Estetik Cerrahi Pazarlama Trendleri 2022 - 1


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Cerrahi Pazarlama Trendleri 2022 - 1 

Estetik cerrahi pazarlaması, pandemiye rağmen son 10 yılda muazzam değişiklikler yaşadı.

Estetik cerrahi prosedürlerinin, çevrimiçi aramalardaki fazlalığı, TikTok'un plastik cerrahları pazarlamak için bir platform olarak ortaya çıkması ve PPC reklamlarının artan maliyetleri sebebiyle, estetik cerrahi pazarlama trendleri öngörülemez bir şekilde değişti.

Online Pazarlama Açıkhava Reklamcılığını Sollamaya Devam Ediyor

dijital pazarlama20 yıl önce, plastik cerrahi pazarlaması Türkiye’de çok fazla olmasa da, yabancı pek çok ülkede büyük ölçüde reklam panoları, radyo, baskı ve televizyon gibi açık hava reklamcılığından oluşuyordu.

Plastik cerrahların dijital reklam harcamalarına ilişkin yayınlanmış bir veri bulunmamakla birlikte, IAB, pandemi sırasında dijital reklam harcamalarında %12'lik bir artış olduğunu gösteren bir çalışma yayınladı.

Bu çalışma, birçoğu daha önce reklamcılık için hiç para harcamayan, ancak dijital pazarlamaya olan ilgi arttıkça reklam vermeye başlayan estetik cerrahlar için de geçerli gibi görünüyor.

Açık hava reklamcılığının yatırım getirisini ölçmenin zorluğu, çoğu zaman bazı plastik cerrahların hoşuna gitmedi ancak dijital pazarlama bu sorunu ortadan kaldırdı zira dijitalde her şeyi ölçümleyebiliyoruz.

Dijital pazarlamanın ölçülebilirliği göz önüne alındığında, birçok plastik cerrah, çoğu daha önce hiç reklam vermemiş olan farklı dijital pazarlama kanallarını test etmeye başladılar ya da düşünüyorlar.

Dahası 2020 ve 2021 yıllarında Yeniben’de tanıştığımız plastik cerrahların çoğu daha önce dijital pazarlamaya hiç para harcamamıştı. Fakat dediğimiz gibi 2022 itibariyle bu durum artık değişti.

SEO Etkisinde Büyümeye Devam Ediyor

seoPlastik cerrahi prosedürleri için çevrimiçi aramalar, son 4 yılda muazzam şekilde arttı.

Daha fazla insan, yalnızca prosedürler hakkında bilgi almak için değil, aynı zamanda plastik cerrahları bulmak için de Google'a yöneliyor. İşte bu noktada ise SEO savaşları başladı. 

SEO’nun Estetik Doktorlarına Katkısı Nedir?

doktorlar için seoEstetik doktorlarını baz alarak düşündüğümüzde SEO, hastaların Google'da arama yaptıklarında karşısına bir web sitesi çıkarma uygulamasıdır.

SEO'ya giren sayısız işlem vardır, ancak bunlar genellikle üç kategoriye ayrılabilir:

  • Google'ın bir web sitesini en iyi şekilde tarayıp dizine ekleyebilmesini sağlamak.

  • Bir web sitesinin içeriğinin, hastanın yaptığı aramalarla alaka düzeyini en üst düzeye çıkarmak.

  • Bir doktor web sitesinin güvenilirliğini ve otoritesini en üst düzeye çıkarmak.

SEO, plastik cerrahlar için uzun vadeli potansiyel müşteri yaratmak için muazzam bir kanal olabilir.

Plastik cerrahlar için SEO hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız şu yazılarımızı okuyabilirsiniz. 


Yayınlanma tarihi: 25/08/2022

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön