Estetik Cerrahi Leadlerini Nasıl Toplarız?


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Cerrahi Leadlerini Nasıl Toplarız?

Plastic Surgery.org'un 2020 Estetik Cerrahi İstatistik Raporu'na göre 2020 yılında yapılan estetik tedavi sayısı 15.6 milyondu.

Bunun 6.8 milyonunu rekonstrüktif tedavi oluşturuyordu ve önceki yıla göre yüzde üç artış gösterdi.

Peki bu ne demek? Potansiyel hastalar burada ve bizim onları bulmamız gerekiyor…

Estetik Cerrahi Leadlerini Nasıl Toplarız?

estetik cerrahi leadleriEstetik cerrahi potansiyel hastalarını elde etmek için ücretli sosyal medya reklamcılığı, blog oluşturma, e-posta pazarlaması ve içerik pazarlaması da dahil olmak üzere, ücretli ve organik olarak bu kombinasyonlarını birleştirmeniz gerekiyor.

Bu yazımızda Estetik cerrahi kliniğinizin daha fazla hasta çekebilmesi için organik ve ücretli lead yaratabilmenin artılarını ve eksilerini inceleyeceğiz.

Estetik Cerrahide Lead Nedir?

estetik hasta leadPotansiyel hasta, onları satın almaya teşvik etmek için sizin tarafınızdan dönüşüm gerektiren potansiyel bir müşteridir.
 

Potansiyel müşteriler, sosyal medya, web siteniz, arama motorları veya reklamlar gibi çok sayıda yerden gelebilir.

Bu aşamada bir adet lead, Estetik cerrahi kliniğinizin adı ve belki de genel konumunuz dışında hakkınızda hiçbir şey bilmiyordur. Yani özetle sunduğunuz hizmetlerden, maliyetlerden ve ekibinize danışmak ve tedaviyi planlamak için, kendisini nasıl bir sürecin beklediğinden habersizdir.

Müşteri adayı, satış hunisinin başındadır. Şu anda Estetik cerrahi kliniğiniz hakkında çok az şey bildikleri için, herhangi bir noktada lead huniden düşebilir. Bu birçok nedenden dolayı olabilir.

Örneğin, lead hizmetlerinizi araştırdığında, farklı bir şeye ihtiyacı olduğunu anlayabilir. Belki de fiyatlar ona uygun değildir.

Lead bir anda tedaviyi istemediğine karar verebilir, ancak unutmayın daha sonra tekrar istediğini fark edebilir.

Bazı durumlarda, yaptığınız veya daha spesifik olarak yapmadığınız şeyler, hasta adayının satış hunisinden çıkmasına neden olabilir.

İkna Et ve Dönüştür pazarlama kaynağına göre, bir hasta adayına beş dakika içinde yanıt verirseniz, 30 dakika bekletenlerden 21 adım öne çıkarsınız.

 

Müşteri Adayları ve Nitelikli Müşteri Adayları

müşteri adayıBirçok pazarlamacının nitelikli müşteri adayları aramasının nedeni, düzenli müşteri adaylarının tahmin edilemezliğidir.

Nitelikli bir estetik cerrahi leadi, kliniğinize tesadüfen rastlamayan kişidir. Web sitenize veya sosyal medya kanallarınıza ulaştıklarında, lead sizinle ilgili temel bilgileri artık biliyordur ve son derece ilgilidir.

Örneğin, estetik cerrahi kliniğinizin sağladığı hizmetlerin çoğunun farkındadır. Çevrimiçi olarak yayınladığınız bilgileri araştırmış ve bulmuştur. Sahip olduğu bilgi bolluğu nedeniyle, nitelikli bir lead, satın alma kararı vermeye hazırdır.

Bazı nitelikli potansiyel hastalar hemen karar verirken, diğerleri bu kararı teşvik etmek için biraz beslenmeye ihtiyaç duyar.

Nitelikli bir potansiyel müşteriyle hala etkileşime geçmeniz gerekse de, dönüşüm sağlama şansları daha yüksektir.

Ücretli Mi Organik Mi – Potansiyel Müşteriler İçin Hangisi Daha İyi?

potansiyel müşteriArtık Estetik cerrahi ipuçlarının temellerini anladığınıza göre, bunları nasıl elde edeceğinizi keşfetmenin zamanı geldi.

Estetik cerrahi kliniğinizin keşfedilmesi gereken iki yolu var: ücretli hasta adayı ve organik hasta adayı.

Ücretli olası satış yaratma önlemleri bir pazarlama bütçesi gerektirecektir. Bir hasta adayını dönüştürmek için harcayabileceğiniz para – potansiyel müşteri veya CPL başına maliyet olarak bilinir –CPL başına 162 $ olduğunu varsayarsak.

Elinizde 50 potansiyel müşteri varsa, bu, estetik cerrahi kliniğinizin lead üretimine 8.100 dolar harcayacağı anlamına gelir.

Lead yaratmanın tek seferlik bir çalışma olmadığını, işinizi yürütmenin ve müşteri tabanınızı büyütmenin devam eden bir parçası olduğunu unutmayın.

Organik leadler ise, daha düşük maliyetlidir ve hatta bazen ücretsizdir, bu da onu çekici kılar. Ancak paradan tasarruf ettiğiniz şeyi zaman ve emekle ödersiniz.

İdeal olarak, ücretli ve organik olası satış yaratmanın bir kombinasyonu en iyi sonuçları verecektir. Bu sayede estetik cerrahi kliniğiniz organik lead üretimine çok bağımlı olmaz ve aynı zamanda potansiyel müşteri bütçenizi de çok hızlı tüketmezsiniz.

Ücretli Medya

Ücretli medyadan başlarsak eğer, seçenekleriniz arasında Facebook, Instagram veya YouTube gibi sosyal medya kanallarında reklama çıkmak var.

1. Facebook ve Instagram

facebook ve instagramFacebook ve Instagram, her ikisinin de Facebook'a ait olmasının yanı sıra, bugüne kadarki en popüler sosyal medya platformlarından ikisi.

Ayrıca ticari pazarlama için şiddetle tavsiye edilirler, bu yüzden özellikle bu ikisine odaklanacağız.

Facebook'tan başlarsak seçenekleriniz bol. Facebook reklamları için ödeme yapabilir, bir yarışma düzenleyebilir, indirimler veya kuponlar sunabilir ve estetik cerrahi Facebook özet akışınızda blog içeriğini sergileyebilirsiniz.

Halihazırda bir Facebook işletme sayfanız yoksa, hemen bir tane açın. “Video İzle”, “Bize Ulaşın”, “Şimdi Rezervasyon Yapın” ve “Kaydolun” gibi yedi farklı seçenekle harekete geçirici mesaj veya CTA düğmesi ekleyebilirsiniz.

Ayrıca, başlangıçta fark ettiğinizden daha özelleştirilebilir olan Facebook Sekmelerini kullanmanızı öneririz.

Etkinlikler ve fotoğraflar için sekmelerin yanı sıra potansiyel müşteri oluşturma formları, teklifler ve yarışmalar için özel sekmeler ekleyebilirsiniz.

2. Google ve YouTube

Google ve YoutubeBir gün Facebook'un popülaritesini geçebilecek sosyal medya kanalından bahsedelim: YouTube. Bu video merkezli sosyal medya platformu, Estetik cerrahi ipuçlarını bulmak için kullanılması gereken başka bir araçtır.

YouTube'u kullanarak olası müşteriyi nasıl bulurum? Elbette, ücretli YouTube reklamları var. Ayrıca platforma kendi videolarınızı ekleyebilirsiniz. Videolarınıza aldığınız yorumlara da yanıt verdiğinizden emin olun.

Peki ya Google arama motoru ne olacak? Google üzerinden Estetik cerrahi müşteri adayları bulmanın en iyi yolu, Google Ads için ödeme yapmaktır.

Reklamlar, arama motoru sonuçlarında, bir kullanıcının Gmail hesabında ve geniş kapsamlı reklamcılık için diğer Google platformlarında görünebilir.

Google Reklamınızı web sitenizdeki açılış sayfalarına bağlayabilirsiniz, böylece kullanıcılar rastgele bir ana sayfaya veya ilgili sayfaya değil, aradıkları bilgilere doğrudan yönlendirilir.

Organik Medya

Sıra geldi organik lead üretimine. Elinizde çok sayıda seçenek var. Hadi başlayalım:

1. Web Sitesi Trafiği

web sitesi trafiğiWeb siteniz, Estetik cerrahi müşteri adaylarını dönüştürmek için ana yollarınızdan biri olmalıdır, ancak bu, önce web sitesi trafiği oluşturmanız gerektiği anlamına gelir.

Sitenize gelen trafiği artırmanın neredeyse sonsuz yolu olsa da, tercih edilen iki organik yöntem bloglama veya SEO'dur.

2. İçerik Pazarlaması

içerikBir sonraki organik Estetik cerrahi lead taktiğ isei içerik pazarlamasıdır. İçeriğin kral olduğu kuralı hala geçerlidir, ancak geniş bir içerik tanımı kullanmanız gerekir.

Videodan metne, fotoğraflara ve sese kadar her şey bugün içerik olarak sayılıyor.

A. Sosyal Medya

sosyal medyaSosyal medya, içeriğin tüm doğasını, özellikle videoları yayınlamak için harika bir yerdir.

Lemonlight, çoğu izleyicinin- yüzde 95'inin - içerikle başka yollarla etkileşim kurmak yerine içeriği izleyerek mesajları daha iyi anladığını buldu.

YouTube en çok bilinen video sosyal medya platformu olmasına rağmen, diğer sosyal medya sitelerinde de video özellikleri bulunmaktadır.

Instagram'a küçük boyutlu klipler yükleyebilir, Facebook'ta videolar yayınlayabilir veya canlı yayınlar veya hikayeler aracılığıyla çeşitli sosyal medya platformlarında videolar paylaşabilirsiniz.

Yazılı paylaşımlar için LinkedIn, Facebook gibi hala şiddetle tavsiye edilen bir sosyal platformlarını unutmayın.

İçeriğiniz daha çok görsel ise ancak video değilse, Twitter, Instagram veya Pinterest'i kullanın.

B. E-posta Pazarlama

emailEstetik cerrahi potansiyel müşteriler için içerik pazarlamasının ikinci olanağı e-posta pazarlamasıdır. Müşteri adayları e-posta listenize kaydolurken, onları içerikle meşgul edersiniz.

Bu içerik, özel teklifler ve indirimlerden doğum günü ve tatil tebriklerine, özel haberlere ve haber bültenlerine kadar çeşitlilik gösterebilir.

C. Podcast'ler

podcastPodcast'ler yükselişte ve yükseliş eğilimi durma belirtisi göstermiyor. Bir konu hakkında teknik inceleme veya çok parçalı bir blog yazısı yazmak yerine neden bunu ses formatında kaydetmeyesiniz?


Yayınlanma tarihi: 23/03/2022

-

Son Güncellenme: 31/05/2022

Başa Dön