Estetik Sektörünün Hızlı Büyüyen Pazarı: Medikal Estetik


Dünya Gazetesi’nin sağlık haberinde belirtildiği üzere, son yılların yükselen değeri olan medikal estetik uygulamalarına yönelik talep artıyor. Her yıl yüzde 8.3 büyüyen medikal estetik sektörü ameliyata gerek kalmadan uygulanan ve hızlı sonuç veren işlemler sayesinde yoğun ilgi görüyor.


Medikal Estetik Hekimi Dr. Seran Göçer 

2016 yılı sonunda 156 milyon TL’lik pazar hacmine ulaşması beklenen medikal estetik sektörünün gidişatını Medikal Estetik Hekimi Dr. Seran Göçer anlattı.

Estetik teknolojisinin gelişmesi ve uygulamalarda kullanılan cihazların başarılı sonuçlar sağlamasına dikkat çeken Göçer, medikal estetik işlemlerinde hasta memnuniyetinin iyi seviyede olduğunun altını çizerek, anestezisiz kolay uygulanan medikal estetik işlemlerin aynı zamanda hızlı sonuç verdiğini söyledi.

Ameliyatsız yüz germe tedavileri, cilt yenileyici uygulamalar, botoks, dolgu, kök hücre tedavisi, kırışıklık tedavileri, leke tedavisi ve yüz şekillendirme gibi işlemlerin sık yapılan işlemler olduğunu ifade eden Medikal Estetik Hekimi Dr. Seran Göçer  “Cilt yenileyici tedaviler aynı zamanda anestezi de gerektirmiyor. Bu durum özellikle hasta açısından kolay uygulanan ve hızlı sonuç veren medikal estetik işlemlere talebi artırıyor” diye konuştu.

Estetik cerrahi uzmanlarının da günümüzde ameliyatların yanında yoğun olarak medikal estetik işlemler gerçekleştirdiklerini dile getiren Göçer şunları söyledi:

“Medikal estetik sektörü son 10 yılda kayda değer bir ivme yakaladı. Gelişen cihazlar ve alınan yoğun taleple sektör her yıl ortalama yüzde 8.3 büyüyor. Riski düşük olan, hızlı sonuç veren, kolay, anestezisiz işlemler yoğun olarak uygulanmaya başladı. Özellikle cilt gençleştirici işlemlere rağbet artıyor. Bu durumda da ameliyata ihtiyaç azalıyor. Bu gidişatın, önümüzdeki yıllarda da etkisini artırarak devam edeceğini öngörüyoruz”


Yayınlanma tarihi: 10/08/2017

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön