Estetik Cerrahi Pazarlama Trendleri 2022 - 3


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Cerrahi Pazarlama Trendleri 2022 - 3 

Estetik cerrahi pazarlama trendleri 2022 yazımızın 3. Bölümüyle sizlerleyiz. Yazımızın 1. ve 2. bölümünü okumak için tıklayın.

Estetik Cerrahi Pazarlama Trendleri 2022 - 1
Estetik Cerrahi Pazarlama Trendleri 2022 - 2

Rekabette PPC Artışları

ppcTüm bu artışın farkına varan estetik cerrahlar ise, farklı kanalları kullanarak, rekabet etmeye başladılar.

Daha fazla plastik cerrah Google Ads kullanmada başladı ve bu da maliyetleri artırdı.

Hemen hemen tüm kozmetik prosedürler için tıklama başına maliyet, iki ila beş dolar aralığında kalıyor ve herhangi bir yerde edinim başına maliyet( cost per acquisition) 75-250 ABD doları arasında (cost per acquisition = e-posta gönderimi veya olası bir hastadan telefon görüşmesi başına maliyet).

Estetik Prosedüre Göre Tıklama Başına Maliyet

tıklama başı maliyetProsedürlerin çeşitliliği ve karlılığı göz önüne alındığında, ilgili anahtar kelimeler için tıklama başına maliyet biraz değişebilir.

Tıklama başına maliyet ve dönüşüm başına maliyet hikâyenin tamamını anlatmaz. 

Sosyal Medya, Potansiyel Müşterileri Beslemede ve Marka Oluşturmada Etkilidir

sosyal medyaPlastik cerrahi uygulamalarının pazarlanmasında sosyal medyanın rolü son üç yılda pek değişmedi, ancak platformlar değişti.

Facebook, 3 ila 5 yıl önce estetik cerrahi pazarlamasında baskın sosyal medya kanalıyken, şimdi Instagram sanki biraz TikTok'a kaydı.

Estetik Cerrahi Pazarlamasında Sosyal Medyanın Rolü

estetik pazarlamaSEO ve PPC, araştırma aşamasında potansiyel hastaları hedeflemek için tercih edilen pazarlama kanalları iken, sosyal medya marka oluşturma ve hastaların güvenini kazanmada etkili olma eğilimindedir.

Marka Oluşturma

marka oluşturmaInstagram veya TikTok ile ünlü hale gelen çok sayıda plastik cerrah ve dermatolog var. Kendilerine güvenen ve içeriklerini coşkuyla izleyen kitleler oluşturdular.

Örneğin Dr. Anthony Youn gibi plastik cerrahlar muazzam bir izleyici kitlesi oluşturdular. 7.3 milyon takipçi çok takipçi demektir. Instagram'da ise aynı plastik cerrahın 1 milyon takipçisi var ancak TikTok'ta sahip olduğu kitlenin 1/7'si.
 

Sosyal Medya Hastanın Güven Duymasını Sağlıyor

sosyal medya ve güvenHastanın doktoru değerlendirme aşamasında ve karar verme sürecinde sosyal medya çok büyük rol oynar.

Bir estetik cerrahi pratiğinin sosyal medyadaki varlığı hem prosedürü takip etme kararı hem de kimin uygulayacağı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Geçmişteki hastaların sayfalarına bıraktıkları yorumlardan, plastik cerrahların sosyal medya profillerinde verdiği eğitime, bir plastik cerrahın sosyal medya aracılığıyla ilettiği genel duyguya kadar, hastalar sosyal medya içeriklerinden etkileniyor.

Farklı Sosyal Medya Kanallarındaki Demografik Eğilimler

demografiBüyük sosyal medya platformlarının her birindeki kullanıcıların demografisindeki son eğilimler, her bir platformun etkinliğini değiştirmiştir.

Gençler, TikTok ve Instagram için Facebook'tan ayrıldılar. Facebook yaş ortalaması oldukça yükseldi.

Meme implantları gibi öncelikle 18 ila 35 yaşındakiler tarafından seçilen prosedürlere odaklanan plastik cerrahlar, Facebook'u hedef kitle seçmek yerine TikTok'a bakmaları daha mantıklı.

Yüz germe veya anne estetiğine daha fazla odaklanan plastik cerrahlar ise TikTok yerine Instagram veya Facebook’a odaklanmalıdırlar.

Estetik Cerrahi Pazarlaması 2022 ve Sonrasına Evrimleşmeye Devam Edecek

pazarlama trendleriDaha fazla plastik cerrah kendilerini çevrimiçi olarak tanıtırken, PPC maliyetlerinde artışlar göreceğiz. TikTok bir platform olarak olgunlaştıkça, plastik cerrahların kendilerini tanıtmaları için daha da çekici bir platform haline gelecek.

Son olarak şunları söylemekte fayda var. Pazarlama karması sürekli gelişmeye devam edecek fakat ve işe yarayan pazarlama kanalları mutlaka iki yıl içinde çalışmayacaktır.


Yayınlanma tarihi: 08/09/2022

-

Son Güncellenme: 08/09/2022

Başa Dön