Estetik Doktorları için 6 Temel Adımda İtibar Yönetimi


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Doktorları için 6 Temel Adımda İtibar Yönetimi

Estetik doktorları için itibar yönetimi, marka ve kliniği hakkında hastalarını etkileme yöntemidir. İtibarınızı yöneterek, kariyerinizde başarılı olmanın yanı sıra saygı da kazanabilirsiniz.

Elbette itibar yönetimini doğru olarak uygulamak o kadar kolay değil ve birçok unsuru bünyesinde barındırıyor. Mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için tüm yöntemleri kullandığınızdan emin olmanız şart.


İşte itibar yönetimi için uygulamanız gereken temel adımlar:
itibar yönetimi

  • Harika bir müşteri deneyimi yaratın

  • Google My Business tarafını her zaman önemseyin

  • Referanslarınızı öne çıkarın

  • Deneyimlerin paylaşılmasına önem verin

  • Web siteni basitleştirin

  • İlgi çekici bir hakkımızda sayfası oluşturun

İtibar yönetiminin öğrenmeniz gereken tüm temel bileşenlerini ve unsurlarını belirttik. Hadi şimdi daha fazlasını keşfedelim

İtibar Yönetimi Neden Önemlidir?

itibar yönetiminin önemi1. Estetik tedaviler karmaşıktır, deneyim ve beceri gerektirir. İnsanların güzel ve kendinden emin görünmesine yardımcı olurken, küçük bir hata ciddi sorunlara yol açabilir.

2. Bu nedenle hastalar, onlara muazzam sonuçlar verebilecek en iyi doktor olduğunuzdan emin olmak isterler.

3. Belirlediğiniz alanda son derece saygın ve deneyimli olduğunuzu bilmek isterler Ayrıca, tecrübeye önem verirler.

4. Bu durumda, çevrimiçi itibar yönetimi sayesinde aradığı tedaviyle alakalı olarak büyük endişeleri olan hastanın bile ilgisini çekmenize ve onlarla etkileşime geçmenize yardımcı olabilir.

5. En iyi yanı, itibar yönetiminin büyük bir kitlenin veya potansiyel müşterilerin dikkatini çekebilmesidir.

6. İtibar yönetimi, bir marka imajı yaratmak amacıyla dijital markalama hizmetlerinizin bir parçasıdır, bunu da unutmamak gerekiyor.

7. Ayrıca, hastaları size güven duymaya teşvik eder ve tedavi prosedürleri ve yöntemleri hakkında endişelenmeden işinizi yapmanıza izin verir.
itibar ve beğeni
NRC Health araştırmasına göre, tüketicilerin yaklaşık %92,4'ü sıradan satın alma kararları verirken bir rehber olarak çevrimiçi yorumları önemsiyor.

Bu nedenle estetik ameliyat olmak isteyen kişiler kesinlikle etkileyici ve sıra dışı online yorumları olan bir cerrah seçecektir.

Bu nedenle, müşterilere en iyi hizmeti vermek istiyorsanız, ilk adımınız onları kliniğinizi veya tesisinizi ziyaret etmeye ikna etmek ve teşvik etmek olmalıdır.

Bunu ancak itibar yönetiminiz üzerinde çalışarak yapabilirsiniz.

İtibar Yönetiminin Faydaları

1. Müşteri Güveni Oluşturur

müşteri güveniKusursuz bir itibara sahip kayda değer bir dijital varlığınız olduğunda, bireyler sizi seçebilecekleri en iyi cerrah olarak göreceklerdir. Bu nedenle, onları hizmetlerinizden yararlanmaya ikna ederek güven oluşturun.

En önemlisi, bu memnun hastaların sonuçlarını diğer insanlarla paylaşma olasılıkları daha yüksektir. Sonuç olarak, daha fazla gelir ve potansiyel müşteri yaratacaktır.

2. Daha İyi SEO

seo
Estetik doktorları için itibar yönetimi oluşturmak, SEO'nun geliştirilmesine de yardımcı olabilir. Merak ediyorum, SEO işe yarıyor mu? dediğinizi duyar gibi olduk.


Bildiğiniz gibi, iyi bir SEO'ya sahip olmak size Google arama sonuçlarında yüksek bir sıralama sağlar.

Bu, internette daha fazla kişinin web sitenizi veya profilinizi göreceği anlamına gelir. Ancak yorumlar SEO'yu artırmaya nasıl yardımcı olur?

İncelemelere hızlı ve olumlu yanıt verirseniz, müşterilerinizi kötü yorumları silmeye veya değiştirmeye teşvik edebilir.

Bu, konumlandırmayı gözden geçirmenize yardımcı olabilir ve CTR’yi iyileştirir. CTR, Google'ın sıralama sinyalidir, daha iyi SEO'ya yol açar.

3. Karı Artırır

kar artışıEstetik doktorları için itibar yönetiminin en hayati faydası, yıllık gelirinizi artırmasıdır.

Dijital varlığınızı daha fazla insan gözlemledikçe, daha fazla hasta size güvenecek ve yıl sonunda önemli karlara yol açacaktır.

Estetik Doktorları İtibar Yönetimini Nasıl Yapabilir?

İtibar yönetimi adımlarını bildiğiniz için artık her adımı uygulamak ve doğru taktikleri bilmek gerekiyor.

1. Harika Bir Hasta Deneyimi Yaratın

hasta deneyimiMükemmel ve gelecek vaat eden hizmetler vermekle başlamalısınız. Bir itibar oluşturmak söz konusu olduğunda kulaktan kulağa yayılacağını unutmayın.

Hastanıza en iyi sonucu sunmak, tatmin edici bir deneyim için temel unsurdur.Ancak aynı zamanda en iyi müşteri hizmetini vermeniz ve müşterilerinize süreç boyunca rehberlik etmeniz gerekir.

Ayrıca, üstün kaliteli araç ve gereçler kullanmanız ve en iyi yöntem ve prosedürleri uygulamanız gerekir.

Sizin ve çalışanlarınızın iletişiminin olumlu bir müşteri deneyiminde önemli bir rol oynadığını da göz önünde bulundurmalısınız.

Son olarak, kliniğiniz ve ameliyathanede geçirilen zaman boyunca tüm önlem, güvenlik ve hijyen kurallarına uymalısınız.

2. Google My Business Tarafını Her Zaman Önemseyin

google my businessGoogle My Business, hastaları hizmetinizi almaya motive etmek için en iyi araçtır.

Kuruluşların ve işletmelerin, Haritalar ve arama da dahil olmak üzere Google'daki dijital varlıklarını yönetmeleri ve sürdürmeleri için ücretsiz, basit ve kullanımı kolay bir araçtır.

Ağırlıklı olarak, müşterilerin işletmenizi bulmasına ve sattığınız belirli hizmet veya ürünle ilgili performansınızı ve yeteneklerinizi doğrulamasına yardımcı olur.

Google My Business ayrıca müşterilere hikayenizi, işletmenizin konumunu, uzmanlık alanlarınızı ve diğer bilgileri de anlatır.

Yeni müşterilerinizin bulabileceği en önemli şey, karar vermelerine yardımcı olacak bu profilinizdeki yorumlardır.

Profilinizi kolayca oluşturabilir ve iletişim numarası, isim ve önceki ameliyatlarınızın sonuçlarının resimleri gibi istediğiniz bilgileri ekleyebilirsiniz.

İtibar yönetimi için, hizmetlerde yaptığınız iyileştirmelerle bilgileri güncellemek en iyisidir.

3. Referanslarınızı Öne Çıkarın

influenserHastanın referanslarının işletmeniz için çok önemli olduğunu unutmamak önemlidir.

Potansiyel müşteriler, tedavilerde en uygun kişi olup olmadığına karar vermek için bu referansları kullanır.

Uzmanlığınızı ve becerilerinizi sergilerken, arama motoru için bir sıralama sinyali görevi görecektir. Influencerlar, ünlüler bu tarz referanslar için oldukça güçlü iletişim sağlarlar

İşte hastaların referanslarını sunmanın faydaları

  • Fotoğraflar kelimelerden daha yüksek sesle konuşur

  • Hangi uygulamaları sunmanız gerektiğini gösterir

  • Güvenilirliğinizi artırır

  • Web sitenizde gurur duymanız için size daha fazla iletişim sağlar

  • Referans tabanınızı güçlendirir

4. Deneyimlerin Paylaşılmasına Önem Verin

hasta deneyimiBir anket, 25 ila 34 yaş arasındaki bireylerin %36'sının ürün ve marka araştırması için çevrimiçi yorumları kullandığını gösteriyor.
 
Bu nedenle, çevrimiçi yorumlar, şirketinizin görünürlüğü ve markalaşması için hayati önem taşır. İnsanların yaklaşık %19'u kişisel tavsiyeler kadar çevrimiçi incelemelere de güveniyor.

Bu nedenle bir yorum teşvik programı oluşturmanız gerekir. Bunu, hastalarınızdan değerlendirme yapmasını isteyerek başarabilirsiniz.

Bu durumda, ameliyattan sonra gönderebileceğiniz otomatik mesajlaşma veya işlem e-postalarını kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Newlyme gibi portallar da fayda sağlayacaktır.

Bunun için personelinizi eğitebilir ve onlara ne zaman ve nasıl yorum isteneceğini öğretebilirsiniz.

Profesyonel İpucu: Hastanızın adını kullanarak mesajlarınızı kişiselleştirmeye çalışın.

5. Web Sitenizi Basitleştirin

websiteWeb sitenizde hasta yorumlarının olması önemli olduğu kadar, inceleme prosedürünü kolay, basit ve erişilebilir kılmak da önemlidir.

Her insanın yalnızca yorum yapma yöntemini anlamak için birkaç dakika harcayacak zamanı ve enerjisi olmadığını unutmayın.
İncelemenin tek bir kelimesini yazmadan önce 5 sayfayı tıklamak kadar sinir bozucu bir şey olamaz.

Böyle bir durumda, olağanüstü bir “hemen çıkma oranı” na sahip olacağınızı garanti edebiliriz, yani birçok kişi yorum yapmadan ayrılır. Bu nedenle, süreci mümkün olduğunca kolaylaştırmaya çalışın.

Web siteniz, Instagram profiliniz, Facebook sayfanız veya diğer formlarınız için aynı yaklaşımı kullanın. Ayrıca, tıklama sayısını en aza indirin ve formunuzu veya anketinizi kısa tutun.

6. İlgi Çekici Bir Hakkımızda Sayfası Oluşturun

about us“Hakkımızda” sayfasının sitenizdeki en önemli sayfalardan biri olduğunu biliyor musunuz?

Web sitenizin okunabilirliği ve müşterilerinizin algısı üzerinde inanılmaz bir etkisi vardır. Hakkımızda sayfası, ziyaretçilere tesisinizi ve kliniğinizi anlama fırsatı verir.

Bu, potansiyel müşterilerinize eğitiminiz, deneyiminiz, becerileriniz ve bilginiz hakkında bilgi verme şansıdır.

Müşteriler sayfanıza geldiğinde, basit ama etkileyici tanıtım içeriği arayacaklar. Müşterinizin aklındaki temel sorulara cevap vermelidir. Bilmek istedikleri her şeyi bu sayfadan öğrenebilmeliler
 
Başka bir deyişle, kendi imajınızı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.


Yayınlanma tarihi: 21/04/2022

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön