Estetik Doktorları İçin Google Ads İpucu: Doğru Anahtar Kelimeleri Seçin


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Doktorları İçin Google Ads İpucu: Doğru Anahtar Kelimeleri Seçin

Anahtar kelime teklifleri kampanyanızı iyileştirebilir veya bozabilir ve işletmeniz için en iyi olanları nasıl seçeceğinizi bilmeniz gerekir.

Anahtar Kelimeler Nelerdir?

keywordAnahtar kelimeler, insanların belirli bir web sitesini bulmak istediklerinde arama motorlarına girdikleri terimlerdir. Örneğin, plastik cerrahi hakkında bilgi arayan biri "burun estetiği" yazabilirken, meme büyütme hakkında daha fazla bilgi isteyen biri "meme silikonu" yazabilir.

Doğru anahtar kelimeler, sitenize istediğiniz türde trafik gönderecek ve bu da onları gerçek hastalara dönüştürecektir. Yanlış anahtar kelimeler paranızın boşa gitmesine neden olabilir!

Öncelikle, insanların sizinkine benzer işletmeleri bulmak için kullandıkları en yaygın ifadelerin bir listesini yaparak başlayın.

İnsanların ne yaptığınızı tanımlayabilmesi için mümkün olduğunca çok farklı yol düşünmeye çalışın. Bu, potansiyel müşterilerin alanınızla nasıl bir ilişki kurduğuna dair size daha eksiksiz bir resim verecektir.

Bir listeniz olduğunda, Google'ın Anahtar Kelime Planlayıcısı, hangi anahtar kelimelerin en sık kullanıldığını ve hangilerinin işletme türünüzle en alakalı olduğunu görmenize yardımcı olabilir.

Kısa kuyruklu anahtar kelimeler daha yüksek arama hacmine sahiptir ve tıklama başına daha az maliyetlidir, ancak daha büyük bütçelere sahip daha büyük şirketlerle rekabet edeceksiniz.

Bu kelimeleri kullanırsanız, reklamınız arama sonuçlarının ilk sayfasında görünmeyebilir ve diğer reklamlar arasında kaybolabilir.

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler daha spesifiktir ve bu nedenle sıralaması daha kolay ve satın alması daha ucuzdur.

Ayrıca kullanıcıları satış dönüşüm hunilerinin en altına çekerler, bu da onların müşteriye dönüşme olasılıklarının daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Uzun kuyruklu reklamlarınızda başarılı olursanız, Google'ın reklamınızı alakalı olarak tanıması ve sonuçların üst sıralarına taşıması mümkündür.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi araçlar, işletmenizle en alakalı yeni anahtar kelimeleri keşfetmenize yardımcı olacaktır.


Yayınlanma tarihi: 18/01/2023

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön