Estetik Doktorları İçin Google Ads İpucu: Doğru Reklam Türlerini Seçin


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Doktorları İçin Google Ads İpucu: Doğru Reklam Türlerini Seçin

Google birçok farklı reklam türü sunar ve işletmeniz için doğru olanları seçmek son derece önemlidir.

Altı ana tür arama, görüntüleme, alışveriş, video, evrensel uygulama ve Gmail'dir. Hangisinin hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacağına karar verebilmeniz için her birine daha ayrıntılı olarak bakalım.

Duyarlı Metin Reklamlar:

metinDuyarlı metin reklamlar, gösterildikleri kitleye göre kendilerini otomatik olarak optimize eder.

Her kitle üyesinin arama sorgusu için en anlamlı olacak şekilde birleştirilen birden çok başlık ve açıklama eklemenize olanak tanırlar.

Bu reklamlar, ekran alanından en iyi şekilde yararlanmak için tasarlandıklarından, mobil kullanıcılar için harikadır.
 

Görüntülü Reklamlar:

görüntülü reklamGoogle görüntülü reklamları, Google Görüntülü Reklam Ağı'ndaki web sitelerine veya uygulamalara göz atan potansiyel müşterileri hedeflemek için resimler ve metinler kullanır.

Bu ağ, dünya çapındaki tüm internet kullanıcılarının %90'ına ulaşan 2 milyondan fazla site içermektedir.

Marka kimliğinize uyan bir resim kullanarak ve ne yaptığınızla ilgili daha fazla bilgi içeren bir açılış sayfasına veya insanların sizinle ücretsiz danışmanlık randevusu almalarına yönelik bir yol kullanarak bir görüntülü reklam oluşturabilirsiniz.

Görüntülü reklamlar, özellikle yeni müşterilere ulaşmak söz konusu olduğunda yararlıdır, ancak aynı zamanda yeniden hedefleme stratejisinin bir parçası olarak da işe yarar.

YouTube Video Reklamları:

youtubeBunlar, görüntülü reklamlara çok benzer; görseldirler, metne ek olarak resimler veya videolar içerebilirler ve genellikle doğrudan satış veya olası satış oluşturmak için değil, markanız hakkında bilinirliği artırmak için kullanılırlar.

Görüntülü reklamlar ile YouTube video reklamları arasındaki en büyük fark, göründükleri yerdir; YouTube video reklamları YouTube sayfalarında gösterilirken görüntülü reklamlar herhangi bir web sayfasında gösterilebilir.

Alışveriş Reklamları:

alışveriişAlışveriş reklamları, ürünün resmini, adını ve fiyatını, müşterilerin ürünü satın alabileceği web sitenizin bağlantısını ve müşteri puanları veya promosyonlar gibi ek bilgileri göstererek işletmenizin sunduğu ürünler hakkında bilgi sağlar.

Bir e-ticaret mağazanız varsa veya Amazon ya da eBay gibi üçüncü taraf bir pazarda satışa sunulan ürünleriniz varsa, alışveriş reklamlarını tercih etmelisiniz.

Gmail Reklamları:

gmailGmail reklamları, kişi e-postasını açtığında Gmail hesabındaki özel bir sekmede görünür.

Bu reklamlar, diğer görüntülü reklam türlerinden farklıdır, çünkü izleyici zaten gelen kutularında reklamın içeriğiyle meşguldür!

Bu reklamların amacı hemen satış yapmak değil, daha çok akılda kalmak ve insanlara sizin var olduğunuzu hatırlatmak.


Yayınlanma tarihi: 02/02/2023

-

Son Güncellenme: 02/02/2023

Başa Dön