Doktor Randevusunda Sorulabilecek 11 Soru


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Doktor Randevusunda Sorulabilecek 11 Soru

Estetik uygulamalarla alakalı gideceğiniz doktor randevusu, kendiniz için en güvenli ve doğru seçimi yapmanıza yardımcı olur. Muayenelerin çoğu doktorun asistanı ile değil, doktorun kendisiyle yapılması gerekir. İşte size doktorunuzla muayeneniz sırasında kendisine sorabileceğiniz 11 soru:

1. Bu Estetik Tedavisi İçin İyi Bir Aday Mıyım? 

estetik tedavi için doğru aday mıyımHerhangi bir estetik tedavisi için doğru bir aday olup olmadığınız, doktorun sizi değerlendirmesinden ve muayeneden sonra anlaşılabilir.

Muayene sonrasında istediğiniz estetik uygulamanın, sizin için doğru olduğunu onaylayabilir veya size farklı alternatifler önerebilir. Ayrıca tedaviden alacağınız gerçekçi sonuçları da sormalısınız.

2. Bu Estetik Tedavisini Sürekli Uyguluyor Musunuz?

Estetik doktorları her gün sınırlı sayıda tedavi gerçekleştirmelidir. Bu, her tedavinin karmaşıklığına bağlı olarak değişebilir, ancak kısa süre içerisinde çok fazla tedavi uygulaması hata potansiyelini artırabilir. Uzun süreye yayılmış tedavi sayıları daha önemlidir.

3. Ameliyatımı / Uygulamayı Siz Mi Yapacaksınız?

İster ameliyatsız ister cerrahi bir estetik müdahale olsun, doktorunuza uygulamaları kim yapacağını, ekibini sormalısınız.

4. Ameliyatım / Uygulama Sırasında Size Kim Yardımcı Olacak?

doktorların yardımcılarıEğer bir estetik ameliyatı olacaksanız cerrahınıza hemşireler, anestezi uzmanı, teknik ekip ve daha fazla profesyonel kendisine eşlik ediyor olmalıdır.

Hatta daha büyük ameliyatlar için, bir yardımcı doktor veya doktor asistanı da orada bulunabilir. 

5. Estetik Ameliyatımı Nerede Gerçekleştireceksiniz?

Estetik cerrahınıza anlaşmalı olduğu hastaneleri ve hangi hastanelerde operasyon yaptığını sormalısınız. Çoğu cerrah farklı hastaneler için size farklı fiyatlar sunabilir. Ayrıca mevcut hastanelerin hastanın güvenliği için sertifikalı bir merkez olmasına dikkat ediniz.

6. Estetik Tedavimin Fiyatı Nedir?

Estetik fiyatları, her doktorun yöntemlerine, deneyim düzeyine ve klinik konumuna veya operasyonu gerçekleştireceği hastaneye bağlı olarak büyük ölçüde değişir.

Ancak doktor seçiminizde fiyat asla birincil faktör olmamalıdır. Aslında, maliyet gerçek olamayacak kadar ucuz görünüyorsa, bu kafanızda büyük bir soru işareti olmalıdır.

Fiyata dahil olanların bir dökümünü isteyin, böylece ek ücretlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız. 

7. Hangi Riskleri Göz Önünde Bulundurmalıyım Ve Bunlar Ne Kadar Olasıdır?

Estetik doktorunuz, seçtiğiniz prosedürle ilgili en çok karşılaşılan riskleri ve bunların nasıl hafifletilebileceği konusunda size bilgi vermelidir. Hiçbir ameliyat veya estetik uygulama risksiz değildir.

Örneğin, meme implantlarını düşünüyorsanız, cerrah size kapsül kontraktürü (implantların çevresinde oluşabilen sert bir doku) veya nadir de olsa dokulu yüzeye sahip implantlarda görülen bir lenfoma olan (BIA-ALCL) riskini anlatmalıdır.

8. Anestezimi Kim Uygulayacak?

anestezi Anestezinin, bir anestezi uzmanı ve ona yardımcı anestezi hemşiresi tarafından uygulanmalıdır.

Anestezinizi kim veriyorsa, tüm işleminiz boyunca ve siz uyanırken yanınızda olmalıdır. Anestezi konusunu mutlaka doktorunuzla konuşun.

9. Ameliyatımdan Sonra Kaç Gün Hastanede Yatmam Gerekiyor Ve Bu Sürede Bana Kim Bakacak?

Estetik ameliyatınızdan sonra hastanede kaç gün kalacağınızı, refakatçinizin bu sürede konforlu bir şekilde size eşlik edip edemeyeceğini, bu süre zarfında doktorunuzu ne sıklıkla göreceğinizi ve aklınıza hastane süreciyle alakalı takılan her soruyu sormalısınız.

10.Estetik Sonrası İyileşme Dönemimi Kim Takip Edecek?

operasyon sonrası takipNormal şartlarda estetik doktorunuz iyileşme döneminizi bizzat takip edecektir. Fakat kendisinin meşgul olduğu zamanlarda asistanları veya hemşirelerine de bilgi verebilir, sorular sorabilirsiniz. Doktorunuza takip sürecini, sonrası muayene sıklığını mutlaka sorun. 

11. Sonuçlarımdan Memnun Olmazsam Veya Bir Komplikasyon Yaşarsam Ne Olur?

Bazı doktorlar revizyon estetiği için indirimli olarak seçenekler sunarlar ancak muhtemelen cerrahi bir müdahale söz konusu olduğunda, yine de anestezi ve ameliyathane ücretlerini ödemeniz gerekecektir.

Eğer doğru doktoru seçtiyseniz en sık karşılaşılan memnuniyetsizlik kaynaklarından biri hastanın beklentilerini karşılamayan sonuçlardır. Bu nedenle, ne istediğinizi tam olarak anlatmak, bilgi vermek ve iyileşme sürecinde talimatları dikkatlice takip etmek çok önemlidir.


Yayınlanma tarihi: 19/03/2021

-

Son Güncellenme: 06/10/2023

Başa Dön