Estetik Doktorlarının Web Siteleri Nasıl Olmalı?


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Doktorlarının Web Siteleri Nasıl Olmalı?

Amaca hizmet etmek için ve teknolojiye giderek daha fazla bağımlı hale geldikçe, estetik doktorları, teknoloji meraklısı olmaya ve gerçek anlamda iyi, her şeyi karşılayan bir web sitesine sahip olmaya çabalıyorlar.

Web siteleri bir kartvizit gibidir. Diğer işletmeler gibi, tıp uzmanlarının da hizmetlerini göstermeleri, hasta tabanlarını oluşturmaları ve toplumla alaka düzeylerini burada sürdürmeleri gerekir.

Bir web sitesi oluşturmak, bazen kafa karıştırıcı görünebilen ve evet karmaşık bir süreçtir.

Tasarım ilkeleri diğer web sitelerine benzeyebilirken, estetik doktorlarının web siteleri çok özel bir hedef kitleye hitap ettiği için farklılaşmalıdır.

Aşağıda, bu tarz bir web sitesi tasarlamadan önce dikkate alınması gereken en önemli detayları sizler için derledik:


Potansiyel Hastaya Güven Verin

estetik doktorların web sitesi

Günümüzde insanlar, bir doktor ile ilgili temel ayrıntılar için, eskiden telefon rehberlerine güvenirken şimdi internete bakıyorlar.

Web sitesi, uygulamanızı, alandaki deneyiminizi ve geçmişinizi araştıran herkese bilgi vermek için mükemmel bir araçtır.

Bahsettiğimiz tüm bu özellikleri ayrıntılı bir şekilde karşılayan bir web sitesi, hizmetlerinize olan güvenlerini önemli ölçüde artıracaktır.

Giderek daha fazla insan, merak ettikleri konu hakkında araştırma yapmak için dijital ortamları tercih ediyor. Sizi araştırmadan, hizmetlerinizi kontrol etmeden iletişime geçmiyor.

Estetik ihtiyaçları için doğru doktor olduğunuzdan emin olmak istiyorlar. İşte bunu ancak doğru kurgulanmış bir web sitesiyle başarabiliyorsunuz.


Evet Doğru İçerik Kraldır Ama Güncel Olmalıdır

 Estetik doktorlarının web sitesi

Web siteniz arama sonuçlarında ne kadar kolay bulunursa, insanların sizi bulması o kadar kolay olur. Bu ayrıca hizmetlerinizden asla haberdar olmayacak çok çeşitli olası hastalarınıza erişmenizi sağlar.

Estetik dikeyindeki web sitesi optimizasyonundaki ilk adım, neyi optimize edeceğinizi belirlemektir. Başka bir deyişle, hedef grubunuzun aradığı anahtar kelimeleri belirleyin.

Acele etmeyin ve potansiyel hastalarınızın nasıl konuştuğunu ve neyi aradıklarını iyice düşünün. 

Rakiplerinizin bu şansı değerlendireceğini unutmayın. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, ihtiyaçlarınıza hizmet edecek, güzel görünümlü ve özelleştirilmiş bir web sitesi oluşturacak profesyonellerden yardım alabilirsiniz.

İçerikler web sitenizin en önemli unsurudur fakat sürekli güncel tutulmalıdır. Bunu da estetikle ilgili güncel blog veya haberler başlığı altında üretebileceğiniz içeriklerle sağlayabilirsiniz.

Haftada 2 ya da 3 farklı konuda girilecek video ya da metin içeriği sitenizi güncel tutar.


Web Sitesi Optimizasyonu

estetik doktorlarının web sitesi

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) hizmetlerinizi arayan kişilerin sitenizi kolayca bulabilmesini sağlar.

Doğru şekilde uygulanırsa, SEO ayrıca kullanıcıların hizmetlerinizi aramasına ve rakip hizmetlerinden daha hızlı bulmasına yardımcı olur.

Bunun için profesyonel bir ekibe ihtiyacınız olacaktır, onlar siteyi optimize etmek ve en iyi SEO uygulamalarını sitenize koymak için çalışırlar.

Optimizasyon sürecine ne kadar erken başlarsanız, o kadar çok fayda elde edersiniz.


Mobil Optimizasyon Çok Önemli

estetik doktorlarının web sitesi

Kullanıcıların %80’den fazlası cep telefonundan arama yapıyor ve bunların ortalama yarısı bir estetik tedaviyi araştırıyor. 

Günümüzde insanların büyük çoğunluğunun bir akıllı telefona sahip olduğunu düşünürsek, web sitenizi farklı mobil cihazlar için optimize etmemek yanlış olur.

Optimize edilmiş sitenizle hastalar, tıbbi hizmetlerinize kolayca erişeceklerdir.


Etkili Tasarım

tasarım

Web sitesi tasarımı sadece göze hoş gelen bir template ile ilgili değildir. Şüphesiz görselleştirme, estetik kaygı önemlidir, zira işiniz estetik ve web sitenizden de bu beklenir ancak web sitesi bir sanat eseri değildir.

İnsanlar, ihtiyaçlarınızı karşılamanın yanı sıra becerileriniz ve uygulamalarınız hakkında bilgi edinmek için buraya gelirler. Web sitesinin görüntüsüne hayran kalsalar da, istedikleri bilgiye ulaşamıyorlarsa, yine sonuç alamazsınız.

Mükemmel tasarım, insanlara istediklerini veren ve gitmeleri gereken yere kolayca götüren tasarımdır.

Web sitenizin gücü rastgele ziyaretçileri, hastaya dönüştürme yeteneğine bağlıdır ve bu da tasarımın temel unsuru olmalıdır.

Her küçük tasarım öğesi, olası tüketici ihtiyaçlarını karşılama ve bunları gerçek hastalara dönüştürme fırsatı sunmalıdır. Örneğin;

  • Renk şeması dikkat çekici olmalıdır
  • Tasarım, insanlar web sitesinde kolayca gezinmesine izin vermelidir
  • Görüntüler yüksek kaliteli ve ilginç olmalıdır
  • Metinler gerekli tüm açıklamaları içermelidir.

Bununla birlikte, gereksiz ayrıntılara çok fazla değinmek, gerçek anlamda başarısız bir içeriğe sebep olabilir.

Her şeyi açıklığa kavuşturmak, insanların kafasını karıştırabilir zira onlar bir doktor değil, sıradan insanlar ve merak ettikleri konuları anlatmanız, vurgulamanız yeterlidir.

Gereksiz tıbbı terimler yerine daha halk ağzından ifade edilmiş cümleler çok daha iyidir. Bu nedenle, belki de web sitenize başka neler ekleyebileceğinizi değil, neleri kaldırılabileceğinizi düşünün.


Hızlı, Açık ve Mantıklı

estetik doktorların web sitesi

Beynimiz parçaları mantıklı bir şekilde bir araya getirebilir ve bulunması beklenen şeyleri bulabilir, tabii buna web siteniz müsaade ettiğince yapacaktır.

Bu nedenle, hızlı, açık ve mantıklı bir web sitesi yapısı, kullanıcıları memnun etmenin bir yoludur. Bildiğiniz gibi, arama motorları kullanıcılarına hitap eden siteleri tercih ediyor.

Web siteniz düşük bekleme süresine sahipse, basitçe bulunmayacaktır.

Bu ne demek yani harika bir yapıya sahip bir site, kullanıcıların daha uzun süre burada kalmasını sağlar ve arama motorları da sizi rahatlıkla bulunur ve görür.

Ayrıca, web sitesi yapısı SEO başarısı için çok önemlidir. Trafiğin artmasına neden olacak güçlü bir SEO temeli sağlar.


Bilgi Vermelisiniz

estetik doktorların web sitesi

Tüm İnternet kullanıcılarının %70'inden fazlasının sağlıkla ilgili bilgileri bulmak için İnternette arama yaptığını biliyor musunuz?

Estetik uygulamalar konusuna hizmet eden bir web sitesi, sağladığınız hizmetler hakkında olası ve mevcut hastaları eğitmek için harika bir ortamdır.

Bilgi herhangi bir web sitesi için önemlidir, ancak bir tıp uzmanı için zorunluluktur.

Web siteniz hastalara yöneliktir ve bu nedenle, alan sorularının ve konularının alaka düzeyini ele alan düzenli güncellemeler yapmalısınız.

Mevcut haslaraınızın daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için kritik bilgileri paylaşmak da önemlidir.

Bu sadece bir iyi niyet jesti değil, aynı zamanda doktorlar için de harika bir pazarlamadır zira hastalarınız hizmetlerinizi ihtiyaç duydukları için unutmayacak, onlara yararlı bilgiler verdiğinizi ve ayrıca istedikleri hizmetleri sunabildiğinizi daima hatırlayacaklardır.

Bu, hem hizmet ettiğiniz topluluk hem de kariyeriniz için bir kazan-kazan durumu aslında…


Öncesi Sonrası Fotoğraf Arşivi Ekleyin

öncesi sonrası fotoğraflar web sitesi

Estetik hastalarının en merak ettiği ve sıklıkla uğradıkları alan, yaptığınız estetik işlemlerinin detaylarını gösterebileceğiniz bir öncesi sonrası galerisidir.

Aynı açıdan, aynı fonda, aynı uzaklıkta çekilmiş ve tüm detayların belirgin bir şekilde gösterildiği öncesi sonrası fotoğraflar, bir estetik web sitesinin vazgeçilmez unsurudur.

Web sitenizde öncesi sonrası galerisine ve sürekli güncellenen bir arvişe yer verin.


Hasta Yorumlarını Ekleyin
hasta yorumu
Potansiyel bir estetik hastasının en etkilendiği konuların başında, diğer hastaların yazmış olduğu deneyim yorumları olduğunu biliyor muydunuz? Çünkü bu güven yaratır.

Pazarlamanın en önemli unsuru olan güven oluşturmanın ve bunu doğrulamanın yolu ise özellikle web sitenizde yer alacak, gerçek hastaların yaptığı kaliteli yorumlardan geçiyor.

Diğer hastaların tedavilerinize ilişkin değerlendirmeleri, sizin kendi hakkınızda söylediklerinizden daha güvenilir kabul edilir ve bunlar, araştırma yapan potansiyel hastanın oldukça ilgisi çeker.

Web sitenizde bu yorum ve deneyimlere yer vermelisiniz.


Sosyal Medyayı Web Sitenize Entegre Edin

smo 
Web siteniz, çevrimiçi varlığınızı tanıtmak ve hizmetlerinizi anlatmak için sosyal medya ile ortak çalışmalıdır.  Sitenize sosyal medya düğmeleri ekleyin.


Farkındalığı artırmanın ve kullanıcı deneyimini iyileştirmenin basit bir yoludur bu. Tüm sosyal medyan butonlarını eklemenize gerek yok, sadece sizin için önemli olanları seçin. 

Sosyal medya, sitenizin rastgele ziyaretçilerinin size daha fazla güvenmesini sağlamanın mükemmel bir yoludur.

Tüketicilerin neredeyse %80'i sosyal medyaya arkadaşlarından aldıkları kişisel öneriler kadar güveniyor, bu nedenle hasta dönüşümlerini artırmak için sosyal medya araçlarını entegre etmekten çekinmeyin.


Size Çabucak Ulaşabilmeliler

chatbot

Güncel telefonlarınız, muayenehanenizin adresi, haritası ve en önemlisi geri bildirim yapabilecekleri, soru sorabilecekleri bir form yapısı eklemelisiniz.

Chat Bot yapısı eklenebilir ve bir data havuzu yaratılarak, hepsine teker teker geri dönüş sağlanabilir


Yayınlanma tarihi: 01/03/2021

-

Son Güncellenme: 10/09/2021

Başa Dön