Estetik Cerrahi Pazarlama Trendleri 2022 - 2


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Cerrahi Pazarlama Trendleri 2022 - 2

Estetik cerrahi pazarlama trendleri 2022 yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yazımızın 1. bölümünü okumak için tıklayın. 

Estetik Cerrahi İşlem Google Aramalarında Büyük Artışlar Oldu

googleSon dört yılda, neredeyse her büyük estetik cerrahi prosedürü için yapılan aramalarda artış görüldü. Pandemi sürecinde bile bu eğilimlerin hızlandığını ve 2020 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında zirveye ulaştığını gördük.

Bu iki ay, pandeminin birinci dalgası ile ikinci dalgası arasında bir araydı ve bu süre zarfında muhtemelen bastırılan bazı talepler vardı ve sonunda karantina bitince, insanlar estetik tedavilere koştular.

Aylık kozmetik cerrahi aramalarındaki bu artışlar tek bir anlama geliyor: Plastik cerrahi pratiğinin Google Ads ve SEO aracılığıyla mutlaka desteklenmesi gerekiyor zira büyük bir rekabet söz konusu…

Estetik cerrahiye olan talebin neden arttığını kimse tam olarak bilmiyor, ancak bu eğilimi açıklayan birtakım teoriler var:

Zoom Boom Teorisi

zoom"Zoom Boom" en yaygın teoridir. İnsanların toplantılarda kendilerini Zoom'da görerek, estetik açıdan inceleme ve hoşnut olmadıkları yerleri fark edip, estetik tedavilerden yardım alma teorisi diyebiliriz.

Bu ne kadar doğru tam bilemiyoruz zira aramalardaki en büyük artış, ekranda gözükmeyen bir vücut parçası olarak, Brezilya Poposu Estetiği içindi.

Gerçi sebep ne olursa olsun, pandemi sırasında neredeyse tüm prosedürlere yönelik aramalarda büyük artışlar oldu.

Rinoplasti Trendleri

burun estetiğiRinoplasti için yapılan aramalar pandemiden önce de zaten oldukça fazlaydı.

Aylık ortalamalar 2019'da yaklaşık 40 bin-60 binden 70 bin-90 bine yükseldi. 2021 boyunca aylık yaklaşık 110 bin aramaya neredeyse anında bir artış gördü.

Yüz Germe Trendleri

yüz germePandemi sırasında da devam eden, son dört yılda aylık “yüz germe” aramalarında artış eğilimi vardı.

2017'de aylık 18 bin civarında bir artış, pandemi sırasında 30 bin civarında zirveye ulaştı ve Eylül 2021'de bir kez daha pandemi öncesi sayılara düştü.

Brezilya Poposu Estetiği Trendleri

BBLListelenen tüm prosedürlerin aylık aramalarında daha büyük artış görüldü.

Pandemiden önce, Brezilya Poposu Estetiği için aylık aramalar ayda yaklaşık 40 bin aramaydı; Eylül 2021, neredeyse %300 artışla 118 bin aramaya geçti.

Popo İmplantı Trendleri

popo estetiğiPandemide popo implantları için yapılan aylık aramalarda %50'lik bir artış gördü ve bu artış Eylül 2020 civarında 2017'nin sonlarında görülen seviyelere düştü.

Anlaşılan o ki tıpkı BBL’de olduğu gibi insanlar vücutlarının o kısmı geliştirmek için genel bir istek duyuyorlar.

Liposuction Arama Trendleri

liposuciton2019, 2020 ve 2021’de liposuction aramaları, biraz daha yükselerek arttı. Fakat pandemi sırasında birçok kişinin yaşadığı bildirilen kilo artışlarına rağmen, liposuction arayışları diğer prosedürler kadar çarpıcı bir şekilde yükselmedi.

Karın Germe Arama Trendleri

Karın germe aramaları 2020 yazında zirveydi, neredeyse iki katına çıkmıştı ve 2021 boyunca pandemi öncesi seviyelere göre yaklaşık %50'lik bir artışa ulaştı.

Meme Büyütme Trendleri

Pandemide meme implantı aramalarında %50'lik bir artış görüldü ve bu, 2020'nin ortalarına kadar hızla pandemi öncesi seviyelere geri döndü.


Yayınlanma tarihi: 31/08/2022

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön