Estetik Doktorumuzu Neye Göre Seçelim?


Hülya Alkan tarafından yazılmıştır.

Hangi operasyonu yaptıracağım? Benim için doğru mudur? Ne zaman yaptırmalıyım? Tüm detaylara karar verildi, geriye sadece estetik doktorumuzu seçmek kaldı.

Süslü web siteleri, kulaktan dolma bilgiler, arkadaş tavsiyeleri, sabah programları derken donakalmak çok mümkün.

Peki estetik doktoru nasıl seçilir? Benimle gerçekten ilgilenir mi? Dürüst olur mu? En önemlisi de sonuç istediğim gibi olur mu?

Gelin yapmamız gerekenleri objektif olarak sıralayalım:

1- Basında çıkan haberler ve ihtişamlı web siteleri

doktor seçimi

Her estetik doktoru kendisini anlatmak, güzel işlerini öne çıkarmak ister. Reklam yapmaları hukuki olarak mümkün olmadığı için de gerek basın gerek web sitesi, sosyal medya vb. metotlar ile meziyetlerini anlatmak, kendilerini öne çıkarmak isterler.

Bunlar, doktorun işinde iyi olduğunu değil size kendisini tanıtma çabasını gösterir. Asıl süreç, siz doktoru belirledikten sonra başlar.

2- Eğitim aldığı kurumlar, çalıştığı hastaneler, akademik çalışmaları

Doktorun eğitim aldığı kurumları, çalıştığı hastaneleri, daha önceki akademik çalışmalarını mutlaka inceleyin. Doktorunuzun şu anki başarıları, aldığı eğitimlere ve yaptığı akademik çalışmalara bağlıdır. Geçmişini iyice bilin ki, gelecek kararlarınızı ona göre şekillendirin.

 3- Gelişen teknolojilere ve uygulamalara hakimiyeti. Yerli ve yabancı seminer sertifikaları

tıp teknolojisi

Teknoloji artık inanılmaz hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor. Doktorlar da kendi alanlarındaki gelişimleri elbette takip ediyorlar fakat gidip yerinde görmek çok ayrı bir durum. Doktorun son yenilik ve teknolojilerden haberdar olup olmadığını anlama açısından, yerli ve yabancı seminerlere katılma sıklığı çok önemli bir detay. Atlanmamalı!

4- Ameliyatın fiyatı, koşulları

Tabi ki hepimizin kendimize göre bütçesi var. Ama ucuz etin yahnisi diye de bir gerçek var. Ameliyatın fiyatı ilk değil son kriterlerden biri olmalı!

Estetik doktorunun uzmanlığı, kliniğin yeri ve koşulları, kullanılan malzemeler, ameliyatın zorluğu vb. gibi ameliyat fiyatını oluşturan etkenler vardır. Ayakkabı, elbise tekrar alınabilinir fakat bu tarz ameliyatlar ve küçük uygulamalar (botoks, dudak dolgusu vb.) şansa bırakılmamalıdır. Fiyat kriteri buna göre değerlendirilmelidir.       

 5- Benzer ameliyatı geçirmiş hastaların öncesi/sonrası fotoları, yorumları

Ameliyatın sonucu, estetik doktorunun referansıdır. Mümkünse estetik doktorunun önceki hastalarının önceki/sonrası fotolarını görün , yorumlarını ve tavsiyelerini dinleyin. 

 6- Estetik doktoru ile enerjinizin uyması, sizi ikna süreci

doktor seçimi

Estetik doktoru, işinde ne kadar tecrübeli ya da popüler vb olursa olsun, sizinle enerjisi tutmalı, sizi ikna etmelidir. Aksi durumda doğru adreste değilsiniz demektir.

Ameliyatın başarısını tetikleyen en önemli etkenlerden biri, karşılıklı iletişimdir ve enerjidir. Unutmayın ki ameliyatın süresi 2-3 saat sürmüş olsa da sonucu almanız uzun bir süreç olabilir. Bu süreçte estetik doktorunuz ile iyi bir iletişiminiz ve moralinizin yüksek olması iyileşme süreci ile doğru orantılıdır. 

7- Estetik Doktorunun sizi bilgilendirmesi. Riskler ile ilgili bilgi vermesi

Estetik doktorunuzdan size uygulanacak işlemin tüm detaylarını, neyin imkan dahilinde olup neyin olmadığını , uygulamanın risklerini, oluşabilecek komplikasyonları ve çözüm yollarını anlatmasını isteyin. Estetik doktorunuzun bu süreçte dürüst olması ve size bir müşteri gibi değil yardımınıza ihtiyacı olan bir hasta gibi bakması çok önemlidir.

Bütün bu maddeleri dikkate aldınız. Emin ellerde olduğunuzu hissediyorsunuz. Geriye en heyecanlı zaman, yani ameliyatın sonucunu alma kaldı.

Yeniben olmak için son adımdasınız. Deneyiminizi Yeniben.com'da paylaşmayı unutmayın. Sizin gibi karar sürecindekilere katkısı paha biçilemez olacaktır.   


Yayınlanma tarihi: 09/06/2017

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön