivilce izlerini azaltabilir ve ince çizgileri iyileştirebilir.

Vücut Prosedürleri

vücut şekillendirmeVücut prosedürleri, şekillendirmeden, büyütmeye, küçültmeye kadar her şeyi kapsayan geniş bir terimdir. En popülerlerine baktığımızda ise karın germe, yağ enjeksiyonları, liposuctionı görüyoruz.

Liposuction, uzun zamandır bu listede birinciliği göğüslüyor. Bu prosedür, vücudu şekillendirmeye ve inatçı bölgesel yağları bedenden uzaklaştırmamıza yardımcı oluyor.

Liposuction ayrıca diğer yüz kozmetik prosedürleri ile birleştirilebilir, ancak en yaygın olarak kalça, karın ve uyluğa yapılır. Abdominoplasti de çok yaygın bir işlemdir ve karın germe olarak bilinir.

Meme İşlemleri

meme estetiğiEstetik meme prosedürleri, popüler plastik cerrahi uygulamaları arasında genellikle bir numaralı sırada yer alır.

Meme büyütme ve meme küçültme, estetik cerrahların en sık yaptığı ameliyatlardan ikisidir. Meme büyütme, 2018 yılında en popüler estetik cerrahi işlemdi.

Çoğu zaman, kadınlar görünümlerini iyileştirmeye ve özgüvenlerini güçlendirmeye yardımcı olmak için meme büyütmeyi tercih ederler.

Bu ameliyatın hastalar için olumlu sonuçlar verip vermediğini inceleyen bir çalışma, hastaların %80 ila %95'inin meme memnuniyetinde, yaşam kalitesinde ve cinsel ilişkide büyük iyileşmeler bildirdiğini buldu.”


Yayınlanma tarihi: 23/05/2022

-

Son Güncellenme: 27/10/2023

Başa Dön