Estetik Doktorları İçin PPC: Hastaları Kazanmak İçin İpuçları 4


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Doktorları İçin PPC: Hastaları Kazanmak İçin İpuçları 4

Google Reklam Kampanyaları Nasıl Yapılıyor?

google reklamBiraz daha karmaşık olan ancak birden çok anahtar kelimeyi, reklam grubunu ve reklamı yönetmenize olanak tanıyan bir Reklam Kampanyası oluşturmayı da seçebilirsiniz.

Bir Reklam Kampanyası oluşturmak için önce bir kampanya türü seçmeniz gerekir. Bunlar arasından seçim yapabilirsiniz:

  • Arama (Search): Arama sonuçlarında metin tabanlı reklamlar

  • Keşif (Discovery): Çevrimiçi beslemelerdeki reklamlar

  • Görüntüleme (Display): Web sitelerinde resim tabanlı reklamlar

  • Alışveriş (Shopping): Google'daki ürünleriniz için reklamlar

  • Video (Video): YouTube'da video tabanlı reklamlar

  • Akıllı (Smart): Basitleştirilmiş, anlaşılır kampanya

  • Uygulama (App): Birçok kanalı kullanan uygulama tanıtımları

  • Yerel (Local): Birçok kanalda reklam vermek için konumu kullanma

Tıbbi uygulamalar için muhtemelen arama, keşif, yerel veya görüntülü reklam kampanyalarından birini seçmek gerekecektir.

Kampanya türünüzü seçtikten sonra bir veya daha fazla Reklam Grubu oluşturmanız gerekir. Her Reklam Grubu birden fazla reklam içerebilir.

Bir Reklam Grubuna, daha sonra tüm reklamlarına uygulanacak bir veya daha fazla anahtar kelime atayabilirsiniz.

Ayrıca reklamlarınızı tasarlamanız gerekecek. Kampanyanın türüne bağlı olarak, resimlere veya metne ihtiyacınız olacak.
dijital marketingAnahtar kelimelerinizi seçerken Google size ne tür bir eşleşme seçmek istediğinizi soracaktır. 4 tür arasından seçim yapabilirsiniz:

  • Broad Match Modifier (BMM)

  • Broad

  • Exact

  • Phrase

Eşleşme türü, arama terimlerinin ne kadar dar olduğunu belirler. "Rinoplasti İstanbul" için tam bir eşleşme seçerseniz, reklamınız yalnızca hasta bu terimi kullandığında açılır. Ancak, diğer eşleşmeler yanlış yazılmış aramalara izin verir.

BMM, alakasız arama sonuçlarıyla da sonuçlanabilir. Sayfanıza yönlendirmesini istemediğiniz negatif anahtar kelimeleri seçebilirsiniz. Çoğu zaman, “plastik cerrahlar dava”, “başarısız cerrahi” vb.

Reklam kampanyanız için bölgenizi ayarlamayı unutmayın. Bazı plastik cerrahlar kendi bölgelerini hedeflemek isterken, diğerleri diğer şehirlerden hastaları çekmek istiyor.

Bir Reklam Kampanyasındaki son adım, açılış sayfanızı seçmektir. Açılış sayfası, hastanın bir reklamı tıkladıktan sonra gördüğü ilk sayfadır. Bu onların ilk izlenimidir ve eğer doğru seçerseniz, potansiyel bir hastayı ücretli bir hastaya dönüştürecektir.

Reklama göre açılış sayfanızı seçin. Birisi "rinoplasti İstanbul" için arama yaparsa, reklamınızın Rinoplasti Hizmetleri sayfanıza gitmesini sağlayın.

SEO Mu Yoksa PPC Mi?

seo ve pccUygulamanızı çevrimiçi olarak tanıtmak için SEO veya PPC, hangisini kullanmalıyım? Cerrahlar, reklam için zaman ve para ayırmaya çalışırken sıklıkla bu soruyu soruyorlar. SEO ve PPC, benzer olsa da farklı amaçlara hizmet eder.

SEO, arama trafiğini organik olarak web sitenize yönlendirmek için anahtar kelimeleri ve geri bağlantıları kullanan bir tekniktir. PPC ise ücretli bir hizmettir.

Tabii ki, sadece birini veya diğerini seçmek zorunda değilsiniz. Bazı plastik cerrahlar SEO tekniklerini kullanabilir, ancak mümkün olduğunca çok tıklama aldıklarından emin olmak için PPC'yi de kullanabilir.


Yayınlanma tarihi: 22/07/2022

-

Son Güncellenme: 22/07/2022

Başa Dön