Kozmetik Cerrahi Üzerine Yeni Bir Çalışma: Kozmetik Cerrahi Hukuk


Kozmetik Cerrahi Üzerine Yeni Bir Çalışma: Kozmetik Cerrahi Hukuk

Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde, estetik cerrahide hukuki alanda ortaya çıkan sorunlarla ilgili olarak yeni bir kitap olan ve Avukat Elvan Kılıç tarafından yazılan "Kozmetik Cerrahi Hukuk" anlatılıyor.

Ömür boyu güzel görünmek ve genç kalma isteği estetik uygulamalara olan ilgiyi artırdı. Estetik kaygılar nedeniyle başvurulan estetik uygulamalar bazen geri dönüşü olmayan hasarlara da yol açabiliyor. Ölüme bile sebep olabilen uygulamalardan kaynaklı hukuki sorunlar avukat Elvan Kılıç tarafından yazılan "Kozmetik Cerrahi Hukuk" kitabında derinlemesine ele alındı. Kitapta kaçak işletmelerin bireylerin bedenleri ile ilgili haklarını ihlal ettiği vurgulandı.

estetik uygulamalar
Estetik uygulama yaptıran insanların sayısı dünya genelinde milyonlarla ifade ediliyor. Ancak uygulanan her estetik işlemin sonucu mutlu bitmiyor.

Geçmişten bugüne kadar hukuk sorunu olarak da ortaya çıkan kozmetik cerrahi sektörü, avukat Elvan Kılıç tarafından "Kozmetik Cerrahi Hukuk" kitabında derinlemesine incelendi.

Kitabın konusunu, estetik sektöründe yaşayanabilecek her türlü hukuksal sorun ve çözüm yöntemleri yer alıyor.

Estetiğe Olan İlginin Sonuçları

kozmetik cerrahi hukuk kitabıAvukat Elvan Kılıç kitabında işinde uzman olmayan bazı kaçak işletmelerin uyguladıkları işlemle doğallığa zarar verdiklerini belirtti ve bu durumun kişilerin bedenleri ile ilgili kişisel  haklarını ihlal ettiğini vurguladı.

Kitapta kozmetik cerrahi alanında yapılan teknolojik uygulamalardan doğabilecek hukuki uyuşmazlıklar ve Yargıtay'ın bu alandaki yaklaşımı, hukuki teorileri ve çözümleri de okuyucuya aktarıldı.

Başvurulabilecek Hukuki Yollar ve Cezai Sorumluluk

kozmetik cerrahi işlemleriKozmetik cerrahi üzerine uzmanlaşan doktorlar ile hastalar arasında yaşanabilecek hukuksal ilişkilerin irdelendiği kitapta, yapılan sözleşmelerin hukuki niteliği, başvurulabilecek hukuki yollar ve cezai sorumluluklar kitapta derinlemesine açıklanıyor.

Kullanılan teknolojilerin hukuk dalında farklı bir alan yarattığını ve bu alanda uzmanlaşmış bir eser olmadığını belirten "Kozmetik Cerrahi Hukuk" kitabının yazarı avukat Elvan Kılıç, tıp ve sağlık hukuku alanında boşluğu dolduracak bir eser bırakmak istediğini de dile getirdi.


Yayınlanma tarihi: 17/05/2021

-

Son Güncellenme: 03/01/2022

Başa Dön