Estetik Klinikleri İçin Pazarlamanın Temel Taşı: 4P


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Klinikleri İçin Pazarlamanın Temel Taşı: 4P

Doktor muayenehanesi için pazarlama fikirleri söz konusu olduğunda sağlık sektörünün benzersiz zorlukları vardır ve pazarlamanın geleneksel 4 P'si - Ürün, Fiyat, Yer ve Promosyon - her zaman geçerli değildir.

İngilizce kelimelerin baş harflerinden oluşmuştur. Product (Ürün), Price (Fiyat), Place (Dağıtım), Promotion (Tutundurma)

Bunun yerine, hastaneler ve sağlık hizmeti sağlayıcıları, etkili sağlık hizmetleri pazarlama stratejileri geliştirmek için kullanılabilecek farklı bir 4P seti kullanırlar. Patients, Physicians, Processes ve Proof.

Hastalar- Patients

hastaSağlık pazarlamasının ilk P'si hastalardır. Sağlık sektörü, hastalara kaliteli bakım sağlamaya ve onların ihtiyaçlarını ve tercihlerini anlamaya odaklanır.

Hasta merkezli pazarlamaya odaklanan sağlık hizmeti sağlayıcıları, hizmetlerini hastalarının özel ihtiyaçlarına göre uyarlayabilir ve sadık bir hasta verisi oluşturabilir.

Doktorlar- Physicians

physiciansSağlık hizmeti pazarlamasının ikinci P'si doktorlardır. Doktorlar genellikle hastaların birincil temas noktasıdır ve doktorlarla güçlü ilişkiler kurmak, hastaları çekmek ve elde tutmak için çok önemlidir.

Hastaneler, doktorlara kaliteli bakım sağlamak için ihtiyaç duydukları kaynakları ve desteği sağlayarak, işbirliği ve sürekli eğitim için fırsatlar yaratarak bu ilişkileri kurabilirler.

Süreçler- Processes

processesSağlık hizmetleri pazarlamasının üçüncü P'si süreçlerdir. Sağlık hizmetleri karmaşık olabilir, birçok adımı içerebilir, bu nedenle süreçlerin optimize edilmesi, hastaların yüksek kaliteli bakımı verimli bir şekilde almasını sağlamak için çok önemlidir.

Bu, idari görevleri kolaylaştırmayı, bekleme sürelerini azaltmayı ve sağlık hizmeti sağlayıcıları ile hastalar arasındaki iletişimi iyileştirmeyi içerir.

Kanıt- Proof

prrofSağlık hizmetleri pazarlamasının dördüncü P'si kanıttır. Sağlık hizmetlerinde, sağlam bir hasta tabanı oluşturmak için güven ve güvenilirlik esastır ve kaliteli bakım kanıtı sağlamak, bu güveni oluşturmanın anahtarıdır.

Bu, klinik sonuçlar, hasta memnuniyet puanları, akreditasyonlar ve ödüller gibi kanıtları içerebilir. Bu bilgileri sağlayarak, sağlık hizmeti sağlayıcıları kaliteli bakıma olan bağlılıklarını gösterebilir ve sadık bir hasta tabanı oluşturabilir.

Günümüzün sağlık sektöründe, hastaların her zamankinden daha fazla seçeneği var ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının, hastalarının benzersiz ihtiyaçlarını karşılayan tıbbi hizmetler için etkili pazarlama geliştirmeleri gerekiyor.

Hastalar, doktorlar, süreçler ve kanıttan oluşan 4 P'ye odaklanan sağlık hizmeti sağlayıcıları, hastalar ve sağlık uzmanlarıyla güçlü ilişkiler kuran ve hastaların beklediği ve hak ettiği kaliteli bakımı sağlayan pazarlama stratejileri oluşturabilir.


Yayınlanma tarihi: 06/04/2023

-

Son Güncellenme: 06/04/2023

Başa Dön