“Estetik Müdahaleler En Çok Yüze Yapılıyor”


Op. Dr. Burak Türkyılmaz tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

“Estetik Müdahaleler En Çok Yüze Yapılıyor”

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, estetik operasyonların kadın ve erkeklerde en çok yüz bölgesine uygulandığını belirtti.

“Bu uygulamalar kişinin kendini iyi hissetmesinin yanı sıra iş hayatında başarılı olmasını da sağlayabiliyor”

op dr burak türkyılmaz whatsapp buton

Erkekler de Kadınlar Kadar Estetiği Önemsiyor

erkek estetiği

Op. Dr. Burak Türkyılmaz, araştırmalara göre 25-34 yaş aralığındaki erkeklerin günümüzde daha fazla estetik operasyon yaptırdığını belirtti.

Türkyılmaz; “Amerikan Yüz Estetiği ve Rekonstrüktif Cerrahi Birliği’nin verilerine göre, 2 bin kişiye 100 CEO’nun vesikalık fotoğrafı gösterilmiş, sorulan sorular üzerine becerikli ve iyi görünümlü diye tahmin edilen kişilerin, diğerlerine oranla yüzde 7,5 daha fazla para kazandıkları ortaya çıkmıştır." dedi.

Erkeklerin, kadınlar kadar güzelliklerine, bakımlarına ve görünüşlerine özen gösterdiğini vurgulayan Op. Dr. Burak Türkyılmaz, Türkiye’de kadınlara ve erkeklere en çok burun estetiği ameliyatının yapıldığından söz etti.

Burun ardından en çok tercih edilen operasyonların; kadınlarda meme büyütme, meme küçültme veya meme dikleştirme estetiği, erkeklerde ise yüz germe estetiği olduğunu vurguladı.

Estetiği, mesleki gelişim ve kariyer açısından değerlendiren Op. Dr. Burak Türkyılmaz, orta yaş ve üstü yöneticilerin, yılların getirdiği deformasyonların net gözlenebildiği yüze odaklandıklarını ifade etti.
 

"Botoks da Tercih Ediliyor”

botox

Yaşın ilerlemesi ve deformasyonların artmasıyla cerrahi işlemlerin uygulandığının altını çizen Op. Dr. Burak Türkyılmaz, göz kapağı ameliyatları, orta yüz germe ve boyun germe gibi ameliyatların daha kalıcı sonuçlar verdiğini belirtti.

Cerrahi müdahalelere uzak duran kişilerin ise dolgu ve botoks gibi işlemleri tercih edebildiklerini vurguladı.

Op. Dr. Burak Türkyılmaz, iş hayatının başlarında ya da yeni olgunlaşmaya başlayan genç çalışanların, dolgu, botoks gibi, cilt altı dokusunu canlandırmaya ve korumaya yönelik uygun işlemlerine yöneldiklerini belirtti.
 

“Mesleki Güzellik Kaygısı Ön Planda”

mesleki güzellik

Kadınlar için burun ve meme ameliyatlarında mesleki gereklilik sebebiyle yaptıranların oranında da artış olduğunu söyleyen Op. Dr. Burak Türkyılmaz;

“Güzellik ve çekicilik sadece kişinin kendini iyi hissetmesi için yaptırdığı uygulamalar değil, aynı zamanda da iş hayatında başarılı olmaya etki edebilecek bir kanıttır.

Görselliğin ön planda olduğu mesleklerden önce, yönetici pozisyonunda bulunan, müşterisiyle birebir temasta olan meslek gruplarında çalışan kadınlarda, estetik müdahale yaptırma oranı son zamanlarda artış göstermektedir" dedi.

Op. Dr. Burak Türkyılmaz, estetik uygulamaların, doğru zaman, teknik ve tecrübeli bir doktorla yapıldığında kişiyi hayata bağlayacak, işinde kariyer gelişimine katkı sağlayacak sihirli bir değnek olduğu benzetmesini yaptı.

Ayrıca, mesleklerine önem veren kadınların ve erkeklerin bu durumun uzun zamandır farkında olduklarını da belirtti.


Yayınlanma tarihi: 25/10/2017

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön