Estetik Uygulama Yaptıranlar, İşlemin Sonuçlarını Nasıl Uzatabileceğinizi Biliyor Musunuz?

SkinCeuticals

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Uygulama Yaptıranlar, İşlemin Sonuçlarını Nasıl Uzatabileceğinizi Biliyor Musunuz?

Plastik cerrahlar, medikal estetik hekimleri hemfikir: Evde yaptığınız cilt bakımı rutininiz, estetik uygulamalar sonrası optimum sonuçlara ulaşmanızda fayda sağlar.

İster yüz germe, ister lazer protokolü, ister dolgu botoks, hiç fark etmez, cildinizin profesyonel tedavilerden önce ve sonra düzgün bir şekilde korunması, optimum sonuçlar almanız için çok önemli.

Elbette konu hastaya ve tedaviye göre değişse de, değişmeyen tek şey, cilt sağlığının önemi. Peki, bu süreçte cildinize nasıl bakmalısınız?

Estetik uygulamalar öncesi ve sonrasında evde cilt bakımı rutininiz nasıl olmalı, bu uygulamalar ile işlemin etkisini nasıl uzatabilirsiniz?

Cilt Bakımı Bir Yaşam Tarzıdır

evde cilt bakımıCilt bakımı denilince aklınıza ne geliyor? Hemen aklınıza evdeki uygulamalardan ziyade, medikal, profesyonel bir cilt bakımı geliyorsa, yalnız değilsiniz.

Ama aslında, evde yapılan, doktorunuzdan onay alıp işlemlerden sonra devam ettirdiğiniz, cildinizi uçtan uca kuşatan bir rutin, gerçek anlamda fark yaratıyor. Bunun yanı sıra sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek ve uygulamak da bir bakım sayılabilir.

Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Çukurluoğlu: “Sağlıklı beslenmenin, egzersiz yapmanın, su içmenin cilde yansıması son derece çarpıcı. Ayrıca sadece sağlıklı görünümü değil, estetik tedaviler sonrası yaşanan iyileşmeyi de kesinlikle etkiliyor.

Özellikle C vitaminli Antioksidanları cilt bakım rutinlerine dahil ederlerse de işlemin etkisi artarak cildin daha sağlıklı olmasına destek oluyor ” ifadesini kullanıyor ve ekliyor:

Bu nedenle, hastalarıma estetik uygulamalar sonrası beş aşamalı bir planı izlemelerini öneririm:

  • Evde uygulayacakları profesyonel bir cilt bakım rutini ( C Vitamini, Hyaluronik Asit içerikli Serumlar ve Güneş Koruması)

  • Her gece 7-9 saat uyku

  • Dengeli, meyve sebze merkezli bir diyet

  • Yeterli su alımı

  • Egzersiz ve diğer stres azaltıcı uygulamalar

Ama hepsi bu değil. Güneş ve sigara gibi çevresel zararlardan kaçınmak da önemli. Vitamin takviyeleri özellikle C vitamini gibi antioksidanlar bu rutinin bir parçası olabilir.”

C vitamini-Antioksidan serumlar ile ilgili bilgi almak için: Dersimiz: C vitamini, Konumuz: Antioksidanlar. Yeniben soruyor: "Neden antioksidan kullanmalıyım?"

Estetik Uygulamalar Öncesi ve Sonrası Evde Neler Kullanılabilir?

cilt bakımıHemen hepimiz özellikle estetik uygulamalar sonrası cilde sürülmesi gereken, faydalı içeriğe sahip ürünler konusunda yetersiz bilgiye sahibiz.

Doktorunuz, bu konuda size yardımcı olacaktır ve uygulama sonrası hangi ürünleri kullanmanız gerektiğini açıklayacaktır. Doğru içerikli ürünler kullanarak yaptırdığınız prosedürlerden maksimum fayda almanız mümkün.

Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr Onur Çukurluoğlu: “Ürünleri satın almadan önce cilt tipiniz ve ihtiyaçlarınız hakkında bilgi edinmek için profesyonellere danışmak, özellikle işlem öncesi ve sonrası bakımla ilgili olarak işlem sonrası süreci doğrudan etkiler.

Estetik tedavi öncesinde belirli cilt bakım ürünleri kullanmak uygulamaya cildi hazırlar. 

Örneğin burun estetiği ameliyatı veya yüz germe sonrasında cildin nasıl toparlanacağı, izlerin daha çabuk nasıl geçeceği, tüm hastaların en fazla merak ettiği konular arasındadır ve bu sonuçlardan memnun kalma konusunu da etkiler.
online güzellik danışmanı
Ameliyattan önce cilt bakım rutinine eklenecek olan  retinol içerikli ürünler kullanmak cildin kalınlaşmamasına destek olur ve uygulamalar sonrasında çok daha iyi sonuçların alınmasını sağlayabilir.” diyor ve ekliyor: “Estetik uygulamalar sonrası oluşabilecek pigmentasyonu önlemek için güneşten korunma konusunda ekstra dikkatli olun.

Herhangi bir estetik uygulamayı takip eden ilk birkaç gün, doğrudan güneşten kaçınmak en iyisidir. Dışarı çıktığınızda UVA ve UVB güneş ışınlarına karşı koruyan SPF50 içerikli bir güneş kremi seçmelisiniz.

Cildinizde iyileşmeyi destekleyecek, C vitaminli antioksidanlar, özellikle yaşlanma karşıtı cilt kalitesini artımak adına da Hyaluronik Asit içeren, cildin Hyaluronik Asit seviyesini arttımaya yardımcı serumlar ile de evde cilt bakım rutinlerini güçlendirmeniz iyi olacaktır.

Evde cilt bakımı ve cilt temizliği ile ilgili bilgi almak için: Haydi Arkadaşlar! Yazın Bozulan Cildimizi Evde Profesyonelce Tazelemenin 4 Adımı

Yeniben öneriyor:

Düzeltici Skinceuticals RETINOL 0.3Düzeltici Skinceuticals RETINOL 0.3

İnce çizgi, kırışıklık ve cilt kusurlarının görünümüne karşı gece bakım kremi

Saf Retinol’ün gücüyle cildi yenilemeye yardımcı özel etkisiyle, pürüzsüz, sıkı bir cilt yapısını sağlamaya yardımcı olur.

skinc

HA Intensifier 

Cildin Hyaluronik asit seviyesini arttımaya destek olan serum. Dolgunluk, sıkılık ve pürüzsüzlük etkisini destekleyen, Hyaluronik Asit, Mor Pirinç Özü ile desteklenmiş formüle sahiptir. 

59 kişiye yapılan klinik çalışmalarla 4 haftanın sonunda daha dolgun ve sıkı görünen bir cilt elde edildiği desteklenmiştir. 

Skinceuticals GENTLE CLEANSER
Skinceuticals GENTLE CLEANSER

İçeriğindeki yumuşak temizleyiciler, portakal yağı ve allantoin ile ciltteki kiri, uzun süre kalıcı makyajı nazikçe temizleyici süt/krem

Skinceuticals MINERAL RADIANCE UV DEFENSE SPF 50

Skinceuticals MINERAL RADIANCE UV DEFENSE SPF 50

Tüm cilt tipleri için uygun, %100 mineral filtreli, yüksek korumalı, renkli güneş koruyucu

SkinCeuticals hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 09/11/2021

-

Son Güncellenme: 06/09/2023

Başa Dön