Estetik Doktorları İçin PPC: Hastaları Kazanmak İçin İpuçları 2


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Doktorları İçin PPC: Hastaları Kazanmak İçin İpuçları 2

Google en popüler arama motoru olmasına rağmen, Bing, Yahoo Arama Pazarlaması ve Facebook'un tümü PPC Reklamcılığı sunar.

Arama motoru veya reklam türü ne olursa olsun, gönderiniz genellikle diğer ücretsiz gönderilere benzer görünecek, ancak sonuçlar listesinde daha üstte görünecektir.

Tek fark, çoğu platformun bir PPC gönderisini "sponsorlu" veya "tanıtım" olarak etiketlemesidir.

Google Ads yerel hastalara ulaşmak için Google Haritalar ile PPC kullanmanıza da olanak tanır.

Genellikle, bütçe kısıtlamaları nedeniyle reklam verenler Facebook Reklamları ve Google Reklamları arasında seçim yapmak zorunda kalabilir.

Facebook Reklamları, potansiyel hastalarınızın alışkanlıkları hakkında daha fazla bilgi toplamanıza izin verse de, çoğu tıbbi uygulamada Google Reklamları daha düşük maliyetle daha fazla hastaya ulaşacaktır.

Forbes, bir spor salonunun rakamlarına baktı ve Facebook Ads'in 150.000 gösterimle 103 üyelik kazandığını, ancak dönüşüm başına 11 dolara mal olduğunu ortaya koydu.

Google Ads daha başarılı oldu ve dönüşüm başına yalnızca 4 ABD Doları karşılığında 200 üyelik kazandı.

Sistem Nasıl Çalışır?

searchPPC Reklamcılığının temeli Çevrimiçi Müzayededir (Online Auction). Tüm büyük arama motorları, anahtar kelimelerin alaka düzeyini belirlemek için otomatik bir süreç kullanır.

Uygulamanız için açık artırmada alakalı arama terimleri veya anahtar kelimeler için teklif vermeniz gerekecektir.

Örneğin İstanbul’da rinoplasti konusunda uzmanlaşmış bir plastik cerrah, "rinoplasti İstanbul" için 5 dolar teklif verebilir.

Teklifiniz ne kadar yüksek olursa, reklamınız Arama Motoru Sonuç Sayfalarında ( Search Engine Result Pages- SERP) o kadar yüksek görünür. SERP'nizi etkileyebilecek diğer faktörler arasında kalite puanı ve reklam uzantıları bulunur.


Yayınlanma tarihi: 01/07/2022

-

Son Güncellenme: 01/07/2022

Başa Dön