Estetik Uygulamalara Talep %40 Arttı


Estetik Uygulamalara Talep %40 Arttı

Covid-19 salgını bir yıldan uzun süredir hayatımızda. Bir çok kadın günlük rutinlerinin bozulmasından dolayı mutsuz ve kendilerini daha iyi hissetmek için çareyi estetik operasyonlarda arıyorlar.

Uzmanlar pandemi döneminde estetik işlemlere ilginin %40 arış gösterdiğini belirtti. Estetik operasyon geçirenlerin büyük bir çoğunluğunu da 40-55 yaş arasındaki kadınlar oluşturuyor.

Kadınlar Daha Çok Burun Ameliyatı Yaptırıyorlar

burun estetiğine talepler arttı
Burun estetiği talebin arttığını belirten Acıbadem Eskişehir Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Gerçek açıklamasına; " Pandemi sürecinde özellikle burun estetiği yaptıran kadınların sayısında artış yaşanıyor. Bunun temel sebebi, estetik ameliyat yaptırdıktan sonra iyileşme süresinin evde geçirilmesi. Bir diğer neden ise pandemi koşullarının getirdiği sıkıntı ve stres yüküne karşı yeniliğe olan özlem. Sıkılma ve değişim arayışı maskenin arkasında kalsa bile burnuna estetik yaptırmak isteyenlerin harekete geçmesini sağlıyor.

Orta yaş hanımlar sıkıntıdan ve kendilerini evde geçirdikleri sürede daha iyi hissetmek istediklerinden botoks başta olmak üzere dolgu ve iple gerdirme gibi işlemleri de tercih edebiliyorlar." diye devam etti.

Cerrahi Uygulamalar Yerine Ufak Dokunuşlar



Dermatoloji Uzmanı Dr. Zahide Derma, estetik işlemlerin talebin artması ile ilgili olarak; "Kadınlar ağırlıklı olarak botoks için gelse de, maskeden dolayı sivilce sorunu yaşayanlar, dolgu yaptırmak ve yüz gerdirmek isteyenler de arttı. Neredeyse başvuran her kadın maske taktığı için kaş ve üst yüz bölgesinin iyi görünmesini istiyor. İnsanlar uzun zamandır evde olduklarından, bakımsız kaldıklarını düşünüyorlar.

Biz psikolog değiliz ancak başvuranların çok sıkıldığını ve değişiklik aradığına şahit oluyoruz. Özellikle 50-60 yaş arasındaki kadınlardaki başvuru oranının daha da yüksek. Birçok kadın bu dönemde evde kaldığından eşleriyle daha fazla vakit geçiriyor ve eşlerine güzel gözükmek istiyor. Başvuranların bir kısmı da sadece sıkıldıklarını ve değişim aradıklarını söylüyor. Bu dönemde hastanede yatma korkusu, ameliyata girme ve anestezi gibi çekinceleri olanlar cerrahi yerine ufak dokunuşlara yöneliyorlar." dedi.

Temel İhtiyaçlardan Biri De Güzel Görünmek

estetik  uygulamalar

Pandemi döneminde uygulamalara artan taleplere dikkat çeken bir diğer doktor da Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Akman: "Sürecin öncesine göre başvuru sayılarına bakıldığında artış söz konusu. Geçtiğimiz yıl mart ayındaki kapanma ile kepenkler durduğu gibi bistüriler de durmuştu. Ancak bu yıl böylesi bir durum söz konusu değil. Aksine talep fazlalaştı. Kişisel görüşüm, insanlardaki güzel görünme arzusunun temel bir ihtiyaç olduğu ve karşı konulamaz olduğu şeklinde. Pandemi sürecinin sonunu görememek de bu düşüncelerin eyleme geçmesini hızlandırdı." diyerek değerlendirme yaptı.

Sosyal Medya Estetik Taleplerin Artmasında Etkili

sosyal medyada güzel görünmek

Uzman Psikolog Burcu Pasvanoğlu pandemi döneminde artan taleplerle ilgili olarak; Kapanma süreci nedeniyle insanlar evde çok fazla vakit geçirmeye başladılar. Bu durum bazıları için cerrahi işlem sonrası iyileşme süreci için fırsat olarak görülürken, birçok kadın ise sosyal medyadan etkilenerek estetik işlemlere yönelebiliyor.

Pandemi döneminde sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte ekranlardan yansıtılan idealize edilmiş fiziğe kavuşma tetiklenip, bu durum amaç haline getiriliyor. Spor yapmak, sağlıklı beslenmek, güzel görünmek ‘trend’ kabul ediliyor. Sıkılma yenilik arayışına neden oluyor. Kadınlar evde daha çok ayna karşısına geçip, kendi fiziksel görünümlerini de sorguluyorlar. İnsanların her şartta yenilenme ihtiyaçları vardır. Çoğumuz bu dönemde kendimizden bile sıkılır vaziyetteyiz. Yeniliğe gitme, yenilenme ihtiyacı duyuluyor.” açıklaması ile durumu değerlendirdi.

Yayınlanma tarihi: 24/05/2021

-

Son Güncellenme: 30/05/2021

Başa Dön